Repro Xavian XN 185
Re: Repro Xavian XN 185
Já podezřívám výrobce nábytku, že napouští MDF desky nějakým sajrajtem, který způsobuje rozpoad plastových a gumových materiálů, pokud jsou delší dobu uzavřené ve skříni bez větrání. Měl jsem pár let sluchátka v šuplíku a ty molitany v náušnících se rozpadly na prach. Takže možná zde zapůsobilo těch pár let ve skříni.
Holt máme každý jiná estetická měřítka.vilem.roth píše: ↑30 bře 2018 22:12Fakt jsou pěkný.
20180330_195723406_iOS (768x1024).jpg20180330_195658569_iOS (768x1024).jpg20180330_195643329_iOS (768x1024).jpg

Ok, to jsou takový klasický zásady, co by asi všichni mohli předpokládat. Šlo mi spíš o to, jestli třeba nějak čistit repro od prachu atd. (přecijenom je mřížky úplně neuchrání..)
Miro: Cistim jemnym stetcem, pravidelne, uz jen proto, ze se na to lip kouka. Na zavesy jsem zatim u novejsich repro nic neaplikoval, ale pokud bych, tak silikonovy olej, nebo takovy ten sprej na palubovky aut, nanaset steteckem nebo houbickou, nechat chvili pusobit, a zbytky setriti. Drive se pouzival Regum, ten jsem aplikoval jednou kdysi, na starsi repro Seas, a myslim ze stale drzi pohromade.
Regum je dobrej.Nedávno jsem ho objednával.Používám ho i na autě.Opatrně nanést štětečkem.Určitě prodlouží životnost.Případně u starších repro ,je ideální ho použít.
Ok dík za tipy 

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si nechal poslat z holandského e-shopu náhradní závěsy a sám jsem je nalepil. Výsledek je výborný. Velmi jednoduché a za dvě hodiny jsem je zapojil a poslouchal. Dopad na zvuk jsem nepoznal.
Obdivuji, na to bych si netroufl 
Ale divný, žes nic nezaznamenal. Bych si myslel, že když je to nový, tak se to pár hodin musí rozehrát
Ale divný, žes nic nezaznamenal. Bych si myslel, že když je to nový, tak se to pár hodin musí rozehrát
S takovým časovým odstupem bych také rozdíl nepoznal

To potom jo
Osobne by som danu situaciu riesil priamo u vyrobcu,cize by som vyuzil ponuknutu moznost pana Barlettu,kde sa naskytne i moznost znova reprosustavy premerat a tym padom i prekontrolovat vyhybku a tiez vyskove repro. Ak je ten Scan speak chladeny ferfluidom,tak ten tiez casom vysycha a na zvuku to poznat.12 rokov je dost dlha doba.
Este doplnim,demo kus repro XN185 ide kupit priamo u vyrobcu v dobrom stave za 19 000 Kc.
Este doplnim,demo kus repro XN185 ide kupit priamo u vyrobcu v dobrom stave za 19 000 Kc.
vilem.roth píše: ↑12 dub 2018 12:53Tak jsem si nechal poslat z holandského e-shopu náhradní závěsy a sám jsem je nalepil. Výsledek je výborný. Velmi jednoduché a za dvě hodiny jsem je zapojil a poslouchal. Dopad na zvuk jsem nepoznal.
67879_4.jpg
Tak jestli nepoznáš rozdíl u nového polyuretanového závěsu, to bys musel být hluchý. PU se na rozdíl od gumy opravdu dost rozchodí a po takových 100+ hodinách poslechu výrazně přibyde basů. Jinak rady pítrse jsou zcela mimo mísu, u PU je vliv UV záření poměrně zanedbatelný, naopak mu velmi škodí vlhkost, takže pokud byly v nevětrané skříni tak to je zkáza. Jinak práce slušná až na to oťaplání membrány, ale na amatéra dobrá práce.
Viděl jsem například nikdy nepoužité 10 let staré PU závěsy, které byly skladovány sice v temnu, ale současně ve vlhku a byly ve stavu, že se rozpadaly jako snídaňový muffin.
10k za opravu je nesmysl a jelikož existují možnosti u koho si nechat opravit pouze závěsy, tak bych šel touto cestou! Zde náhradní závěsy a pak už jenom někdo kdo se tomuto věnuje a oprava za 2-3k CZK max je na světě. Možná by to člověk ve slušné kvalitě zvládl i sám a pak by to byla oprava jenom za náklady.
Pak je ještě možnost koupit repro nové a vyměnit je celé, což by byla oprava taky levnější než ve fabrice - zde repro Poškozené repro následně prodat jako malou kompenzaci nákladů nových repro a opět oprava levněji za cca 7k CZK.
Poslední varianta je koupit stejné repro z bazaru (poměrně dost se objevují - speciálně mimo ČR) a tato poškozená prodat. Tahle varianta řešení je taky ve výsledku od 6-7k CZK.
Koukám, že s radou přicházím tzv. "s křížkem po funuse"
Pak je ještě možnost koupit repro nové a vyměnit je celé, což by byla oprava taky levnější než ve fabrice - zde repro Poškozené repro následně prodat jako malou kompenzaci nákladů nových repro a opět oprava levněji za cca 7k CZK.
Poslední varianta je koupit stejné repro z bazaru (poměrně dost se objevují - speciálně mimo ČR) a tato poškozená prodat. Tahle varianta řešení je taky ve výsledku od 6-7k CZK.
Koukám, že s radou přicházím tzv. "s křížkem po funuse"

Pokud jsou v repro stejné typy měničů, budiž, ale většině značek ve svých výrobcích používá více či méně modifikované měniče, a pak si dovolím tvrdit, že by pouhou výměnou bylo zaděláno na problémy :-/
Pokud to není nějaký nestandardní průměr, tak se to nechá udělat za cca 200-400 kč kus včetně materiálu u libovolného opraváře repro.
http://repromania.net/forum/viewtopic.php?f=19&t=80
Samozřejmě vím, že si to tazatel udělal sám, na základě závěsů od toho Holanďana. Na druhou stranu on má ty závěsy hodně drahé a ne vždy je třeba kupovat od něj, což tu cenu opravy dost poníží.
http://repromania.net/forum/viewtopic.php?f=19&t=80
Samozřejmě vím, že si to tazatel udělal sám, na základě závěsů od toho Holanďana. Na druhou stranu on má ty závěsy hodně drahé a ne vždy je třeba kupovat od něj, což tu cenu opravy dost poníží.