Repro Xavian XN 185
-
- Kontaktovat uživatele:
Repro Xavian XN 185
Ahoj,
prosím o radu. Mám repro Xaian XN 185 a po cca 12 letech se rozpadli na obou reproduktorech středobasové repro. Kontaktoval jsem Xavian a mohou mi objednat nové s cenou cca 10000 Kč za oba a prý živitnost těchto repro je cca 15 let. Nechce se mi dávat tuto částku tak se ptám zda někdo máte nějaké zkušenosti s opravou (někdy jsem viděl, že se dá sehnat pouze vnější membrána na opravu, ale nevím jistě), případně zda se dá požít nějaká náhrada. Díky za každé info
Vilém Roth
prosím o radu. Mám repro Xaian XN 185 a po cca 12 letech se rozpadli na obou reproduktorech středobasové repro. Kontaktoval jsem Xavian a mohou mi objednat nové s cenou cca 10000 Kč za oba a prý živitnost těchto repro je cca 15 let. Nechce se mi dávat tuto částku tak se ptám zda někdo máte nějaké zkušenosti s opravou (někdy jsem viděl, že se dá sehnat pouze vnější membrána na opravu, ale nevím jistě), případně zda se dá požít nějaká náhrada. Díky za každé info
Vilém Roth
Re: Repro Xavian XN 185
Ja bych, na vasem miste, vymenil cely ten menic a v xavianu. Ty budecky si to za tu dlouhou sluzbu zaslouzi.
Nehlede na to, ze uz to nikdy nebude hrat, jak ma. I ta ozvucnice jeste vypada slusne. Na tomhle bych rozhodne nehledal, jak usetrit.
Nehlede na to, ze uz to nikdy nebude hrat, jak ma. I ta ozvucnice jeste vypada slusne. Na tomhle bych rozhodne nehledal, jak usetrit.
Myslim ze se daji sehnat originalni zavesy:
http://www.speakerrepairshop.nl/index.p ... r38mIhuaUk
A nejaky rok zpatky jsem cetl vyjadreni od SS, ze opravi jakekoliv repro od nich, za polovinu ceny noveho. Zkus jim poslat email.
http://www.speakerrepairshop.nl/index.p ... r38mIhuaUk
A nejaky rok zpatky jsem cetl vyjadreni od SS, ze opravi jakekoliv repro od nich, za polovinu ceny noveho. Zkus jim poslat email.
Trošku OT,ale na to ,že to jsou repráky od Xavianu tak to moc dlouho nevydrželi.Mám u otce reproduktory RFT a to mají ještě závěs z polyuretanu !! a po 28 letech je OK. Nebo co jsem měl repro od SONY tak po 20 letech závěsy jako nové.Čekal bych tedy lepší kvalitu ,vzhledem i k ceně.
Taky bych volil verzi přes Xavian ,10 za oba není snad moc.A bylo s to s kondiční prohlídkou.NA ale zná opraváře reproduktorů(opravoval mi basáky)
Ono taky zalezi, jak kdo o ne pecuje.
Tyhle zrovna vypadaji docela jete.
Tyhle zrovna vypadaji docela jete.
Když už se to tady nakouslo - tak jak teda pečovat správně o repro, aby vydržely dlouho v kondici? 

Mrizky sundavat jen na poslech, repra natocene od slunce, suche prostredi, nekuracke. Vic asi nejde udelat. Jo a pravidelne rozhybavat.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mrizky sundavat jen na poslech - jaky je pro to duvod, kdyz jsou repro v cistem domacim prostredi, tzn. ne zvlast prasnem, nekurackem, nezatizenem parami z vareni, vlhkosti z koupelny atd.?
Pitrs, aby na to slo co nejmene slunko. Kdyz to bude natocene od okna, nebo v temnejsi mistnosti, tak to neni az tak treba.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jasny
.

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
Díky všem za info. Jen upřesním, že méně hrané snad být už nemůžou. Mám je asi 12 let a tak 5-7 let byly ve skříni kvůli dětem. A teď vypadají takto. Cele jsou jako nové až na závěsy. Zkusím to nejdřív opravit.
Diky
Díky všem za info. Jen upřesním, že méně hrané snad být už nemůžou. Mám je asi 12 let a tak 5-7 let byly ve skříni kvůli dětem. A teď vypadají takto. Cele jsou jako nové až na závěsy. Zkusím to nejdřív opravit.
Diky
No nezlob se, ale na foto vypadají jako z kontejneru ( mám repro 16 let staré a jsou jako z fabriky).
-
- Kontaktovat uživatele: