Reproduktory a receiver
Re: Reproduktory a receiver
Aha tak takhle daleko jsem ještě nepostoupil. Myslíš, že je lepší nechat stredak jen k pro to určeny kanál a stereo hrát jen v krajních nebo ho míchat do ostatnich?
Nejlepší je vždycky přehrávat to tak, jak to tvůrce zamýšlel. Stereo pouze L+P kanál (ev. SW), multikanál, do všech reprosoustav.
Myslel jsem, že každá bedna má svůj kanál, tedy stredak ma mluvený slovo + nějaký hudební doprovod k tomu. Ono tedy ve stredaku má být všechno?
Chlape, tebe kouslo nekdy posledni dobou klíště? To, co se tu resi uz asi na 528 strankach by snad pochopilo i dvoulety dite. Mel by sis asi o hifi neco pocist na internetu, tohle uz se neda cist.
Tak proč to čteš, někdo tě nutí ?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bazi36 je mistni agresivni troll, ktery radi akorat tak googleni nebo utoci v osobni rovine.... Projdi si jeho prispevky a ignoruj, jako to delaji ostatni.
Pises to spravne: kazda bedna je separatni kanal, ktery muze hrat (a vetsinou hraje) jiny signal. Pri 5.1 ma centr na starosti vetsinu dialogu, nektery ruchy. V prednich L a P je vetsinou hudba a ruchy, v zadnich pak ruchy, efekty, dozvuky atd.
Pises to spravne: kazda bedna je separatni kanal, ktery muze hrat (a vetsinou hraje) jiny signal. Pri 5.1 ma centr na starosti vetsinu dialogu, nektery ruchy. V prednich L a P je vetsinou hudba a ruchy, v zadnich pak ruchy, efekty, dozvuky atd.
To co píšeš platí, když je celý řetězec správně nastaven, tady multikanálový signál (DTS, Atmos, DD...), odpovídající dekodér v AVR, odpovídající počet připojených reprosoustav.
Pokud se signál downmixuje např. z multikanálu na stereo, nebo jiný počet kanálů, než je ve zdrojovém signálu, nemusí být výsledný výstup ideální.
Něco jiného je volba stereo zvukové stopy, která hraje pouze stereo, tam by mělo být vše v pořádku, ale centr hrát nebude, pokud tedy nepoužiješ virtual surround, pak se opět ze stereo signálu bude mixovat do všech kanálů.
Pokud se signál downmixuje např. z multikanálu na stereo, nebo jiný počet kanálů, než je ve zdrojovém signálu, nemusí být výsledný výstup ideální.
Něco jiného je volba stereo zvukové stopy, která hraje pouze stereo, tam by mělo být vše v pořádku, ale centr hrát nebude, pokud tedy nepoužiješ virtual surround, pak se opět ze stereo signálu bude mixovat do všech kanálů.
Chlapi obou vám děkuju za vysvětlení. Hold to budu muset vyzkouset, těším se až to zítra nainstaluji a zkalibruju. Možná pošlu i foto, kdyby jste chtěli
Určitě pošli a hezké svátky.
Tak gratulace, ale ty sloupy musíš posunout dopředu, nejlépe kousek před hranu toho stolku a taky do stran, aby mohly dýchat, takhle utopené to není ideální.
Na podlahu před TV hoď tlustý chlupatý koberec a bude to ještě lepší.
Na podlahu před TV hoď tlustý chlupatý koberec a bude to ještě lepší.
No jo to bych rád ale vpravo by se to motalo do průchodu do kuchyne a vlevo by se nedaly otevřít posuvný dveře. Zkoušel sem to posunout jen tak pro test a rozdíl sem neslyšel, takže mi to takhle staci. Kousek před tím mám stolek, kde je koberec. Je to vyladěný, nechcem se ženou přizpůsobovat vzhled obýváku bednam
Toto je přesně rozestavění repro, kterým se okrádáš o opravdovou prostorovou simulaci. Ty sloupy takhle blízko u sebe a u TV nepodají tak širokej prostor jak by měly a mohly a šiřkou reprodukce jseš ma tom prostě "PODOBNĚ" jak se soundbarem ... o tom jsem předtím mluvil
Pekne vanoce s velmi smutnym rozestavenim reprosoustav. Aby cervicek vrtal vice a prebil wife factor, doporucuji v nestrezenem okamziku vysunout reproduktory do prostoru dle predchozi rady .
to tomasr
... já bych řekl ženě, že změna je život, a sedačku bych hodil ke zdi, kde je teď TV stolek, a naopak. A přes vánoční svátky bych si s tím pohrál a potestoval .
... já bych řekl ženě, že změna je život, a sedačku bych hodil ke zdi, kde je teď TV stolek, a naopak. A přes vánoční svátky bych si s tím pohrál a potestoval .