Reproduktory a receiver
Re: Reproduktory a receiver
Zkusím navrhnout zene, že bychom bedny souply doprostřed dveří. Nepatrného rozdíl určitě vyváží to, že budeme muset bednu při průchodu dveří obcházet.
Teď vážně. Soundbar jsem slyšel u kolegy, který si ho pořídil a je to naprosto nesrovnatelne s tímto. Gauč nejde dát na stěnu, kde je tv, protože by se tam jednoduše nevešel a museli bychom ho (je to elko) obcházet (na té straně jsou troje dveře). Navíc na druhé straně není anténa a musel bych tam natáhnout prodlužku. Praktičnost celého obývacího pokoje by klesla k nule. Odměnou by byl možná o několik procent lepší zvuk. Chlapi upřímně, chtěl bych vidět vaše obývaly, když praktičnost stavíte až za rozmístění repra. Nejde přece o poslechovou místnost s reprosoustavu za 150 tisíc.
Teď vážně. Soundbar jsem slyšel u kolegy, který si ho pořídil a je to naprosto nesrovnatelne s tímto. Gauč nejde dát na stěnu, kde je tv, protože by se tam jednoduše nevešel a museli bychom ho (je to elko) obcházet (na té straně jsou troje dveře). Navíc na druhé straně není anténa a musel bych tam natáhnout prodlužku. Praktičnost celého obývacího pokoje by klesla k nule. Odměnou by byl možná o několik procent lepší zvuk. Chlapi upřímně, chtěl bych vidět vaše obývaly, když praktičnost stavíte až za rozmístění repra. Nejde přece o poslechovou místnost s reprosoustavu za 150 tisíc.
Tak já teda dávám foto obýváku v paneláku. Mám pouze stereo, ale ani DK by nebyl problém. Za křesly je ještě cca 1,5m prostor.
Sorry za kvalitu fotky, je to ze starého mobilu.
Sorry za kvalitu fotky, je to ze starého mobilu.
Máš ho na délku místnosti, takže můžeš dát efekty za gauc. Osobně by mi tedy vadilo okno za tv. Topení za tv, tedy nutnost prodlužky a gauč z boku. Máš to pěkný, jen demonstruji, že ne vždy je možné mít všechno perfektní. My máme třeba skříně na míru a nemuzeme je jen tak šoupat. Prakticky jakýkoliv kus nabytku či gauč je umístěn dle plánu před realizací. To samé zásuvky. Vše je po rekonstrukci a to co sem poslal je jediné možné umístění aniž bychom nerezignovali na provedené změny.
Jako kdyby go šlo, tak dle rad udělám, ale určitě nebudu šoupat bedny doprostřed dveří nebo dávat gauč na nevhodné místo, abychom ho museli obcházet a podobně. To by asi nikdo, kdo v tom bytě žije i s rodinou, neudelal
Jako kdyby go šlo, tak dle rad udělám, ale určitě nebudu šoupat bedny doprostřed dveří nebo dávat gauč na nevhodné místo, abychom ho museli obcházet a podobně. To by asi nikdo, kdo v tom bytě žije i s rodinou, neudelal
Však v pohodě, každý to má tak, jak mu to vyhovuje. Jen že jsi chtěl vědět, jak to mají ostatní. Vlevo v rohu je ještě psací a pracovní stůl s PC, takže tohle řešení na délku bylo praktičtější.
Když to podmínky umožňují, tak lze ledacos. To byla reakce hlavně na chlapi co mi radili posunout bedny do stran nebo prohodit gauč s tv. Nějak jsem to totiž nepochopil, z fotky je jasně vidět, že posunout bedny prostorově nejde.
Ja myslel posunout bedny do prostoru aspon na zkousku, pak psat ono to hraje . Hlavne te to nic stat nebude .
Psal sem, že sem to zkoušel a rozdíl sem nepozoroval. I kdyby ano, tak by to stejně použitelné nebylo
Zajimave pozitivani, ale hlavne ze jsi spokojeny. Vyssi level uz je pustit reprosoustavy zabalene v prepravnich boxech .
Myslim, že zbytečně přeháníš . Pošli jaké řešení máš ty, s jakými instrumenty a uvidíme, jestli je to pořád ještě obývák, kde se můžou pohybovat i děti nebo poslechová místnost ve stylu překážkový drahy
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
proc se cilis ? mas to proste spatne, co chces slyset ?
Je mi to líto, ale ne každý a ne všude je to o HIFI. Bohužel je to zřejmě daný fakt. Hlavně, že to Tobě vyhovuje a jsi v pohodě. V klidu si poslouchej a nic se nesnaž řešit. V této konstelaci to "HIFI" řešení bohužel nemá.
Keď nie je miesto, tak takéto niečo (aktívne monitory) by bolo lepšie aj lacnejšie riešenie.
od tomasr » 24 pro 2019 21:50
"Hoši mazec to hraje
..... Zkoušel sem to posunout jen tak pro test a rozdíl sem neslyšel, takže mi to takhle staci. ..... Je to vyladěný, ..."
Tady je každá rada drahá (a zbytečná)
Ať vám to všem hraje mazec i v příštím roce!
"Hoši mazec to hraje
..... Zkoušel sem to posunout jen tak pro test a rozdíl sem neslyšel, takže mi to takhle staci. ..... Je to vyladěný, ..."
Tady je každá rada drahá (a zbytečná)
Ať vám to všem hraje mazec i v příštím roce!
Mel jsem repro v obyvaku a vzdy jde udelat upravy skryte ci vkusne jako koberec pred repro, tezke zavesy, pripadne za zavesy zamaskovat akusticke molitany atd. Ted mam vlastni mistnost a opet vychazim z obycejnych veci napr. za zady mam velkou IKEA polici vyplnenou knizkami.
Jinymi slovy, neni nutne zit v podivinske kobce pri honbe za lepsim zvukem. Mysleno to bylo dobre, ale pokud tazatel neslysi rozdil pri posunuti repro (coz by melo slysitelne roztahnout scenu), pak OK a hodne spokojenych hodin pri poslechu .
Jinymi slovy, neni nutne zit v podivinske kobce pri honbe za lepsim zvukem. Mysleno to bylo dobre, ale pokud tazatel neslysi rozdil pri posunuti repro (coz by melo slysitelne roztahnout scenu), pak OK a hodne spokojenych hodin pri poslechu .
Možná to u tehlech repro není tak znát, přece jen hifi repro jsou asi jinde. Posun opravdu významné znát nebyl a ikdyby byl, tak těžko budu lepší zvuk upřednostňovat pred použitelnosti místnosti tím, že repro dám do průchodu dveří. Účelem bylo udělat co nejlepší ozvučení za určitou cenu a bez nutnosti dělat z obýváku hifi skanzen. Což si myslím, ze se vcelku povedlo