Reproduktory a receiver
Re: Reproduktory a receiver
Možná je to proto, že by to nefungovalo.
Pokud si projdeš schémata umístění reprosoustav pro DK v konfiguraci 5.1, tak zadní efektové repro nejsou vlastně zadní, ale boční.
Soundbar nad gaučem by byl vlastně zadní centr, což se taky používá, ale ty boční surroundy jsou důležité.
Navíc pokud umístíš po stranách gauče malé bedničky, zase takový rozdíl od jednoho entrálního soundbaru to není.
zdroj: http://www.solosuono.com/home-theatre/s ... ndo-dolby/
Pokud si projdeš schémata umístění reprosoustav pro DK v konfiguraci 5.1, tak zadní efektové repro nejsou vlastně zadní, ale boční.
Soundbar nad gaučem by byl vlastně zadní centr, což se taky používá, ale ty boční surroundy jsou důležité.
Navíc pokud umístíš po stranách gauče malé bedničky, zase takový rozdíl od jednoho entrálního soundbaru to není.
zdroj: http://www.solosuono.com/home-theatre/s ... ndo-dolby/
Já jsem si myslel, že to bude tím. O zadním centru jsem ještě neslyšel. Píšeš, že zadní centr (sound bar) je v podstatě to co malé boční efektové bedničky. Co by se dalo použít (nic takového nikde nenabízejí) jako zadní centr a jake je jeho pravé využití?
Ještě k tomu rozmístění. Mám sloupy hned vedle tv (mezi jejich středy je 170cm), jinam nejdou (z obou stran jsou dveře) a nemůžu je natočit. Pozorovací vzdálenost je 3m. Je to velký problém?
Ještě k tomu rozmístění. Mám sloupy hned vedle tv (mezi jejich středy je 170cm), jinam nejdou (z obou stran jsou dveře) a nemůžu je natočit. Pozorovací vzdálenost je 3m. Je to velký problém?
Zadní centr se nepoužívá místo surroundů, ale k jejich doplnění. Tím, že surroundy umístíš po stranách (tak jako na obrázku), může ti chybět zvuk jdoucí přímo zezadu. Tím, že to není takový rozdíl jsem nemyslel zvukově, ale náročností montáže. Místo jednoho soundbaru pověsíš dvě bedničky a kabel taky půjde dolů. Stejně bys ty kabely musel natahat.
Jinak, pokud je to problém, můžeš zůstat jen u konfigurace 3.0, případně 3.1 bez efektových beden.
Jinak, pokud je to problém, můžeš zůstat jen u konfigurace 3.0, případně 3.1 bez efektových beden.
Aha (tedy takový 6.0), no Soundbar by se mi montoval lib, byl by přímo na zdi a kabely by v podstatě vidět nebyly, kdyby vystupovaly že spodu. Ty boční jsou problém. T15 jsou obrovský a i menší se musejí nějak natočit, musely by být na drzacich, kabel jde předpokládám zezadu a ten pravej mi tam prostě bude překážet. Jaký menší surroundy bys mi doporucil? Předpokládám, že by musely být taky 6ohmove, jako ty polky.
O čistě 3.0 (subwoofer je pro mě nejvíc zbytnej) uvažuju (ten centr ještě nemám koupenej), pokud má pro mě rozmístění, vzhledem ke vzdálenosti sloupu, vůbec smysl. Co myslíš?
O čistě 3.0 (subwoofer je pro mě nejvíc zbytnej) uvažuju (ten centr ještě nemám koupenej), pokud má pro mě rozmístění, vzhledem ke vzdálenosti sloupu, vůbec smysl. Co myslíš?
Začnu od konce. Centr má pro DK určitě smysl, subwoofer už je na zvážení, ten není nezbytný, ale dodá efektům ten správný fyziologický pocit.
Impedance nutně nemusí být stejná jako u ostatních reprosoustav, automatický kalibrační systém si případné rozdíly v hlasitosti dorovná, případně se to dá upravit manuálně.
Repráčky nad gaučem nemusí být nutně natočené na posluchače, i tak z nich bude vycházet zvuk a potřebný efekt udělají, i když to nebude úplně ideální. Opět kalibrace pomocí mikrofonu dost pomůže.
Myslím si, že to použití soundbaru používáš pro ilustraci spíše rozměrů, než vlastního technického řešení. Pasivní soundbary existují, ale mít zvuk efektů pouze za hlavou není ideální, ten boční odstup je důležitý. Stačí klidně metr na každou stranu od hlavy.
Moc pěkné, malé a nenápadné jsou třeba DYNAVOICE Magic Around-5, cena není nejnižší, ale... tak už to prostě je.
https://www.dynavoice.se/en/artiklar/ma ... und-5.html
Impedance nutně nemusí být stejná jako u ostatních reprosoustav, automatický kalibrační systém si případné rozdíly v hlasitosti dorovná, případně se to dá upravit manuálně.
Repráčky nad gaučem nemusí být nutně natočené na posluchače, i tak z nich bude vycházet zvuk a potřebný efekt udělají, i když to nebude úplně ideální. Opět kalibrace pomocí mikrofonu dost pomůže.
Myslím si, že to použití soundbaru používáš pro ilustraci spíše rozměrů, než vlastního technického řešení. Pasivní soundbary existují, ale mít zvuk efektů pouze za hlavou není ideální, ten boční odstup je důležitý. Stačí klidně metr na každou stranu od hlavy.
Moc pěkné, malé a nenápadné jsou třeba DYNAVOICE Magic Around-5, cena není nejnižší, ale... tak už to prostě je.
https://www.dynavoice.se/en/artiklar/ma ... und-5.html
Sub ještě zvážím, ale asi bych ho dával až nakonec, nebo myslíš že je lepší 3.1 než 5.0?
S tou impedanci jen vím, že když na receiveru bylo 8ohmu, tak se s 6ohm polkama vypínal. Takže když by tam bylo 6ohmu (jako mám teď), tak jestli by nižší impedance u efektových nedělala to samé. Je pravda, že sem tu automatickou kalibraci ještě nedělal s že ty cos postnul jsou na 4-8ohm.
Ty repráky jsou paradni, obzvlášť bílý by v podstatě nebyly vidět. Jsou rovné a moc by nepřekážely, bohužel výstup není zdola, ale zezadu. Ta cena je v pohode, pokud jsou to tyhle https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... -5-ex-v-3/. U nás se moc sehnat nedají. Máš s nimi zkušenost?
S tou impedanci jen vím, že když na receiveru bylo 8ohmu, tak se s 6ohm polkama vypínal. Takže když by tam bylo 6ohmu (jako mám teď), tak jestli by nižší impedance u efektových nedělala to samé. Je pravda, že sem tu automatickou kalibraci ještě nedělal s že ty cos postnul jsou na 4-8ohm.
Ty repráky jsou paradni, obzvlášť bílý by v podstatě nebyly vidět. Jsou rovné a moc by nepřekážely, bohužel výstup není zdola, ale zezadu. Ta cena je v pohode, pokud jsou to tyhle https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... -5-ex-v-3/. U nás se moc sehnat nedají. Máš s nimi zkušenost?
Ještě mě trochu zaráží, že nikde nejsou renzovane, a to ani na Amazonu. Nikde sem o nich nic nenašel.tomasr píše: ↑14 pro 2019 21:19Ty repráky jsou paradni, obzvlášť bílý by v podstatě nebyly vidět. Jsou rovné a moc by nepřekážely, bohužel výstup není zdola, ale zezadu. Ta cena je v pohode, pokud jsou to tyhle https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... -5-ex-v-3/. U nás se moc sehnat nedají. Máš s nimi zkušenost?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Podcenovani surround reprosoustav (a centru) a jejich krmeni je casta chyba pri budovani DK. Idealni jsou shodne reprosoustavy, pripadne alespon se shodnou stredovyskovou casti krmene shodnym zesilovacem (zesilovaci), jako L, P, C.
Pri pouziti "prakticky jakekoliv male efektovky, nedejboze i satelitu", bude zvuk nesourody, nesladitelny, slysitelne charakterem jiny zepredu a zezadu. A to je proste spatne.
Pri pouziti "prakticky jakekoliv male efektovky, nedejboze i satelitu", bude zvuk nesourody, nesladitelny, slysitelne charakterem jiny zepredu a zezadu. A to je proste spatne.
Tak sem se dočetl na italským fóru (a je to vidět i z fóra zadní strany), že jdou instalovat jen vzhůru nohama. Nechapu co to je za botu nebo jak to výrobce vůbec chce instalovat. Je to škoda, protože něco takového by se mi přesně hodilo.
Takže k polk T50 a T30 doporucujes použít jen t15? To jsem zpět na začátku, jak je rozumné nainstalovat? Co myslíš tím "shodnou stredovyskovou části"? Zesilovač bude stejny, respektive receiver Denon x1500h.PítrsPraha píše: ↑14 pro 2019 21:29Podcenovani surround reprosoustav (a centru) a jejich krmeni je casta chyba pri budovani DK. Idealni jsou shodne reprosoustavy, pripadne alespon se shodnou stredovyskovou casti krmene shodnym zesilovacem (zesilovaci), jako L, P, C.
To, co píše marvinnrv a Pitrs je takový ten ideál, když máš na to prostor, pořádný AVR, upravenou akustiku a nechceš dělat žádné kompromisy.
Specifikace těch Dynavoice jsou v pořádku, jak frekvenční charakteristika, tak impedance. Samozřejmě s mírně odlišným zvukovým charakterem je potřeba počítat, ale neviděl bych to nijak tragicky. Zkušenost s nimi nemám, ale podle obrázku by s instalací neměl být problém.
A pořád ještě můžeš prodat Polky a koupit komplet Dynavoice
Specifikace těch Dynavoice jsou v pořádku, jak frekvenční charakteristika, tak impedance. Samozřejmě s mírně odlišným zvukovým charakterem je potřeba počítat, ale neviděl bych to nijak tragicky. Zkušenost s nimi nemám, ale podle obrázku by s instalací neměl být problém.
A pořád ještě můžeš prodat Polky a koupit komplet Dynavoice
Nebo je můžeš pověsit jako kosočtverec:
No když se podíváš na zadní foto, tak jak by si to přidělal? Ty horní úchyty prostě nejde přidělat najednou. Vlastně ani jeden pokud chces přidělat i spodni. Se ženou si tu s tím kamene hlavu a na nic jsme neprisli
Prodávat polky nechci (ikdyz bych je moh i vrátit), přece jen jsou v rozumné cenovce (dynavoice přední jsou jinde) poměrně doporučovány.
Co bys rek, že je lepší 5.0 nebo 3.1? Jsem furt na rozpacích jestli efektové ano či ne a jestli by nebyl lepší ten sub.
Dle nového fota asi chápu. Ty můžeš tím předkem otáčet, takže je můžeš zavesit i obráceně.
Prodávat polky nechci (ikdyz bych je moh i vrátit), přece jen jsou v rozumné cenovce (dynavoice přední jsou jinde) poměrně doporučovány.
Co bys rek, že je lepší 5.0 nebo 3.1? Jsem furt na rozpacích jestli efektové ano či ne a jestli by nebyl lepší ten sub.
Dle nového fota asi chápu. Ty můžeš tím předkem otáčet, takže je můžeš zavesit i obráceně.