Reprosoustava do 15 tis.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Reprosoustava do 15 tis.

Příspěvek od Zdeny »

v Jak velké místnosti udou a jaký výkon má tvůj zesilovač - o jaký zesilovač jde? Podle toho taky třeba vybírat... Citlivost vs. výkon, objme místnosti vs. velikost bedny/basového měniče.

Netvrdil bych,že malé 2pásmovky nezahrají rock.Zahrají. Ale v malé místnosti, ne v 40m2 ratejně a s odpovídajícím zesilovačem. O dosažený spodní kmitočet si nedělej obavy, těch 50Hz s 13cm středobasáčkem zahrají stejně blbě jak sloupy z této kategorie, tak regály. osobně bych ba naopak z jných důvodů upřednostnil regály, pokud se nebude jednat o ozvučení nadstandardního prostoru.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Když koupíš bedny z druhé ruky, budeš na ně hrát v pohodě i deset let. Když koupíš nové, budeš za chvíli měnit. Patnáct tisíc za bedny není nic moc. Hlavně si dej pozor, abys ve studiu nekoupil ohrané ležáky, protože ty samé z druhé ruky můžou být levnější.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

empire píše: Recenze na Xaviany jsem pročetl a chvála až do nebe.
To je právě důvod proč recenze existují, netváří se na první pohled jako reklama. Jdi si to někam poslechnout!!!!

Pokud ti jde hlavně o zvuk, poslechni tuto radu:
vintage píše:Patnáct tisíc je hodně málo, takže na nový repro rovnou zapomeň, starý třípásmo a čím větší basák tím líp... Na ebayi za ty prachy můžeš koupit velmi slušný starý repro.
třeba:
http://cgi.ebay.de/Quadral-Montan-Phono ... 1e60527374

bude to lepší, než jakákoliv nová bedna za 15, pokud opravdu potřebuješ nové, jdi si je někam poslechnout a když ti budou vyhovovat, kup je.
empire píše:Tak za kolik by teda musely být aby to teda hrálo a nebyla to taková bída?
Na to neexistuje rada, kterou ti někdo předá na internetu, budeš to používat ty. Ty si je musíš poslechnout! Kdž se ti budou líbit, kup je, poslouchej je a máš klid. Je to pořád dokola, musíš to slyšet, čtení na internetu je v tomto k ničemu.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

empire píše:Opravdu tak strašně hrají? Recenze na Xaviany jsem pročetl a chvála až do nebe.
Řekl jsem si , že strop je 15 tis a jak vidím budu asi muset přitlačit. Do jetých se mi moc nechce , nemám moc rád věci z druhé ruky.
Tak sem sypte rady , poznatky a zkušenosti.
Já neříkal, že hrají strašně, já psal, že se Xavian absolutně nehodí na rock! Pokud koupíš nový bedny za patnáct, nebude to hrát a budeš to za chvíli měnit, proděláš hodně peněz, protože je budeš prodávat za polovinu a ve finále si koupíš ojetou bednu za dvacku...

Ty Quadraly co tu nahodil Sostakovic jsou skvělý, za ty peníze nic lepšího nekoupíš. Je to o úplně jinde jak ti Paviáni...

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Z nových Klipsch, třeba:
http://cgi.ebay.de/Klipsch-Reference-RF ... 53e53d359a

Možnost poslechu ale v Česku mizivá, ledaže by je ještě prodával Soundsquare v Praze.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

sostakovic píše:třeba:
http://cgi.ebay.de/Quadral-Montan-Phono ... 1e60527374

bude to lepší, než jakákoliv nová bedna za 15, pokud opravdu potřebuješ nové, jdi si je někam poslechnout a když ti budou vyhovovat, kup je.
K tomuhle se můžu nejlíp vyjádřit. Pozor na ten inzerát, musí se pro to jet. Já to jednou udělal a transport těhle macků (tedy novějších MK V, co teď prodávám) vyžaduje minimálně kombík a pomoc při nakládání. Jeden člověk by je patrně dobil (50kg kus). Když by je ale sehnal za těch 700 eur, byla by to možná dobrá cena. Otázka je stav, jsou to MK IV (tedy do 96) a neznáš člověka, co je měl. S dopravou se dostane docela přes limit. Ale zvuk bude v porovnání s novými sloupy za 15 daleko lepší, o tom žádná. Jo a pozor na citlivost a nutný výkon zesilovače.

Xavian na tuhle muziku asi moc dobrá volba nebude, ale určitě bych o nich nepsal jako o špatných bednách vyzvednutých pouze recenzemi.
petrL píše:Z nových Klipsch, třeba:
http://cgi.ebay.de/Klipsch-Reference-RF ... 53e53d359a

Možnost poslechu ale v Česku mizivá, ledaže by je ještě prodával Soundsquare v Praze.
Klipsch jsou na eBay strašně levné. Je tam obrovská díra mezi těmi z řady reference a palladium. Ty palladia jsem slyšel (výborné), netuším ale, jak hrají levné Reference. Jsou ale docela citlivé, to by se mohlo hodit.
tom píše:no pokud na rock tak proč né něco takového ?
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ssion-782/

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ssion/782/

za tu cenu *thumbs up*
Nové Mission mi zvukově přišly divoké. Ale zrovna 782 za danou cenu pro daný žánr, to by nemuselo být marné.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

agavel píše: Klipsch jsou na eBay strašně levné. Je tam obrovská díra mezi těmi z řady reference a palladium. Ty palladia jsem slyšel (výborné), netuším ale, jak hrají levné Reference. Jsou ale docela citlivé, to by se mohlo hodit.
Klipsch bych se nebál koupit "naslepo". Co jsem od nich slyšel, tak to nikdy nebyl průser. A obvykle jsou v každé cenové kategorii špička. A jsou kovaní trhem v US, kde jsou nároky trochu jiné a pro rock příznivější.

(já mám RF-7, ale ty jsou dražší)

JJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JJR »

Já bych naopak bral Xaviany a Quadraly *taktone* bych nechtěl ani zadarmo. Ale vybírat bedny podle názoru jiných (neznáš jejich vkus) lidí, je naprostej nesmysl. Jezdi a poslouchej. Hodně štěstí :shock:

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

JJR píše:Já bych naopak bral Xaviany a Quadraly *taktone* bych nechtěl ani zadarmo. Ale vybírat bedny podle názoru jiných (neznáš jejich vkus) lidí, je naprostej nesmysl. Jezdi a poslouchej. Hodně štěstí :shock:
No a vidíš, ode mě Paviány (XN125EVO) vylítly jakmile se našel kupec. (kupodivu se našel brzo, někdo zde psal cosi o nepřímé úměře kvality a rychlosti prodeje :D ) Proto si vše poslechni!!!!!!!!!!!
Lepší radu tu nenajdeš. Hodně štěsí při výběru!

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Kdysi mi nějakou dobu doma dělaly společnost XN 270...než si je ode mě pořídila část Brněnské klapky a pak řádně pomluvila :D Pořizoval sem si je na komornější žánry..no rockec a metal i když ho výhradně poslouchám na sluchátkách,byl párkrát také přehrán a nejen na tomto konkrétním modelu.Pro mě značka Xavian s toho co sem doposud slyšel je na bigbít také nepoužitelná.

dokken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dokken »

http://tinyurl.com/3396fpa

tohle objednavam ja na jare
Naposledy upravil(a) dokken dne 18 pro 2010 01:17, celkem upraveno 1 x.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Určite sa pozri na základny model dánskeho výrobcu Dali Concept 6, cena 15tis.

K vypočutiu by mali byť na niekoľkých miestach v ČR, stačí navštíviť správne štúdio :-)

Ak sa ti bude ich páčiť zvuk, môžes neskôr vyskúšať vyššie modely. Napríklad taký Ikon 6 Mk2, získal tento rok cenu EISA.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Miero píše:Určite sa pozri na základny model dánskeho výrobcu Dali Concept 6, cena 15tis.

K vypočutiu by mali byť na niekoľkých miestach v ČR, stačí navštíviť správne štúdio :-)

Ak sa ti bude ich páčiť zvuk, môžes neskôr vyskúšať vyššie modely. Napríklad taký Ikon 6 Mk2, získal tento rok cenu EISA.
Dali má např. pan Navrátil v Havířově. Právě u něj jsem poslouchal ty Concept 6 a v porovnání s Lektor 3 u mě neobstáli. Něco mi na tom zvuku vadilo, nebylo to ono. Ty Ikon 6 Mk2 se mi hodně líbí, i regálovky jsou hezké a ještě líp hrajou.

empire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od empire »

Jsem z Nového Jičína a tady žádné studio není.Musím se někam vypravit.Poraďte nějaké studio poblíž.
Děkuji.

Odpovědět