http://www.klipsch.com/na-en/products/r ... fications/
Reprosoustava do 15 tis.
Re: Reprosoustava do 15 tis.
zkusil jsem objednat novou verzi nejvetsich regalovek/stojanovek od klipsche RB-81 II za 13.500 pro multiroom player sonos a musim rict, ze to to za ty prachy hraje hodne slusne

Pokud ještě přitlačíš, tak se mrkni na www.hifibazar.cz . Mám tam super zkušenost. Má tam předváděcí Canton Chrono SL 580 za 25tis. Nicméně mu tam leží už dýl a možná by slevil. Navíc jsou s plnou zárukou. Hodně lidí je haní jako komerční značku. Oni si hudbu trochu přikrášlují, ale rock a metal hrají famózně, sám se je chtěl. Jinak levnější varianta pak je Canton Chrono 509. Jo a je to Ostrava, takže to máš za rohem na poslech.
Nevím jestli to stihneš, ale zkus ho kontaktovat i pokud tu aukci nikdo nevyhraje. Slyšel jsem je ve studiu a ten zvuk mě bavil a ve středním pásmu to bylo moc pěkné:
http://aukro.cz/repro-monitor-audio-sil ... 17357.html
http://aukro.cz/repro-monitor-audio-sil ... 17357.html
Řešil jsem podobný problém jako ty. Poslouchám hodně metal (a to jako black metal a death metal
ale zároveň i progresivní rock a klidně i jazz, nebo středověkou hudbu. Vyzkoušel jsem leccos a pokud můžu radit tak asi takhle:
Monitor Audio - NE (moc ostré, málo basů, nestíhají rychlé náklepy) měl jsem novu řadu silver RS8 a prodal jsem to
Mission - ANI NÁHODOU! Tohle nemůže ani omylem basovat a ještě je to dvou pásmo. Na rock úplně na hovno a ještě malej basák. Podobnejm bednám na rock se vyhnout obloukem.
V zásadě se vyhni čemukoli co není aspoň třípásmo a co má basáky pod 20cm. Pak ale zjistíš, že podobnou novou bednu dneska skoro neseženeš a všichni ti k těm štíhlejm sloupkům budou cpát subwoofery, takže ty bazary to nakonec jistěj
Jak se můžeš podívat v mém podpisu, tak jsem přešel od nových beden skoro za čtyřicet tisíc (MA RS8) na dvacet let staré bedny za 20 tisíc a ten rozdíl je neskutečnej. Žádný dnešní samohrajky s basákama 10cm za prakticky jakoukoli cenu ti prostě nemůžou basovat tak aby rock nezněl jako rádio hozený v hrnci. Za 15 tisíc takový NOVÝ repro seženeš ani omylem. WOTANY jsou excelentní, ale dají se sehnat i AMUNY, nebo MONTANY, což jsou obří "regálovky" s velikánským basákem a máš je za pár korun, když najdeš. Na rock doporučuji vřele.
Pokud si budeš chtít připlatit, tak třeba Infinity Kappa 9.1 rozhodně jsou dobrá volba http://aukro.cz/infinity-kappa-8-2-i-se ... ml#gallery a dají se sehnat i nižší modely za nižší ceny.
A když mermomocí něco novýho, tak ty Dali asi fakt taky nejsou špatná volba, i když jejich design je dost odpudivý
Prostě moje rada je alespoň třípásmo, ať to hraje aspoň od 30Hz a co největší basák (aspoň 20cm).

Monitor Audio - NE (moc ostré, málo basů, nestíhají rychlé náklepy) měl jsem novu řadu silver RS8 a prodal jsem to
Mission - ANI NÁHODOU! Tohle nemůže ani omylem basovat a ještě je to dvou pásmo. Na rock úplně na hovno a ještě malej basák. Podobnejm bednám na rock se vyhnout obloukem.
V zásadě se vyhni čemukoli co není aspoň třípásmo a co má basáky pod 20cm. Pak ale zjistíš, že podobnou novou bednu dneska skoro neseženeš a všichni ti k těm štíhlejm sloupkům budou cpát subwoofery, takže ty bazary to nakonec jistěj

Jak se můžeš podívat v mém podpisu, tak jsem přešel od nových beden skoro za čtyřicet tisíc (MA RS8) na dvacet let staré bedny za 20 tisíc a ten rozdíl je neskutečnej. Žádný dnešní samohrajky s basákama 10cm za prakticky jakoukoli cenu ti prostě nemůžou basovat tak aby rock nezněl jako rádio hozený v hrnci. Za 15 tisíc takový NOVÝ repro seženeš ani omylem. WOTANY jsou excelentní, ale dají se sehnat i AMUNY, nebo MONTANY, což jsou obří "regálovky" s velikánským basákem a máš je za pár korun, když najdeš. Na rock doporučuji vřele.
Pokud si budeš chtít připlatit, tak třeba Infinity Kappa 9.1 rozhodně jsou dobrá volba http://aukro.cz/infinity-kappa-8-2-i-se ... ml#gallery a dají se sehnat i nižší modely za nižší ceny.
A když mermomocí něco novýho, tak ty Dali asi fakt taky nejsou špatná volba, i když jejich design je dost odpudivý

Prostě moje rada je alespoň třípásmo, ať to hraje aspoň od 30Hz a co největší basák (aspoň 20cm).
Infinity jsou na rock vynikající volbou 

Souhlasím s Hellboyem
Jen ho opravím, že Montan nejsou velký regály, ale stojanovka, model nad Wotanama. (Amun, Wotan, Montan, Vulkan a top model Titan) Srovnával jsem velkou 3p regálovku Wotan MKI (MKII už byla stojanovka) s novým regálem za 5Otis a ta 25 let stará bedna za 300 Euro byla lepší úplně ve všem, přičemž bylo jedno jaký hrál žánr... Chce to ale ke Quadralu slušný zesilovač, jinak se budou zdát basy pomalý.
Infinity je na rock taky skvělá volba, ale model Kappa 9.1 je už hodně nad cenový limit. S osmičkovou řadou (8, 8.1, 8.2) by ses tam už mohl vlízt. Ale platí tady to stejný co u quadralech - chce to stabilní silič! Impedance klesá až k 1 Ohmu!!!
Můj tip je Revox Symbol B MKII. Na rock naprosto famózní, suverénní rychlý bas, který ti nedá žádná současná bedna pod sto tisíc - bezprdele!
A proč, jsou všechny ty bedny tak levný? Hold jsou starý a v moderních holých interiérech působí jako pěst na oko. Navíc masírka prodejců o "moderních" technologiích, pokroku a subwooferech je nemilosrdná a zblbla snad úplně všechny

Infinity je na rock taky skvělá volba, ale model Kappa 9.1 je už hodně nad cenový limit. S osmičkovou řadou (8, 8.1, 8.2) by ses tam už mohl vlízt. Ale platí tady to stejný co u quadralech - chce to stabilní silič! Impedance klesá až k 1 Ohmu!!!
Můj tip je Revox Symbol B MKII. Na rock naprosto famózní, suverénní rychlý bas, který ti nedá žádná současná bedna pod sto tisíc - bezprdele!
A proč, jsou všechny ty bedny tak levný? Hold jsou starý a v moderních holých interiérech působí jako pěst na oko. Navíc masírka prodejců o "moderních" technologiích, pokroku a subwooferech je nemilosrdná a zblbla snad úplně všechny

Tou stojanovkou jsem myslel samozřejmě sloupy
V němčině se říká Standlautsprecher...

- enregistree
- Kontaktovat uživatele:
S temi missiony do popelnice pomalu… Zkus se podivat na 782 z jineho uhlu - z boku (smile). Tam je treti pasmo, 6,5 palcovy menic a natrubek. Do male mistnosti skvela volba.Hellboy píše:Mission - ANI NÁHODOU! Tohle nemůže ani omylem basovat a ještě je to dvou pásmo. Na rock úplně na hovno a ještě malej basák. Podobnejm bednám na rock se vyhnout obloukem.
to Vintage :

mimořádně trefnéNavíc masírka prodejců o "moderních" technologiích, pokroku a subwooferech je nemilosrdná a zblbla snad úplně všechny

Safra, těm Missionům jsem fakt trochu křivdil
No nicméně bedýnek tohoto typu, ale bez basáku, jsou mraky a opravdu bych se jim vyhnul velkým obloukem, pokud někdo neposlouchá jen písničkářky a a podobný akustický záležitosti.