sietovy kabel

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: sietovy kabel

Příspěvek od BVa »

Nestíněnej kabel, ale nebude úplně nejvhodnější na filtraci, ne.A hlavně...řeč byla o vhodný dýlce kabelu a proč.
Filtračné vlastnosti kábla nijako nesúvisia s tienením..Tá "filtrácia" káblom je len podružná, v podstate parazitná vlastnosť, ktorá sa dá konštrukciou kábla zvýrazniť alebo čiastočne potlačiť. Tienenie potláča rušenie indukované zvonku do kábla a z kábla do okolia, ale "vhodná dĺžka" čiastočne filtruje "pozdĺžne" ;) , zo siete do prístroja a z prístroja do siete. Vôbec to nie je o šetrení, ale o pochopení súvislostí.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

docela by mě zajímalo, co a proč bych měl na proudu ze zásuvky vlastně filtrovat.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Já myslím, pane Bunto, že nejsme v rozporu.To, že jde o síťovej kabel stíněnej, jsem napsal pro lepší pochopení souvislostí o čem je řeč.Nechtěl jsem psát o kabelech obecně, to by myslím bylo až moc zavádějící.
A taky tomu až tolik nerozumím, abych si mohl dovolit to složitě vysvětlovat jako vy.Opět se omlouvám za zjednodušování.

Ale ani to zjednodušování na úroveň školních vědomostí mnohdy nestačí.Poslední příspěvek před mým, je toho příkladem.
kabelguru.cz

Onkajoo

Příspěvek od Onkajoo »

dadaft píše:docela by mě zajímalo, co a proč bych měl na proudu ze zásuvky vlastně filtrovat.
Zrovna V7000 k tomu asi nebude prilis nachylna, ne? Podle me Grundig zrovna toto mel v dobe sve nejvetsi slavy vetsinou vyresene. Ani na chate s tim nemam problem a to pri pripojeni cehokoliv se zemnicim kolikem je to nestesti...

Jak to je tedy u pristroju s pripojenim k siti faze,nulak vs faze, nulak, zem?

Snad nejsem prilis OT...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Doporučuji si přečíst toto vlákno, hlavně příspěvky technika PMA. kabely/genie-mains-power-cable-zkusenos ... 2-100.html

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

fox

no, technik PMA tam tvrdí, že je důležité, na které straně je stínění zapojené - pokud je zapojené u zásuvky, kabel "nefiltruje", pokud je zapojené u spotřebiče, "filtruje".

technik BVa zde tvrdí, že stínění na "filtrování" nemá žádný vliv.

a já se omlouvám, že jsem se vůbec ptal -- protože ve skutečnosti mě to nezajímá.................

---------------------------

Onkajoo
jo jo jo, Grundig zapojíš do zásuvky a on pak hraje.
víc to řešit nebudu. :D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ale kdybych si musel mezi našimi milými techniky vybrat, tak zvolím BVa.
opravdu se mi nechce věřit, že by strana, na které připojím oplet, mohla mít jakýkoliv vliv na to, jestli kabel filtruje či ne, jak tvrdí v tom vlákně PMA.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Dadaft : musím se zastat PMA, např. u sítového kabelu VDH je to právě podstatné,( proč to už si najdeš na netu je toho napsáno vela ), kompletoval jsem už všechny značky a někteří výrobci doporučují stínění zapojit u vidlice do zdi, jiní zase u vidlice do přístroje, a někteří na obou koncích. Vždy dodržuji kocepci výrobce. Ale jsou i tací výrobci , i když jejich kabel má stínění, nezapojovat, prý aby se z kabelu při zapojení na 230V vyzařovaly nějaké ionty z umělého diamantu tuším Turmalín.. To prý zlepšuje vnímání posluchače a pohodu v místnosti.

Onkajoo

Příspěvek od Onkajoo »

delaji se tedy dnes komponenty, na ktere uz nema pripadna zmena sitoveho kabelu, pouziti pracky produ apod vliv? zatim z vetsiny clanku a diskuzi na internetu mam pocit, ze se tim ladi nedostatky "krabic".

Ale zase, kdyz uz kable dokazou generovat dobrou naladu v mistnosti, tak to stoji za zvazeni :)

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Ano, ano ! To o tom vyzařování říkal taky pan Kraut.Já osobně jsem to sice vůbec nepochopil, ale to je jedno, protože on dělá v oboru tak dlouho, že má určitě pravdu.
kabelguru.cz

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

dadaft píše:ale kdybych si musel mezi našimi milými techniky vybrat, tak zvolím BVa.
opravdu se mi nechce věřit, že by strana, na které připojím oplet, mohla mít jakýkoliv vliv na to, jestli kabel filtruje či ne, jak tvrdí v tom vlákně PMA.
Mám změřený přenos kabelu pří zapojení stínění u zdroje signálu a pak na opačném konci. Frekvenční přenos a skokovou odezvu. Samozřejmě, že se to v pásmu nad několika MHz liší, jinak to ani být nemůže. Není o čem diskutovat. Pokud nevěříš, tak si to změř.
Pavel Macura Audio

Odar

Příspěvek od Odar »

Onkajoo píše:delaji se tedy dnes komponenty, na ktere uz nema pripadna zmena sitoveho kabelu, pouziti pracky produ apod vliv?
Toto je jedna z veci na hifine, ktoru nedokazem pochopit. Clovek si kupi pristroj povedzme za 10, 20, alebo aj viac tisic EUR a ked ho zapoji, tak mu este predajca vytazoslavne treskne do ksichtu s huronskym smiechom "No co ste cakali, vsak este potrebujete kable za dalsich 10 000" :mrgreen: V tej kategorii pristrojov by som (naivne) ocakaval, ze ked k tomu pripojim kabel od zehlicky, bude to hrat, ako z praku.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

Nic ti nebrání, aby jsi to vyzkoušel. :)
Ten bude určitě dobře zahořelý. :lol:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Odar píše:V tej kategorii pristrojov by som (naivne) ocakaval, ze ked k tomu pripojim kabel od zehlicky, bude to hrat, ako z praku.
Což o to, ono to bude hrát jak z praku. Ale případný nedokonalosti v propojení se na zvuku projevěj právě díky jeho rozlišení a přesnosti.

sekal

Příspěvek od sekal »

A to ten síťový, super-stínící kabel zapojí náležitě poučený hifista mnohdy do nijak nestíněného, (cca 40 let starého), dvouvodičového hliníkového rozvodu NN v bytě a následně jásá, jak na to VF rušení vyzrál.:lol: Někdy je to pinožení se za dokonalým zvukem docela groteska..:D

Odpovědět