Síťový filtr - do pár tisíc

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
patrik
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový filtr - do pár tisíc

Příspěvek od patrik »

Filtr z DatArtu, 350,- Kč, zapojen nejdrive pred prodluzku, pozdeji pred digestor.
Zadne zlepseni ani v jednom pripade.

Obrázek

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Jak uz uz psal BVa ty filtry na to lupání výrazný vliv nebudou mit jestli vůbec nejaky. Spíše jde o konstrukční řešení tech konců a tam by pomohl pravé ten zásah jak pan Bunta radí. Vždycky to můžeš předělat jak to bylo pred tim když se toho budes chtit nekdy v budoucnu zbavit. Je to maličkost a hlavně to odstraní v prve radě to oč tady jde.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Jeste pockam na doruceni Cerne Vdovy, a kdyz ani to nepomuze, holt vezmu pajku a udelam to, co radi BV...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 patrik
Ak to ruší len digestor, skús kondenzátor cca 100-150n (trieda X2, na 275V AC!, núdzovo-na odskúšanie - cca 100n na minimálne 630V) zapojiť paralelne k motoru digestora (za vypínač, medzi L a N).

heretic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od heretic »

Tak mě napadá, nemohlo by v tomto případě pomoci instalovat před digestoř něco takového http://mujweb.cz/jsk/Drobnosti/Omezor.htm (http://www.rr-naradi.cz/omezovac-proudoveho-narazu) ?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 heretic
když vypne lednice, vypnu digestoř, zhasnu světlo
Je to špička pri vypnutí záťaže (od indukčnej záťaže, prípadne iskrenie na vypínači), nie prúdový náraz pri zapnutí.

heretic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od heretic »

BVa :
Já jsem vycházel z vlastní zkušenosti, kdy k lupancům docházelo jak při vypnutí, tak i při zapnutí spotřebičů s vyšším příkonem (lednice, pračka). Ke stejnému rušení, ale s menší intenzitou, docházelo při použití některých vypínačů světel (opět v obou polohách). Faktem je, že jsem na tom byl hůře než Patrik, neboť rozvody v mém panel. bytě byly výhradně z hliníku. Nevadí, zase jsem o něco chytřejší. Děkuji za vysvětlení..

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Audio sestava by na špičky při vypnutí (lednice atd.) měla být imunní. Aspoň já to považuji za test, kterým musí sestava se ctí projít. A že se komponenty opravdu v chování v takovém případě liší, není asi potřeba zdůrazňovat.
Pavel Macura Audio

heretic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od heretic »

V mých podmínkách (Al TN-C rozvodu) tak nestandartně reagovaly (bez výjimky) všechny audio komponenty, které jsem měl tehdy k dispozici. Šlo o přístroje (tedy především zesilovače) zn. Technics, JVC, Rotel, Restek etc.. Nasazení kvalitních vf filtrů vč. odděl. trafa nepomohlo. Požadovaný efekt měla až instalace samostatného silového přívodu k aparátu, což jsem také hned na začátku této diskuze Patrikovi doporučoval. Jako elektrikář by to zcela jistě bez problémů zvládl a měl by (pravděpodobně) klid, aniž by musel zasahovat do přístrojů..

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

A ja taky psal, ze kazda mistnost ma samostany zasuvkovy okruh a samostatny svetelny okruh, tedy 2 jistice / mistnost.
V obyvaku mam 5 zasuvek - v kazdem rohu + ta jedna na "hlavni stene", kde mam audio. Ta jedina je take zapojena. Ostatni jsou prazdne.
Cili _mam_ aparaturu na samostatnem privodu se samostatnym jisticem.

Jenze k cemu to je, kdyz se to stejne vsechno spoji po par metrech v rozvodnici do jednoho bodu. To si jako elektricke pole rekne "aha, tady je jistic a za nim uz nic, ok, tak ja teda zmizim a budu zmizely? :)

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

...bohuzel mam jednu fazi do bytu. U 3 fazi to relativne slo, ale stejne pokud by slo o panelak, je na kazdy fazi "idealni" tretina bytu / zasuvek, takze "na moji oddeleny" fazi muze mit kterykoli soused treba zarivky s debilnima predradnikama...

V podstate jedine dokonale reseni je galvanicke oddeleni pres trafo, nasledne usmernit, a frekvencnim generatorem vyrobit presnou sinusovku s 50Hz. To by asi slo...
Naposledy upravil(a) patrik dne 05 říj 2014 20:08, celkem upraveno 1 x.

heretic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od heretic »

Jde o to, v jakém stavu (z hlediska kontaktů) ty rozvody v bytě jsou. Máš sice měděné vodiče, ale pokud je v cestě rozvodu (skrytá) odbočná krabice, kde je věneček se špatným kontaktem, tak je vymalováno. Proto separátní (dedikovaný) přívod od jističe k zásuvce aparátu pomůže. Můžeš to případně pojmout ultimátně a pořídit i nový jistič se svodičem s VF filtrem. Jsi elektrikář, takže si s tím můžeš vyhrát, a to, aniž bys musel vykrást banku. Jsem zvědav, jak dopadneš s nasazením černých vdov. Já bych si vybral o něco lepší a o trochu dražší filtry, ale třeba to bude stačit..

Btw, ty zveřejněné fotky vnitřků filtru od Isoteku a Vincentu jsou na pováženou. Nechápu, jak si to můžou někteří lidé koupit a nechat si tak dobrovolně s*át na hlavu..:?

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Venecek je na kazde vetvi - rozvadi kabely k jednotlivym zasuvkam (zasuvky nejsou "pruchozi") Ale mam ho "omitnuty", aby nebyly videt vicka. Sakrys, no mohu ho vyrejpat, a zkontrolovat, ale myslim si, ze stejne, jako jsem zkontrolovat zasuvky, a byly uplne OK, dotazene "na krev", tak i v tom venecku to podle mne bude OK...

<---------OT----------->
Jinak tim sranim na hlavu to vidim uplne stejne :(

Muj problem je ten, ze k nevuli (pravdepodobne) vetsiny audiofilu jsem skeptickej k vetsine "zazracnych" masinek, at uz to jsou zesilovace (jak muze hrat kazdy zesik jinak, kdyz ma v technicke specifikaci zkresleni 0,0003%????), kabely, digital komplet, atd. Hrat muzou jinak bedny, nebo snad gramce, kde je kvalita a presnost jasnym prinosem.

V podstate to prirovnavam k te funkci, kdy rozdil v cene ku kvalite zvuku je od 1.000 - 10.000 v radech desitek procent, od 10k od 100k v jednotkach procent, a nad 100k uz jsou to promile procent nebo halucinace. (opet vyjma reproduktoru). Napr. pokud porovnam dva DACy po 30k, rozdil mezi nimi tipuju na par procent (coz muze byt nekym slysitelne - to nepopiram) Ale co uz.. kazdyho vec, za 200k ziskat lepsi zvuk o 0,3%
<---------OT----------->

Odpovědět