Sonus Faber Venere 1.5 (2.0) vs. Xavian perla esclusiva

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Gore
Kontaktovat uživatele:

Re: Sonus Faber Venere 1.5 (2.0) vs. Xavian perla esclusiva

Příspěvek od Gore »

For Zero, Lemon a Bazi 36: opravdu mne nenapadlo, že by umístění na nábytku, ale s dostatečným odstupem od zdi, mohl být problém….děkuji za upozornění. Problém je pak prosím v čem? Degraduji zvuk nějakou rezonancí? Stačí samozřejmě obecně.

For MuVo: děkuji za pro mne přínosné postřehy. Je pravda, že při poslechu ,,v prodejně,, jsem se s hlasitostí velmi mírnil. Subu bych se chtěl vyhnout. K tématice kabelům mám od kamaráda s výbavou o 100tis vyšší obdobnou refenci.

For Dadaft: bohužel jak jsme psal, ten design je pro mne (a ženu ;) ) také důležitý. A jak uvádí i pan Březina v závěru recenze ,,mohou působit trochu techničtěji,,. Pro mne již opravdu moc technicistní styl :shock:

For bryston: jak jsme psal výše, Focaly pro metal jsem také shledal nevhodnými...mně spíše prostě neseděla jejich barva zvuku nebo jak to nazvat (F 906)

Všechny roky příprav přijdou v niveč, asi odejdu s tím, že nakonec sloupy :lol: Tak že znovu a lépe :lol:
Počkám ještě pokud by se někdo podělil o názor na ty Xaviany…

Velice všem prozatím děkuji
p.s. jasně že ty regály tak rychle nevzdám *sunglases*

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

nevzdavej, ale regaly na metal jsou asi stejne vhodne jako horske kolo na silnicni casovku

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

To prodává zdejší člen Vyblíz. ;) Má tam na prodej pěkný kousky *palec*

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Gore píše:
13 bře 2019 18:43
For Zero, Lemon a Bazi 36: opravdu mne nenapadlo, že by umístění na nábytku, ale s dostatečným odstupem od zdi, mohl být problém….děkuji za upozornění. Problém je pak prosím v čem? Degraduji zvuk nějakou rezonancí? Stačí samozřejmě obecně.
Pokud je reproduktor na stojanu a má kolem sebe volný prostor, hraje to prostě mnohem lépe, než když je pod ním kus nábytku.
Má to co do činění s akustikou prostoru.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Prispejem aj ja svojou skúsenosťou - pred pár rokmi som pri kúpe bedničiek porovnával 2 pásmové regálovky zhruba takej úrovne po akej teraz pozeráš, s 3 pásmovými stĺpmi z nižšej modelovej rady (za podobnú sumu ako tie regálovky) ale od tej istej firmy Chario. Chario má podobnú "taliansku DNA" ako Sonusy, alebo Xavian - čiže skôr im asi svedčia akustickejšie žánre.
K samotnému porovnaniu - pokial som púšťal bežnejšie žánre (od Floydov, cez Dianu Krall po Bachove sólové violončalo) to bolo viac menej vyrovnané s miernou prevahou regálov kvôli jemnosti podania a priestoru. Vo chvíli keď som dal St. anger (Metallica), tak tie stĺpy jednoznačne víťazili. Tam sa regále proste nechytali. Nie že by to zahrali nepočúvatelne, možno keby som priamo nepočul ten rozdiel, tak by som povedal že môže byť, ale proste to 3 pásmo bolo na toto lepšie. Napriek tomu som vzal tie regále, keďže kadejaké besnoty si púčťam naozaj iba okrajovo.
Takže sa pripájam ku kolegom vyššie - ak máš aspoň akú takú možnosť ísť do stĺpov (ideálne 3 pásmo), tak pri tebou preferovanej hudbe by to mala byť jasná volba. Neviem aký máš interiér, ale či je moderný, alebo niečo staršie, v tejto kategórii je naozaj dosť pestrý výber aby si našiel niečo čo by ladilo tak tvojim ušiam, ako aj očiam tvojej vyvolenej.

Inak ak by ti nevadilo kupovať z druhej ruky a sedia ti "taliani", tak ti dávam do pozornosti tieto:
https://elektro.bazos.sk/inzerat/963686 ... ymenim.php
Videl som ich na živo (bohužial nepočul) a je to naozaj nádherná bedňa. Je to 3 pásmo - basák je umiestnený dole (mieri do medzery medzi bedňou a stojanom). Tiež to asi nie je čisto "metalová" bedňa, ale predpokladám že by to malo byť lepšie ako malé regálovky.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Monitor audio Gold 100 jsou zajímavé bedýnky.
Rothaudio

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Ahoj, pokud se ti zvukově líbí Xavian Perla, co bys řekl na model Piccola? Vybíral jsem před rokem prakticky stejně jako ty - rozpočet +- podobnej, zaměření hudby taky od Pink Floydů přes Metallicu, sem tam nějaká ta klasika a občas film. Perly se mi zvukově líbily a skoro jsem je vzal až jsem nakonec dal na zdejší rady a zajel si poslechnout XN Piccola a bylo rozhodnuto :) Oproti Perlám o několik tříd výše. Kdybych se nedostal k vyššímu modelu ze stejné řady, tak bych je neprodával. Pokud budeš mít zájem, můžeme se dohodnout na poslechu. PS. Ve skutečnosti působí subtilnějším dojmem než vypadají na fotkách ;)

Odkaz zde: hifi-bazar/reprosoustavy/xavian-xn-piccola-t20009.html

enGiN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od enGiN »

Ahoj,

vzhledem k tomu, že mám dost podobné bedýnky jako tebou zamýšlené, a sice Xavian Ambra, napíšu pár postřehů.

1) Stojan bych bral jako nutnost, nejenže to lépe vypadá, hlavně to lépe hraje. A rozhodně nemusíš kupovat originální dřevěný xavian, to mi připadá jako zbytečnost. Já mám černý Norstone Stylum z druhé ruky za 1500 Kč a vypadá skvěle - navíc kombinace dřeva s tou černou ladí imho víc než celodřevěná varianta.

2) Když jsem Ambry poprvé zapojil (tehdy k Naim Nait XS2), dostal jsem přesně tu zvukovou kouli kterou nechceš. Od jisté (možná od každé...) kategorie tenhle aspekt není o bednách ale o akustice, která je zcela zásadní. Kontaktoval jsem tedy Martina Vitvara z VMAudio a nechal si vyrobit tři esteticky velmi nerušící panely Photoecho. Posun obrovský, rozhodně bys to neměl podcenit, jinak se kouli dost možná nevyhneš.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Jestli by se jednalo o univerzální bedýnku, tyto vypadají zajímavě, mám zkušenosti z vyšším modelem, ale prý ty rozdíly jsou minimální, povídají.
https://www.buchardtaudio.com/shop/s300-white

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Ambry mně u Baletty hodně překvapily. Byly dle našich (byli jsme dva) preferencí lepší jak o level vyšší a dražší Stelly i Premio.

Gore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gore »

Díky všem a díky za udržení diskuse ,,k věci,, - pochvala pro toto fórum *palec*

Nuže svůj posun ve stylu ,,pryč z bahna a špíny do luxusní čtvrti,, ještě zřejmě odročím = ani jednou zde prakticky nepadlo, že regál tento druh muziky utáhne ku spokojenosti ucha posluchačova. Jak píše ,,JV,, dokud bych to vedle sebe neporovnal, tak by mne to možná ani nepřišlo – což jsme skutečně neudělal a primárně se soustředil o prvopočátku na regály s opodstatněním, že za ty prachy to ten regál musí k....a zmáknout!

Tak že se raději budu ještě nějaký čas věnovat řešení, jak zakomponovat do manželčina zorného pole sloupky a jinou skříňku tak, aby to okomentovala maximálně pozdvihnutým obočím *sunglases*

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Jj. Největším nepřítelem hifisty jsou, krom jiných hifistů s kabeli, většinou manželky.

MuVo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MuVo »

Dobre regaly na stojanoch by to zvladly, o to nejde. Bez porovnania by si bol spokojny. Otazka je ale ze pri vyssej hlasitosti na zlozitu hudbu akou metal je, by uz nemuseli stihat a vznikala by nespokojnost, co by viedla ku kupe stlpov a predaju tychto so stratou.
Lepsia cesta je kupit rovno stlpy, urcite s basreflexom dopredu resp. bez, aby nehucali moc basovovo. Tie sa daju potom dobre kontrolovat. Venere 3.0 toto splnaju len ciastocne, ja ich basy kontrolujem cez eq ked potrebujem, ale i tak myslim ze na metal to nie je moc dobra volba, bral by som ostrejsie.

JirkaM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaM »

Zesilovače BV audio jsou výborné. Sám jeden vlastním, Leč mají puristickou konstrukce. Integráč je bi-mono, ale bez tónových korekcí... prověří ti nahrávku, bedny i akustiku.

Odpovědět