Sonus Faber Venere 1.5 (2.0) vs. Xavian perla esclusiva

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sonus Faber Venere 1.5 (2.0) vs. Xavian perla esclusiva

Příspěvek od koudy42 »

Primlouvam se take za Xavian Piccola a nekdo je zde zrovna prodava. Mel jsem na ne v minulosti spadeno po poslechu ve studiu i u zdejsiho clena. Nechaji si libit hodne nalozit napric zanry, I kdyz jde o takovou prodlouzenou regalovku. Ozvucenice je prikladne zpracovana a "mrtva". Na metal ala plnotucne tripasmo to samozejme nebude, ale urcite lepsi nez maly regal a jeste postaveny na nabytku.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Gore - tak si kup ty VMA-III, co radí Křeček, v nějaké krásné dýze........... hlavně si na metal nepořizuj Venere ani nic podobného, za chvíli toho budeš litovat...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Moje volba by byla tato:

https://kytary.cz/dynaudio-bm6a-mkii/HN101269/

Ušetřím za zesilovač, mám možnost doladění průběhu a zejména - tahle bedna hraje k neuvěření. Slyšel jsem je v 22m2 a nechtěl jsem věřit svým - dist už protřelým - uším. A basák 7´´ A na rock už to začíná fakticky hrát.

Gore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gore »

Zdar boys.

Ještě jednou děkuji. Budu opravdu rád, pokud by jste mi usnadnili další tří měsíční martyrium po ,,poslechárnách,,. Opravdu budu rád za doporučení vhodných sloupků pro tento styl muziky.

Snad to není na nové vlákno, ale podmínka je tedy: spíše subtilnější sloupek, do cca 30tis, čelní basreflex nutnost, ideálně vyvedené ,,ve dřevě,, a ne bílá,černá,stříbrná – i když ta černá ještě budiž. Samozřejmě se poohlédnu ještě po fóru po obdobných tématech! *sunglases*

Pomohlo by mi to alespoň v počátku nasměrovat správným směrem. Začínám příští týden KEF Q750 (černé, jak jinak, bééé bééé). *fnuk* Mé oko a ucho časem spočine taktéž na těch VMA...

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Rozhodne vyslechni tyto,slysel jsem a dokonce ty menší hrají rockový žánr moc pěkně. Precti si i celkové resumé,musím s Březinou souhlasit.

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ergy-ae109

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ergy-ae309

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

dadaft píše:
15 bře 2019 10:24
Gore - tak si kup ty VMA-III, co radí Křeček, v nějaké krásné dýze........... hlavně si na metal nepořizuj Venere ani nic podobného, za chvíli toho budeš litovat...
Také mi nejde do hlavy proč by volil na tento žánr S.F. nebo Xavi . Třeba má ten metal ale rád v nějaké jemnější podobě :)
To by šlo chápat ,ne?

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

Gore: pokud by černá byla ok a byl bys ochoten trochu připlatit, pak designově jsou moc hezké tyto. https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... lassic-20/
Mám to samé doma v bílém a rozhodně tam waf efekt je. S rozumným zesíkem zahrajou hodně. A mohou být i relativně blízko stěny, spodní basreflex.
To sklo je něco hodně zajímavého na repro.

Gore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gore »

for Bazi 36: AE pěkný, ale zase – bas je dozadu a to mi rozložení v místnosti neumožňuje.

for Pompo: konkrétně ty Xaviany slyšel s nějakým dobrým zesilovačem (jeho jméno jsem si rozhodl nezapamatovat, jelikož stál skoro 50 ;) ) a SF sice s horším, ale bas byl u nich zase o něco výraznější, tudíž s tím ten metal tak nějak i šel. Vše je bohužel o kompromisu – moje první volba vedla z prostorových důvodů k regálům. Tak nějak jsem samozřejmě věděl, že je to jak u auta – objem nenahradíš:-) , ale začínal jsem na 30tis komplet, pak přidával na 40tis, 50tis a dnes jsem na 60tis. Tak že jasně, u fischer & fischer regálů za 80tis bych to tady asi ani nemusel řešit a měnit del doporučení osattních na sloupy *palec*

Jinak metal je široký pojem. Výčet poslouchaných smeček jsem raději neuváděl a raději jsem napsal, že od Pink Floudů po Anaaly, protože by se to sem asi ani nevešlo :twisted:

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Obecně bych se Xavianum na rock a metal zdalky vyhnul, koupil bych Infinity Renaissance 90 co jsou ted na hifibazaru v inzerci, je to taková první bedna, která tyhle žánry zahraje tak, jak si to zaslouží. VMA-III mám, zahrajou krásně říznej zvuk, ale spodky tam i přes velkou snahu nejsou takové, jako když hraje sloup, tím nemyslím sloupek.

Odpovědět