stereokoncák vs. monobloky
Re: stereokoncák vs. monobloky
What can I say? I have not heard very many amplifiers in the sub-$1000 price range that sounds anywhere near as nice as this! I am using it with a Mitsubishi DA-C20 Preamp/Tuner and the DA-M10 Power meter module. I use this with a pair of Paradigm 9se's (Original, not the MKII/III's) The amp has a wonderful sound and with these speakers they create a large, almost live-in-your-room soundstage.
The looks of this amp is every good as it's performance...too bad for Mitsubishi that their audio offering at the time was lost in the mix of their poor quality cars and appliances. (Good for us owners who can buy these for a reasonable price!)
My Tech buddy who has been servicing equipment for 30 years told me these are so rare around here that mine is the first set he has ever seen in person! He went on to tell me he thinks it is one of the best he has heard!
If you are looking for a high-end amp on a budget and can find one of these...GET IT!
The looks of this amp is every good as it's performance...too bad for Mitsubishi that their audio offering at the time was lost in the mix of their poor quality cars and appliances. (Good for us owners who can buy these for a reasonable price!)
My Tech buddy who has been servicing equipment for 30 years told me these are so rare around here that mine is the first set he has ever seen in person! He went on to tell me he thinks it is one of the best he has heard!
If you are looking for a high-end amp on a budget and can find one of these...GET IT!
(předcházející 3 příspěvky samozřejmě nejsou z mé hlavy)
zasahovat do bedny a rozdělovat výhybku je asi blbost...
no jo, jenže u fb825 je možný jen monowiring - řekl bych, že se s vyladěním výhybky docela nadřeli, než aby dovolili, aby si tam každý připojoval kabely s různýma hodnotama... navíc kdysi kabely tak neřešili, jako dnes.Renown píše:Jako výborné řešení se mi jeví předzesilovač a monobloky.
Ještě lepší by bylo předzesilovač a dva páry monobloků v bi-ampingu
A ještě lepší by bylo předzesilovač, aktivní vyhýbka a tři (nebo čtyři) páry monobloků
zasahovat do bedny a rozdělovat výhybku je asi blbost...
Ahoj barde,zdravím Tě z rachoty.Myslím,že to Renown myslel jen jako postup po žebříčku k maximalistickému řešení.U Tvých beden Ti myslím už varianta s připojením monobloku na kanál přinese skvělou nirvánu.Já bych do těch beden taky neštoural,pokud bych nešel do plného aktivu.
Přes řeku do stínu stromů.
čau korýši. jsem zvědav, jak moc velká změna to bude. je fakt, že sladěné komponenty od výrobce hrajou dost dobře, nedá se to sice moc solit, na to je ten můj integráč moc slabý, ale ono to v paneláku stejně ani moc nejde. a na střední a tišší poslech to stačí. zrovna dávám Enrique Iglesias - Insomniac a hraje to fakt parádně. já ti mám takovou radost, že to nejhorší mám za sebou - to, najít si svůj zvuk. to, aby pro mě poslech byl radost, ne starost. to je snad to nejtěžší na přechodu od sterea k hifi - poznat sám sebe, své uši, svou duši... (a kdo z výrobců a který z výrobků se nese na stejné vlně...)
zdroj a bedny mám vyřešené. já bych do nich samozřejmě nešáhnul. myslím, že chápu, co chtěl Renown říct, a časy, kdy jsem si myslel, že jsem lepší než špičkoví technici s jejich vybavením a přístroji, o kterých ani netuším, jak vlastně fungují, mám dávno za sebou. samozřejmě, fb1000 by byly ještě lepší, ale život mě naučil realismu. dokážu si představit, že bych si fajně žil i s tím, co zrovna mám...
co mě momentálně nejvíc limituje, je poslechový prostor. uhlopříčné ustavení beden je opravdu složité. ta chybějící základní symetrie způsobuje mnoho problémů. třeba jako se u pravé bedny nahrávka úplně snadno dostane úplně mimo rozteč beden, vlevo se dostanu jen kousek za bednu. dál ani hovno. prostor je tam stlačený. kumulují a překrývají se zvuky, které by normálně měly být rozlišené. to je momentálně moje největší trápení - pravolevý prostor. do hloubky a vertikálně je to slušné a nemám moc co dodat. už se těším na prostor po renovaci. pak by měly ty bedny ukázat, co v nich je... a dělený zesák by to měl jenom podtrhnout.
zdroj a bedny mám vyřešené. já bych do nich samozřejmě nešáhnul. myslím, že chápu, co chtěl Renown říct, a časy, kdy jsem si myslel, že jsem lepší než špičkoví technici s jejich vybavením a přístroji, o kterých ani netuším, jak vlastně fungují, mám dávno za sebou. samozřejmě, fb1000 by byly ještě lepší, ale život mě naučil realismu. dokážu si představit, že bych si fajně žil i s tím, co zrovna mám...
co mě momentálně nejvíc limituje, je poslechový prostor. uhlopříčné ustavení beden je opravdu složité. ta chybějící základní symetrie způsobuje mnoho problémů. třeba jako se u pravé bedny nahrávka úplně snadno dostane úplně mimo rozteč beden, vlevo se dostanu jen kousek za bednu. dál ani hovno. prostor je tam stlačený. kumulují a překrývají se zvuky, které by normálně měly být rozlišené. to je momentálně moje největší trápení - pravolevý prostor. do hloubky a vertikálně je to slušné a nemám moc co dodat. už se těším na prostor po renovaci. pak by měly ty bedny ukázat, co v nich je... a dělený zesák by to měl jenom podtrhnout.
Tak s tím si dovolím nesouhlasit já bydlím ve zděném činžáku a solím co to jde,sousedi jsou dost netolerantní a svými excesy v 5 hodin ráno mě dohánějí k šílenství tak když jsem doma sám pořádně to osolím nejlépe tak až se chvějí vnitřní orgány v mém těle..... Příjemnou noc dadaftedadaft píše:nedá se to sice moc solit, na to je ten můj integráč moc slabý, ale ono to v paneláku stejně ani moc nejde
Zdraví Michal
jsem holt duše útlocitná. navíc soused, když míval pocit, že hraju moc nahlas, dokázal od tenisáků a skoků sounož přejít k neskutečné metodě teroru se skupinou Elán - pustí jednu desku dokola na minivěži na plné koule a na dva dny jedou na chatu. není úniku.
musel jsem přijít s protizbraní: víš, jak je to možné, že had chytne králíka? aby byla vyvolána reakce (útěk) na nebezpečí, musí nejdřív přijít akce útočníka, která je tak intenzivní, že spustí vrozený pud. musí překročit práh, který odděluje bezpečí od nebezpečí. to had neudělá. žádný ostrý pohyb. nic odlišitelného od pozadí. pro králíka je vlastně pod hladinou vnímání. dívá se na svou smrt, a nemůže vzít nohy na ramena. nemá proč to udělat... smrt vypadá jako pohodové odpoledne. to, co vůbec nezačne, je dávno hotovo...
lidé nejsou králici. jsou tvární. dokážou své hranice přesouvat. když jsem sousedovic našel, naučil jsem se vždy zůstávat pod ní. až po mírnou nervozitu, na chvíli, a pak zase mír a láska. a tak znova a znova. dnes v noci o půl jedné metallica kill´em all na víc jak čtvrt plynu. slušný nářez. před dvěma roky anonymní vzkazy v schránce, důlky ve dveřích a ukradená rohožka. dnes ticho po pěšině. neslyší nic... don´t war, make snake love.
musel jsem přijít s protizbraní: víš, jak je to možné, že had chytne králíka? aby byla vyvolána reakce (útěk) na nebezpečí, musí nejdřív přijít akce útočníka, která je tak intenzivní, že spustí vrozený pud. musí překročit práh, který odděluje bezpečí od nebezpečí. to had neudělá. žádný ostrý pohyb. nic odlišitelného od pozadí. pro králíka je vlastně pod hladinou vnímání. dívá se na svou smrt, a nemůže vzít nohy na ramena. nemá proč to udělat... smrt vypadá jako pohodové odpoledne. to, co vůbec nezačne, je dávno hotovo...
lidé nejsou králici. jsou tvární. dokážou své hranice přesouvat. když jsem sousedovic našel, naučil jsem se vždy zůstávat pod ní. až po mírnou nervozitu, na chvíli, a pak zase mír a láska. a tak znova a znova. dnes v noci o půl jedné metallica kill´em all na víc jak čtvrt plynu. slušný nářez. před dvěma roky anonymní vzkazy v schránce, důlky ve dveřích a ukradená rohožka. dnes ticho po pěšině. neslyší nic... don´t war, make snake love.
vadik
jo, jeden už mi utekl.
navíc jsem zjistil problém: nevím, jestli byly dělané i pro evropský trh, a jestli není napájení jen 100V. není tam o tom ani zmínka...
jo, jeden už mi utekl.
navíc jsem zjistil problém: nevím, jestli byly dělané i pro evropský trh, a jestli není napájení jen 100V. není tam o tom ani zmínka...
to dadaft :
pro úplnost 100V se používá pouze v Japonsku a to ještě ne všude. Někde se tam taky používá 220V a někde je kmitočet 50Hz a někde taky 60Hz, musí to tam být veselé. V USA se používá 120V/60Hz. Ale to není problém. I kdyby ten zesilovač měl trafo s primárem pouze 100V resp. 120V, tak si před to dáš oddělovací trafo, které to napětí ze sítě sníží na požadované a navíc získáš perfektní filtr. Pokud se ovšem nebojíš toho, že to prý zpomaluje hudbu, jak řekl guru síťových filtrů Martin z F-sportu. Nikdy jsem tu hlášku nepochopil, to jako že klesá BPM ???navíc jsem zjistil problém: nevím, jestli byly dělané i pro evropský trh, a jestli není napájení jen 100V. není tam o tom ani zmínka...
renown
Klesá tak maximálně uroveň martinova fora... Snad je na to jednoduchá rovnice ne? Dáme tam prostě trafo o takovém výkonu aby bylo dostatečné a samosřejmě kvalitní (mech.brum a pod) Nevidím v tom problém.
Zdraví Michal
Klesá tak maximálně uroveň martinova fora... Snad je na to jednoduchá rovnice ne? Dáme tam prostě trafo o takovém výkonu aby bylo dostatečné a samosřejmě kvalitní (mech.brum a pod) Nevidím v tom problém.
Zdraví Michal
je to na 230V.dadaft píše:vadik
jo, jeden už mi utekl.
Renown. Mike
já si myslím, že vím, co by tím mohl myslet - zažil jsem něco podobného. když jsem měl NAD 319, což byl neskutečný zrnič, a přešel jsem na pioneerea a-501r, který naopak dokázal hrát basy nádherně spojitě, byl bych se vsadil, že ten pioneer hraje pomaleji. je to blbost - zdroj byl stejný, čas je sice relativní, ale na to, aby zpomalil čas je zesák přece jenom malý pán - ale ten pocit zpomalení tempa (BPM) byl opravdu velmi reálný. třeba oddělovací trafo vyhladí Martinem tak žádané zrnění...
vadik
hm, škoda, je pozdě. nakonec jsem se rozhodl jinak.
já si myslím, že vím, co by tím mohl myslet - zažil jsem něco podobného. když jsem měl NAD 319, což byl neskutečný zrnič, a přešel jsem na pioneerea a-501r, který naopak dokázal hrát basy nádherně spojitě, byl bych se vsadil, že ten pioneer hraje pomaleji. je to blbost - zdroj byl stejný, čas je sice relativní, ale na to, aby zpomalil čas je zesák přece jenom malý pán - ale ten pocit zpomalení tempa (BPM) byl opravdu velmi reálný. třeba oddělovací trafo vyhladí Martinem tak žádané zrnění...
vadik
hm, škoda, je pozdě. nakonec jsem se rozhodl jinak.
Grundig SXV 6000 High Definition Preamplifier
je tu a je luxusní. přímo fantastický. už se to začíná rýsovat.
několik dotazů:
1/ výstup je na DIN 8 kolík (viz obrázek nahoře). co to je? můžu použít klasický 5-kolík?
2/ koncák má cinch vstup AC a cinch vstup DC. co to znamená? k čemu je to rozdělení dobré? kam to mám zapojit?
je tu a je luxusní. přímo fantastický. už se to začíná rýsovat.
několik dotazů:
1/ výstup je na DIN 8 kolík (viz obrázek nahoře). co to je? můžu použít klasický 5-kolík?
2/ koncák má cinch vstup AC a cinch vstup DC. co to znamená? k čemu je to rozdělení dobré? kam to mám zapojit?
dadaft
Rozhodně nezapojovat do 8 koliku 5 kolík...... nevíš jaký pin je + - a zem !!! Řešení je tento konektor celý vyhodit a udělat výstup nesymetricky (cinch)
K té druhé otázce o jaký koncák se jedná? Blíže mi to specifikuj
Zdraví Michal
Rozhodně nezapojovat do 8 koliku 5 kolík...... nevíš jaký pin je + - a zem !!! Řešení je tento konektor celý vyhodit a udělat výstup nesymetricky (cinch)
K té druhé otázce o jaký koncák se jedná? Blíže mi to specifikuj
Zdraví Michal
bez vyhazování a předělávání by to nešlo?
koncák je zatím tajemství. vypadá to takhle:

hotové AC/DC.
koncák je zatím tajemství. vypadá to takhle:

hotové AC/DC.