stereokoncák vs. monobloky

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: stereokoncák vs. monobloky

Příspěvek od pasul »

To bude symetrie přes cinc kabely,ale evidentně popsány speciálně touhletou firmou Grundig.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

dadaft

AC/DC mám hodně rád zvlášt jejich nová deska Black Ice je hodně dobrá... Toto označení cinchů vidím poprvé,je to asi tak jak píše pasul. V tomhle ti asi těžko někdo poradí když to nezná. To by chtělo nějákej manuál. Nojo jenže ten tvůj předzesilovač to je další problém říkáš že to má 8-kolík? Kdyby byl 5 kolík tak bych asi věděl ale takhle.... Předpokládám že předzesilovač nemá žádné cinch vstupy/výstupy typu AC/DC že ne? Mě to zatím přijde tak že ty kombinuješ dva různé modely od firmy grundig je to tak že? V tomhle případě by asi bylo dobrý schéma.. Předělat a upravit se dá všechno to mi věř přinejhorším si udělám vejlet do Ostravy.
Zdraví Michal

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

koncák není grundig. normální výstup do cinchů je střídavý proud, ne? čili bych to měl mít zapojené do AC.

jinak ten grundig má cinchové vstupy, qakorát výstup je ten osmikolík.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

no a právě ty cinchové vstupy ty potřebuješ aby jsi do toho mohl zapojit CD player philips takže vyhodit a nahradit cinchema.. Ono by bylo asi nejlepší předzes otevřít povyměnovat kondenzátory,vyčistit,seřídit a vyměnit konektory. S tím kam to zapojit se zkusím ještě zeptat jednoho odborníka protože jako mít označená něco na zesilovači stylem DC no nevím kdyby se ti tyhle "obdelníky" dostali na vejškáče tak je to jejich pohřeb. To označení je značně zavádějící a podle mě je nesmyslné. Uvidíme co mi řekne.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

je to mitsubishi da-a30

Obrázek

jestli ten text pomůže. neumím německy.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Mike píše:Ono by bylo asi nejlepší předzes otevřít povyměnovat kondenzátory,vyčistit,seřídit a vyměnit konektory.
neblázni Mike. je to nejlepší předzes, jaký grundig vyrobil. brečel jsem jak hraje. nebudu ho kurvit...

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

to Dadaft
ten předzes, byl fajn kauf,držel jsem Ti palce :mrgreen:

no tohle snad pomůže,pokud to už nemáš :
http://www.vintage-restauration.com/maiweb/daa30.pdf

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Já neblázním,jenom vím že se tam dost používali elyty a jejich dielektrikum jde do háje řekněme po 10-12 letech,jejich kapacita se změní. Ted se to řeší tak že se dávají kondenzátory s pevným dielektrikem a elyty jdou jen do zdroje. A to seřízení není žádný kurvení,rozházenej klidovej proud znamená větší zahřívání a to není nic dobrého. A konektory? tyhle "šedivý" (mám je i v maranzi) doslova svítěj a o přechodovej odpor asi nebude nouze dost to oxiduje. (alespon že tam maranzt dal na CD a phono zlaté konektory) Takže konektory vyházet a nahradit zlacenými cca 15kč/kus za tu investici to stojí a budeš mít Hi end předzes po této úpravě. A hlavně jistotu
Zdraví Michal

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tom

díky. je to macek a je bohovský. chtěl jsem XV75000, no, jsou skoro to samé *thumbs up* manuál jsem včera dostal od jiného člena, ale stejně taky dík.
když už ho tu máme, přidám manuál od sxv60000 http://grundig.pytalhost.com/SXV6000s/
kdyby měl někdo, kdo tomu rozumí, chvilku, mohl by na to mrknout a zjistit mi, co mám použít za propojovací kabel?
potřetí dík plantážníci.

Mike

když měl jeden z mých v7000 snížený klidový proud, bylo to slyšet. tohle hraje fantasticky a já do toho nebudu šahat jen kvůli nějakých povídaček. snad mě chápeš.

takže teď nezbývá, než se modlit, ať je DA-A30 trefa do černého. byl bych nejradši, kdyby to byl ten typ zesilovače, který jako by ani není. se zvukem na výstupu předzesáku jsem maximálně spokojený. chtěl bych ho nezměněný dostat do beden... zhruba řečeno.

dost jsem o těch zesácích početl. ale taky si to sednout nemusí. co pak?
myslím, že půjdu do aktivů. stejně mě to jednou čeká...

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Na ten manuál se večer mrknu, a s tím klidovým proudem zesilovače jsem to samosřejmě myslel tak že se nastaví přesně podle servisního manuálu.
Jinak se může dostavit tebou popisovaný jev to je jasné. Aktiv je asi jediná cesta ke spáse. V tomhle se mi líbí ACON.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

takže ty výstupy sxv6000 s vysokou pravděpodobností opravdu bude třeba předělat na cinche. jsou to nějaké mikrofonní DIN zásuvky a já nikde v e-shopech tenhle typ už nenašel. tím se to zjednoduší. spojení bude klasické cinch - cinch(AC).

Mike
tak jo. máš to mít. budou zlacené. ať nežeru... :mrgreen:

MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanTuma »

Není tam tento typ?

http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=807-021

Z fotky také není patrné zdali tam je i závit, dělají se i šroubovací, zajištěné.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jo, to bude ono.

je to ten poslední v řadě http://cs.wikipedia.org/wiki/Konektor_DIN

takže asi jo. co teď? zjistit podle manuálu, který pin je co, a zplichtit kabel DIN 8-pin --- 2x cinch. to nedám. kdo by to dokázal vyrobit?

2 možnost: udělat z 2 dostupných DIN zdířek symetrické výstupy. velikost zhruba sedí, bych řekl, a mohlo by to vypadat dobře...

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

dadaft

No že mi to ale dalo práce tě přesvědčit :mrgreen: mám tip na dobrý cinche za pár korun. Ano bude se to muset nahradit cinch konektory tyhle 8 piny se používali dřív na mikrofony. Na dávání symetriky bych se vykašlal bylo by s tím spojeno pár problémů a efekt nic moc. Ono je to stejně jedno symetrika nebo nesymetrika hlavní význam to má v nahrávací technice a ve studiích. Kdyby jsi to chtěl propojit symetricky a pak převádět na cinch tak to ztrácí význam vím to protože jsem to takto měl uděláno na behringeru. S tou redukcí (pokud by se nevyhodil celý konektor a nedal se do panelu cinch) to určitě nějak půjde jen zjistit který pin co znamená.. Znám člověka který by to mohl vědět.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

stačí mrknout do toho manuálu výše - šroubovací nejsou. co mirek pytel? ten by to mohl zvládnout...

Odpovědět