Stolek HiFi - osobní zkušenosti a pomoc s výběrem
Stolek HiFi - osobní zkušenosti a pomoc s výběrem
Ahojte, myslím že toto téma tady nebylo dostatečně propráno.
Vzývám tímto pomoc s výběrem Hi-Fi stolku - vaše zkušenosti a rady, čím jste si prošli - prosím o osobní nebo zprostředkované osobní zkušenosti /proč jste si daný stolek (ne)vybrali/.
Sám uvažuji o Norstone Bergen, ale přijde mi "nedostatečně" flexibilní (prostě se mi tam všechno co v budoucnu chci nevejde), Flexy od TNT-Audio.com se mi zase nehodí do interiéru (fuj ten závit).
Obecné rady typu tři body, vše na hrotech, železné a těžké vím.
Určitě to pomůže také ostatním.
Moje současná situace je vše na konzolách ze stěny (už se mi to nelíbí).
Vzývám tímto pomoc s výběrem Hi-Fi stolku - vaše zkušenosti a rady, čím jste si prošli - prosím o osobní nebo zprostředkované osobní zkušenosti /proč jste si daný stolek (ne)vybrali/.
Sám uvažuji o Norstone Bergen, ale přijde mi "nedostatečně" flexibilní (prostě se mi tam všechno co v budoucnu chci nevejde), Flexy od TNT-Audio.com se mi zase nehodí do interiéru (fuj ten závit).
Obecné rady typu tři body, vše na hrotech, železné a těžké vím.
Určitě to pomůže také ostatním.
Moje současná situace je vše na konzolách ze stěny (už se mi to nelíbí).
Re: Stolek HiFi - osobní zkušenosti a pomoc s výběrem
Norstone Bergen mam doma a spokojnost, mozes sa stavit a osahat si ho....

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Peere ten Triangl je moc pěkný rack za solidní cenu, už jsem se po něm díval dříve. Jen jsem v tom Tvém odkazu nenašel nosnost polic. Nemáš tuto informaci?
Podle mně jde u racku o pevnost,vibrace a vzhled.Samozřejmě nosnost,ale to je jasné.Pokud od toho člověk něco čeká,musí to být Finite Elemente Master reference a nebo jiný podobný stojan co má aktivně řešené vibrace a tlumení.Ale to je finanční mazec.Mám Finite Elemente Pagode Signatur a je to dobrý stojan.A i tak stále mazec.Podívej se na lopuchu do treadu hifi-rack.Byl tam odkaz na jeden mramorový kousek s hmotností 100kg a opravdu pěkný.A rozhodně nebyl tak drahý.Mněl už jsem objednanou tu pagodu.Jinak bych volil tenhle.
Já mám starší typ Trianglu. Skleněné police jsem vyměnil za mramorové desky.
Nosnost je velká. Však víš, Marku L., jaký zesilovač je na vrchní polici...
Jinak mě to unese také spolehlivě. A to nejsem žádná zdechlinka...
Finite Elemente bude u mě také následovat. Ale až budu pořizovat novou aparaturu.
A na to hned tak nespěchám.
Ten Triangl je spolehlivý, dají se variabilně nastavit výšky polic, tři nohy mají tu výhodu, že se nekývají ale na druhé straně mě ta zadní noha trochu zavazí při zapojování jedné řady zásuvek u síťového filtru s oddělovacím trafo... (pračka).
Na jejich stránkách je i nějaký test z časopisu.
Nosnost je velká. Však víš, Marku L., jaký zesilovač je na vrchní polici...
Jinak mě to unese také spolehlivě. A to nejsem žádná zdechlinka...

Finite Elemente bude u mě také následovat. Ale až budu pořizovat novou aparaturu.
A na to hned tak nespěchám.
Ten Triangl je spolehlivý, dají se variabilně nastavit výšky polic, tři nohy mají tu výhodu, že se nekývají ale na druhé straně mě ta zadní noha trochu zavazí při zapojování jedné řady zásuvek u síťového filtru s oddělovacím trafo... (pračka).
Na jejich stránkách je i nějaký test z časopisu.
Já bych si už trojnohý stolek NIKDY nekoupil.
Přesně z důvodů,jak píše správně PEER.
Pokud má člověk slušnější zařízení,je většinou i mohutnější a hlubší. A pak nastávají problémy s připojením.Někde je síť uprostřed,jindy jsou tam reprokonektory a pořádně se nedá aparát postavit "do komínku".
Prostě zadní strana by měl být zcela volná,už jen k vůli bezpečné a pohodlné manipulaci s kabely na zadní straně aparátů.
Přesně z důvodů,jak píše správně PEER.
Pokud má člověk slušnější zařízení,je většinou i mohutnější a hlubší. A pak nastávají problémy s připojením.Někde je síť uprostřed,jindy jsou tam reprokonektory a pořádně se nedá aparát postavit "do komínku".
Prostě zadní strana by měl být zcela volná,už jen k vůli bezpečné a pohodlné manipulaci s kabely na zadní straně aparátů.
Ikea za 2k, zatížená 80kg to jistí. Ani sehne. Jak z betonu :-)

Většina racků mi připadá neestetická, ale najdou se skvosty.

Většina racků mi připadá neestetická, ale najdou se skvosty.
Tento týden bych chtěl konečně dodělat novou audio/video komodu.
Materiál spárovka 40 mm, rozměry 170 x 50 x 60. Uprostřed jako zátěž nový CRT Philips (52 kg - už víte, proč jsem nechtěl LCD...). Na krajích repro , v polici pod TV komponenty, zbytek LP a knížky. Ještě nevím, co dám pod repro (hroty, pružné podložky, beton.desky). A nad tím jako dominanta - samostatná nástěnná police s gramofonem.
Materiál spárovka 40 mm, rozměry 170 x 50 x 60. Uprostřed jako zátěž nový CRT Philips (52 kg - už víte, proč jsem nechtěl LCD...). Na krajích repro , v polici pod TV komponenty, zbytek LP a knížky. Ještě nevím, co dám pod repro (hroty, pružné podložky, beton.desky). A nad tím jako dominanta - samostatná nástěnná police s gramofonem.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Křeček:Křeček píše:Tento týden bych chtěl konečně dodělat novou audio/video komodu.
Nějak mi uniklo proč ne LCD? Zatím taky užívám CRT, ale chystám se výhledově na LCD, tak by mne to zajímalo.
Díky.
to boxer:
záleží, jakou techniku má. Pokud to nebude měnit, tak tento stolek není špatný...
Ty dražší přístroje bývají často pěkná hovada...
záleží, jakou techniku má. Pokud to nebude měnit, tak tento stolek není špatný...
Ty dražší přístroje bývají často pěkná hovada...

Díky za dosavadní tipy a reakce. Standfon i Norstone jsou v mém hledáčku od počátku. Pod bednama mám taky standfon nějaké historické edice.
Je nás tady sto - zkuste lidi napsat, co máte doma, proč jste se pro daný stolek rozhodli apod.
U standfonu se možná neprávem obávám flexibilního kotevního systému - proč mají pak mají některé stojany např. každé patro zvlášť na hrotech, je to jen marketing na hifíky?
Co se aparátu týče, bude tam: 3 x Atoll (preamp/konce), HTPC (4U), DAC (2U), Filtr s oddělovacím trafem nebo jen filtr (3U). Pokud bych tuto koncepci měnil na něco "víc", asi bych se nebál i výměny stojanu, takže to chci jen na toto.
Co třeba Finite Elemente Segment X? Je k něčemu, má/viděl ho někdo?
Vít
Je nás tady sto - zkuste lidi napsat, co máte doma, proč jste se pro daný stolek rozhodli apod.
U standfonu se možná neprávem obávám flexibilního kotevního systému - proč mají pak mají některé stojany např. každé patro zvlášť na hrotech, je to jen marketing na hifíky?
Co se aparátu týče, bude tam: 3 x Atoll (preamp/konce), HTPC (4U), DAC (2U), Filtr s oddělovacím trafem nebo jen filtr (3U). Pokud bych tuto koncepci měnil na něco "víc", asi bych se nebál i výměny stojanu, takže to chci jen na toto.
Co třeba Finite Elemente Segment X? Je k něčemu, má/viděl ho někdo?
Vít
Mě osobně se Finite Element X moc nelíbí.
Ale nemyslím, že by byl špatný...
Respektive, určitě nedělají špatné věci...
Variabilní výška polic se mě vyplatila. Při obměně komponentů to byla spása.
Ale nemyslím, že by byl špatný...
Respektive, určitě nedělají špatné věci...

Variabilní výška polic se mě vyplatila. Při obměně komponentů to byla spása.
Už jsem tady jednou psal,že finite elemente je dobrý stojan.Vzhledem neznám lepší a pokud jde o funkčnost,tak jedině oni to mají dotáhnuté k dokonalosti.Samozřejmě se u toho řádně prohneš.Teď se ovšem nebavím o segment X.I když i ty jsou celkem slušné.Já bych zůstal už jedině u téhle značky.U mně doma to vypadá nějak takhle.Takže pokud se chceš přijet podívat,tak se ozvi.Nebudeš litovat...

Ja mam StandAudio.Vit píše:Je nás tady sto - zkuste lidi napsat, co máte doma, proč jste se pro daný stolek rozhodli apod.
Vít