Tape deck - nahravani
Re: Tape deck - nahravani
Pánové
1. honziiik se vás ale neptal zda si má koupit gramofón nebo magnetofon !
2. Ihned v úvodu psal že chce NAHRÁVAT a uvedl i zdroj_e z čeho.
3. zmínil i kvalitu, tak mu nenabízejte ani nahodilé kaz. dvouhlaváče.
Poradil bych mu špičkový tape deck : jako např. VICTOR TD-V931 alias JVC TD-V931, TD-V711 ...
nebo kvalitní cívkáč ideálně s manuálním nast. bias
běžné gramofony nenahrávají a většina běžných 2-head kazeťáků obvykle nenahrává ani nepřehrává nijak extra.
Diskuze o tom co se vyplatí a co je bláznovství bych na tomto HI-FI fóru také moc nerozváděl. Nákup hi-fi hračiček není žádná investice která by se mohla nějak vyplatit je to čiré utácení za koníček . Myslím že honzííík to snad tak i chápe a vaše „vanglování“ kolem toho mu nic nedá.
1. honziiik se vás ale neptal zda si má koupit gramofón nebo magnetofon !
2. Ihned v úvodu psal že chce NAHRÁVAT a uvedl i zdroj_e z čeho.
3. zmínil i kvalitu, tak mu nenabízejte ani nahodilé kaz. dvouhlaváče.
Poradil bych mu špičkový tape deck : jako např. VICTOR TD-V931 alias JVC TD-V931, TD-V711 ...
nebo kvalitní cívkáč ideálně s manuálním nast. bias
běžné gramofony nenahrávají a většina běžných 2-head kazeťáků obvykle nenahrává ani nepřehrává nijak extra.
Diskuze o tom co se vyplatí a co je bláznovství bych na tomto HI-FI fóru také moc nerozváděl. Nákup hi-fi hračiček není žádná investice která by se mohla nějak vyplatit je to čiré utácení za koníček . Myslím že honzííík to snad tak i chápe a vaše „vanglování“ kolem toho mu nic nedá.
Když tak napiš co sis vybral, (na posouzení) třeba ten stroj tady někdo ( ne SEKAL atd..) zná.honziiik píše: ↑10 kvě 2020 17:35Ahoj, vyhledl jsem si jeden 3hlavy tape deck. Chtěl bych si pomoci něho nahrát nějaké audiokazety, ale tyhle věci jsou mi krom poslechu trochu cizí, takže má otázka je, co dál je třeba pořídit abych mohl dostat hudbu z PC, případně cd, nebo usb disku na kazetu a aby to mělo nějakou kvalitu. Díky
Pokut trváš na kazetovém přístroji ,doporučuji navštívit osobně někoho kdo podobné stroje co jsem uvedl ještě má a provozuje aby ti předvedl co to zvukově (na slušném novém pásku) dokáže.
pompo píše: ↑14 kvě 2020 11:34To bylo asi na Lad, ne na me, ze?Bazi 36 píše: ↑13 kvě 2020 09:38No tedá, jestli chceš kazeťák kvůlima nahrávání tak jdi raději do LP? .....Lad2000 píše: ↑12 kvě 2020 18:27Kupovat kazeťák se hodí pouze v případě velké sbírky pásků, kvůli nahrávání z digitálních zdrojů je to bláznovství.
Já jsem pásky vzdal již před lety, CD a CDR je trochu jinde, a nechal si pouze gramo z důvodů sbírky a nostalgie...
Je fakt, že dnes jdou koupit úžasné staré stroje, hlavně kazetové za velice pěkné ceny, ale vždy se pokochám, a pak si
řeknu, nebuď magor, stejně to nevyužiješ. Dále je nutnost údržby a servisu, pokud to sám nezvládneš, je to taky
dost náročná záležitost...
Lechos to možná vyjádřil poněkud jadrněji, ale v zásadě má pravdu.
Pokud chceš analog, jdi raději do LP, grama se dají sehnat za slušný peníz (nové i starší) a radosti bude také dost...
No to je taky perla a můžeš nám vysvětlit jak má to LP, gramo NAHRÁVAT
Ani nevím ,nedíval jsem se kdo tu blbost napsal.
Jj, ja prave koukam, ze nekoukas, psal jsem tam preci to samý.
Tak už jsem se kouknul ,
KOUKNI se taky a zjistíš že jsi to psal ty sám.
Je to snad tvoje ne ?
No tedá, jestli chceš kazeťák kvůlima nahrávání tak jdi raději do LP? Jinak, ty gramce se dají dnes skutečně sehnat za pár šušňů, jenže pořídit si sbírku slušných vinylů je pak opravdu cenová "radost". Takže gramec třeba za bůra a co deska, to litr. V bazaru se dá kupovat pochopitelně levněji, ovšem většina toho, co by člověk chtěl je v dost "ošmirglovaném" stavu.
KOUKNI se taky a zjistíš že jsi to psal ty sám.
Je to snad tvoje ne ?
No tedá, jestli chceš kazeťák kvůlima nahrávání tak jdi raději do LP? Jinak, ty gramce se dají dnes skutečně sehnat za pár šušňů, jenže pořídit si sbírku slušných vinylů je pak opravdu cenová "radost". Takže gramec třeba za bůra a co deska, to litr. V bazaru se dá kupovat pochopitelně levněji, ovšem většina toho, co by člověk chtěl je v dost "ošmirglovaném" stavu.
Naposledy upravil(a) pompo dne 14 kvě 2020 13:10, celkem upraveno 1 x.
to Pompo:
Z čeho usuzuješ, že neznám žádné kvalitní kazet. magnetofony. Jen z toho, že jsem mu tady žádný nedoporučil? To máš tedy velmi prostinké myšlení..
S kazet. decky jsem si v 90. letech docela dost vyhrál a jsem si vědom jejich limitů. Právě proto bych je tazateli s ohledem na jeho požadavek na pořizování kvalitních nahrávek z dig. zdrojů moc nedoporučoval. V současnosti je to už skutečně anachronismus. Pokud by však tazatel i přes veškerá zde už vesměs zmíněná úskalí trval na tomto typu rekordéru, doporučil bych AKAI GX-75 MKII.
Z čeho usuzuješ, že neznám žádné kvalitní kazet. magnetofony. Jen z toho, že jsem mu tady žádný nedoporučil? To máš tedy velmi prostinké myšlení..
S kazet. decky jsem si v 90. letech docela dost vyhrál a jsem si vědom jejich limitů. Právě proto bych je tazateli s ohledem na jeho požadavek na pořizování kvalitních nahrávek z dig. zdrojů moc nedoporučoval. V současnosti je to už skutečně anachronismus. Pokud by však tazatel i přes veškerá zde už vesměs zmíněná úskalí trval na tomto typu rekordéru, doporučil bych AKAI GX-75 MKII.
Pompo
Musis si povyskocit, stojis si na napajeni.
Lad pise "pokud chces analog, jdi radeji do LP" a na to se ja divim: " no teda, jestli chces kazetak kvulima nahravani, tak jdi radeji do LP?
Ta housenka na konci meho prispevku je otaznik, dava to pak vete opacny vyznam. On to myslim kazdy pochopil, ted uz to diky rozboru v elektronicke tužce taky zvladnes, ne?
Lad pise "pokud chces analog, jdi radeji do LP" a na to se ja divim: " no teda, jestli chces kazetak kvulima nahravani, tak jdi radeji do LP?
Ta housenka na konci meho prispevku je otaznik, dava to pak vete opacny vyznam. On to myslim kazdy pochopil, ted uz to diky rozboru v elektronicke tužce taky zvladnes, ne?
2- sekal
ze všech tvých předchozích reakcí a (prostinké myšlení si prosím nech-je celé jen tvoje) - to tu nemá co dělat.
k tématu
AKAI GX-75 MKII. bych mu tedy zrovna nedoporučil , měl jsem ten přístroj několik let v mylné představě že jde o špičku, ale po pravdě NEJDE.
1.double kapstain v provedení AKAI nedělal dobrotu na páskách od 90min.a delších
2.použité gumové řemeničky zvyšují nutnost údržby.
3.v přístroji na hl. plošném spoji některé součástka tak hřály ,že byl pod nimi dohněda vypálený.
4.GX hlavy nemají asi tu citlivost co jiné špičkové heads mají, přístroj relativně dobře nahrává a jen průměrně přehrává. Výsledkem je že na normál kezety nahrává špatně, na chromky průměrně, na metal to samé.
to je jen zkrácený výčet toho co mě momentálně napadá a píšu to jen jako možné info pro honzííka.
pro tebe je to anachronismus a platí na tebe beze zbytku to co jsem napsal na předešlé straně: většina hifíků co plivou na magnetický páskový záznam - podle mě nikdy nevlastnili opravdu špičkový tape deck ,i když si určitě myslí že ano.
ze všech tvých předchozích reakcí a (prostinké myšlení si prosím nech-je celé jen tvoje) - to tu nemá co dělat.
k tématu
AKAI GX-75 MKII. bych mu tedy zrovna nedoporučil , měl jsem ten přístroj několik let v mylné představě že jde o špičku, ale po pravdě NEJDE.
1.double kapstain v provedení AKAI nedělal dobrotu na páskách od 90min.a delších
2.použité gumové řemeničky zvyšují nutnost údržby.
3.v přístroji na hl. plošném spoji některé součástka tak hřály ,že byl pod nimi dohněda vypálený.
4.GX hlavy nemají asi tu citlivost co jiné špičkové heads mají, přístroj relativně dobře nahrává a jen průměrně přehrává. Výsledkem je že na normál kezety nahrává špatně, na chromky průměrně, na metal to samé.
to je jen zkrácený výčet toho co mě momentálně napadá a píšu to jen jako možné info pro honzííka.
pro tebe je to anachronismus a platí na tebe beze zbytku to co jsem napsal na předešlé straně: většina hifíků co plivou na magnetický páskový záznam - podle mě nikdy nevlastnili opravdu špičkový tape deck ,i když si určitě myslí že ano.
Naposledy upravil(a) pompo dne 14 kvě 2020 13:52, celkem upraveno 3 x.
Jo jenže on použil termín ANALOG ! což je OK.Bazi 36 píše: ↑14 kvě 2020 13:33Pompo
až ty jsi použil termín NAHRÁVÁNÍ - dochází ti to ? i pokud šlo o ironii byla na jeho adresu nemístná a nesmyslná.
ANALOG není ve smyslu ať už (nahrávání nebo přehrávání) / (gramofon nebo magnetofon) nic proti ničemu.
Nicméně už chápu že jsi to myslel stejně.
2- Bazi 36
jo jo vyplívá to z kontextu sorry.
jo jo vyplívá to z kontextu sorry.
V pohode Pompo, ja se prave divil, ze kdyz chtel frajer tape deck a vylozene zminil nahravani, tak dostal doporuceni na gramec, byt je to analog.
Je tady sice "erudovaných" názorů až, až, ale přesto si dovolím tazateli sdělit pár postřehů. S tape deckem jsem začínal na přelomu 70-80 let a prvním byla AIWA M-700, skvělý to stroj v kontextu tehdější doby. Nasledoval nějaký Technics, Sony a vrcholem byly pak Tape decky Aiwa ADF 990, Kenwood KX-9010 a hlavně "Drak". To byl vrchol v analogové době a CC. Drak byl přiliš drahý a tak jsem jej po přechodu na CD v roce 1983 prodal, neboť jsem úpotřeboval kačáky na další Hifi. Aiwu a Kenwood mám dodnes, ale použiji je jen sporadicky.
K dotazu tazatele: pořizovat Tape deck na záznam z PC, či USB - tedy digitálního zvuku je čistokrevná blbost. Musel bys to převádět a přes analogové kabely nahrávat na CC. Tím ztratíš kvalitu původního záznamu. Šlo by nahrávat z analogových zdrojů, ale podmínkou je velmi kvalitní Tape deck - původně drahý ( dnešní stav je otázkou ) a kvalitní CC, jestli se vůbec ještě dají koupit.
V dobách "analogu" jsem nahrával i z CD playeru přes analogové kabely ( tehdy ještě payery neměly dig. výstup a ani nebyla možnost to dig. nahrát. To až později DAT ) a hrálo to celkem slušně. Podmínkou byl ten špičkový Tape deck a hlavně CC. Nejlepší výsledky byly na TDK-MA-R, TDK SA-X, Sony Metal XR-90, popř. chromka SONY X-90UXS. Po nastavení kalibrace a data systému byl kontrolním poslechem tzv. před hlavou a za hlavou je těžko rozeznatelný rozdíl.
Dnes je to však historie "za 500". Dnes už bych Tape deck nekupoval a v podstatě koupit kvalitní a nový již ani není možnost.
Přeji Ti dobré rozhodnutí.
K dotazu tazatele: pořizovat Tape deck na záznam z PC, či USB - tedy digitálního zvuku je čistokrevná blbost. Musel bys to převádět a přes analogové kabely nahrávat na CC. Tím ztratíš kvalitu původního záznamu. Šlo by nahrávat z analogových zdrojů, ale podmínkou je velmi kvalitní Tape deck - původně drahý ( dnešní stav je otázkou ) a kvalitní CC, jestli se vůbec ještě dají koupit.
V dobách "analogu" jsem nahrával i z CD playeru přes analogové kabely ( tehdy ještě payery neměly dig. výstup a ani nebyla možnost to dig. nahrát. To až později DAT ) a hrálo to celkem slušně. Podmínkou byl ten špičkový Tape deck a hlavně CC. Nejlepší výsledky byly na TDK-MA-R, TDK SA-X, Sony Metal XR-90, popř. chromka SONY X-90UXS. Po nastavení kalibrace a data systému byl kontrolním poslechem tzv. před hlavou a za hlavou je těžko rozeznatelný rozdíl.
Dnes je to však historie "za 500". Dnes už bych Tape deck nekupoval a v podstatě koupit kvalitní a nový již ani není možnost.
Přeji Ti dobré rozhodnutí.
Docela by mě zajímal důvod volby zrovna tohoto typu záznam. zařízení. Kromě vlastnictví sbírky nějakých raritních nahrávek (na MC) si žádný jiný smyslupný nedokážu moc představit.
Mám z nostalgie pár kazet a pár měsíců zpátky nejvyšší model AKAI ještě někdy něco přehrál. Pak jsem jej věnoval dlouholetému příteli, který má velkou sbírku kazet-hlavně originálů. Hraje spokojeně dnes a denně. Ještě jsem mu tak měsíc zpět dohledal v NZ archívu pár nových chromdioxidek. Byl štěstím bez sebe. Takže někdo pořád valí kazety. Ale v tomto případě, který je prezentován v tomto vlákně bych to asi už nedoporučoval tak jako už je zde doporučeno.
Jo a nechal jsem si na těch pár kazet starého Grundiga.
Oldear- du hast recht s tou Aiwou. Sám jsem žádnou neměl, ale v mém okolí jich bylo hodně. Některé jsem i přivezl kamarádům. V té době měla tato značka jméno.
Jo a nechal jsem si na těch pár kazet starého Grundiga.
Oldear- du hast recht s tou Aiwou. Sám jsem žádnou neměl, ale v mém okolí jich bylo hodně. Některé jsem i přivezl kamarádům. V té době měla tato značka jméno.