Tape deck - nahravani

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
honziiik
Kontaktovat uživatele:

Tape deck - nahravani

Příspěvek od honziiik »

Ahoj, vyhledl jsem si jeden 3hlavy tape deck. Chtěl bych si pomoci něho nahrát nějaké audiokazety, ale tyhle věci jsou mi krom poslechu trochu cizí, takže má otázka je, co dál je třeba pořídit abych mohl dostat hudbu z PC, případně cd, nebo usb disku na kazetu a aby to mělo nějakou kvalitu. Díky :)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tape deck - nahravani

Příspěvek od lechos »

nutno dokoupit spoustu věcí a není to za hubičku, škoda prachů...
audio analog tape CC je 20 let mrtvý formát, poslouchej CD, CD-R a MP3, za pakatel

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Smysl má nahrávat z LP, tedy "z analog" na analog, ale je to smysl ve významu že si chceš hrát a archivovat analogový signál. A jinak, pokud ti leze z pc a z CD analogový signál, nepotřebuješ vůbec nic, prožen to přes zesilovač, jediné co potřebuješ jsou propojovací kabely. A vlastně asi stáhnout návod k tomu decku 😉.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Má deck manuálnu alebo automatickú kalibráciu? Asi týmto by som začal. A zadovážil by som si na nahrávanie lepšie kazety, napr. také, čo sú ešte stále zabalené. Normal alebo chrom, ale ak by deck zvládol ukalibrovať aj metalky, tak prečo nie. Ale nie všetky žánre sa oplatí nahrávať na metal tape, tie sa hodia väčšinou na akustickejšie (tichšie) veci (jazz/klasiku/world music), kde vyniknú drobnejšie detaily / nuansy a v tichších pasážach až tak nepočuť šum pásky.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2-honziiik

1. že ... audio analog tape CC je 20 let mrtvý formát ... to je pravda o které ví snad každý. Proč to zdůrazňovat ,navíc když ses na to neptal , to nevím.
2. smysl z čeho nahrávat ,nebo co poslouchat bych ponechal na každém z nás. Mě třeba baví poslouchat analog právě z pásu .
3. progsociety ti radí celkem dobře ,kvalitní (nové) kazety a nastavení záznamu (vybuzení) + předmagnetizace jsou zcela zásadní.
4. za mě: neméně důležitá je kvalita a stav samotného kazet. přehrávače. Rozdíl mezi přístroji při schopnosti záznamu a přehrávání (ve smyslu kvality) zvuku bývá totiž značný, ba až propastný. Naprostá většina hifíků co plivou na magnetický páskový záznam - podle mě nikdy nevlastnili opravdu špičkový tape deck ,i když si určitě myslí že ano.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Kupovat kazeťák se hodí pouze v případě velké sbírky pásků, kvůli nahrávání z digitálních zdrojů je to bláznovství.
Já jsem pásky vzdal již před lety, CD a CDR je trochu jinde, a nechal si pouze gramo z důvodů sbírky a nostalgie...
Je fakt, že dnes jdou koupit úžasné staré stroje, hlavně kazetové za velice pěkné ceny, ale vždy se pokochám, a pak si
řeknu, nebuď magor, stejně to nevyužiješ. Dále je nutnost údržby a servisu, pokud to sám nezvládneš, je to taky
dost náročná záležitost...

Lechos to možná vyjádřil poněkud jadrněji, ale v zásadě má pravdu.

Pokud chceš analog, jdi raději do LP, grama se dají sehnat za slušný peníz (nové i starší) a radosti bude také dost...

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

taky názor

sekal

Příspěvek od sekal »

a správný..

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Lad2000 píše:
12 kvě 2020 18:27
Kupovat kazeťák se hodí pouze v případě velké sbírky pásků, kvůli nahrávání z digitálních zdrojů je to bláznovství.
Já jsem pásky vzdal již před lety, CD a CDR je trochu jinde, a nechal si pouze gramo z důvodů sbírky a nostalgie...
Je fakt, že dnes jdou koupit úžasné staré stroje, hlavně kazetové za velice pěkné ceny, ale vždy se pokochám, a pak si
řeknu, nebuď magor, stejně to nevyužiješ. Dále je nutnost údržby a servisu, pokud to sám nezvládneš, je to taky

Pokud chceš analog, jdi raději do LP, grama se dají sehnat za slušný peníz (nové i starší) a radosti bude také dost...
No tedá, jestli chceš kazeťák kvůlima nahrávání tak jdi raději do LP? Jinak, ty gramce se dají dnes skutečně sehnat za pár šušňů, jenže pořídit si sbírku slušných vinylů je pak opravdu cenová "radost". Takže gramec třeba za bůra a co deska, to litr. V bazaru se dá kupovat pochopitelně levněji, ovšem většina toho, co by člověk chtěl je v dost "ošmirglovaném" stavu.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

Tak az to ešte sleduješ..
Dôvody prečo chceš kazetak sú tak nejak jedno ale chapem.
Obzri sa po nejakom single capstane. Moc by som nepozeral na počet hláv ako skôr ich stav. Zobrať lupu svetlo a obkuknut najlepšie. Ak tam budú hrbolky alebo smirglovance, nebrať. Takisto je dobré sa pozrieť na pinch roller, sahnut rukou, praskliny alebo vytvrdnuty, skoro ako umelá hmota znamená výmenu. Ale dá sa riešiť.
Ja by som navrhoval Yamahu kx 393

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Bazi, slušná kazeta taky není zrovna zadarmo, o cívkách ani nemluvím...

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Gramo poslech je dnes jasne nejdrazsi konzumace muziky, pokud clovek uz svou sbirku LP nevlastní. Prehravam cd nosice, kde v prumeru jedno album vyjde na cca dve stovky (media made in Japan a spešl vydavatelstvi jdou mimo mne). Modernisti maji zase moznost streamu za levny mesicni paušál u Tidalu a jemu podobných služeb, nebo online nákupu muziky. Ty kazety jsou sice dražší nez za nasich mladych let, ale k vinylum to ma tedy daleko. Jednu pravdu však díš, kdyz jsem videl v prodeji muziku nahranou na magnetofonovych civkach, malem me porazilo. Ani cena 8.000kč za album nebyla vyjimkou. :roll: .

sekal

Příspěvek od sekal »

Pořízení gramofonu má v současnosti i přes jeho tech. omezení určité opodstatnění z důvodu (možného) odlišného masteringu u LP a CD. Nemusí to tak být vždy, ale bývá to častým jevem zejména u nahrávek rock. a pop. hudby.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

To pozor, ja proti gramo produkci nenamítám ani ň. Me se zvuk LP na vymazlených sestavách vzdycky líbil. Dnešní cena "platní" me vsak vzdy usadí zpět tam, kam patřím.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Bazi 36 píše:
13 kvě 2020 09:38
Lad2000 píše:
12 kvě 2020 18:27

No tedá, jestli chceš kazeťák kvůlima nahrávání tak jdi raději do LP? .....

No to je taky perla :!: a můžeš nám vysvětlit jak má to LP, gramo NAHRÁVAT :?:

Odpovědět