Aiwa měla poměrně dobrou reputaci v segmentu magnetofonů ještě i na začátku 90. let. Měl jsem možnost si tehdy odzkoušet jejich snad nejlepší model s vestavěným DA převodníkem, a i když to bylo slušné, své limity dané formátem to nepřekročilo. Ono přiznejme si, že kazet. magnetofon byl technicky přežitý už v těch 90. letech, čímž souhlasím s Oldearem.
Z mého pohledu byl vrcholem (ještě rel. zaplatilné) analog. nahrávací techniky videorekordér se záznamem do šikmých stop. Měl jsem možnost pracovat s jedním modelem od Panasonicu, (tuším to byl typ NV-F55), a ten všechny ty decky, které jsem měl možnost si vyzkoušet, a nebylo jich málo, naprosto převálcoval. Viděl jsem i jeho měření v tehdejším obor. magazínu (tuším se jmenoval Video a Film) a výsledky zcela odpovídaly mým subjektivním poznatkům. Byly totiž téměř na úrovni CD formátu (!) Na to se žádný kazeťák nechytal ani náhodou..
Tape deck - nahravani
Re: Tape deck - nahravani
Jo, rotační hlavy, to byla jiná liga. Já měl, resp. pořád mám v archivační skříni, NV-F70. To byl svého času skvělý Hifáč, ten odstup byl super. Lepší byla ale Sony SuperBeta - to byla co se týká mechaniky sofistikovaná mašina. Tu měl můj Hifi kámoš, ale já ne. Mně u těchto strojů vadily ty dlouhé pásky, bylo to jako s kotoučákem. Byla to však skvělá doba, co se Hifi stereo videa týká.
Tak ja nevim, jestli byl v 90. letech kazetový způsob poslechu prezitek, ale pro mne to byla defacto nutnost. Jako spousta lidi v mem okolí jsem postupne poskladal jakz takz slusne hrajici věžovitý dělenec od Sony, jiní zas treba populární Technics. Tape deck pochopitelne nemohl v sestavě chybět. Vzhledem k tehdejsim cenam originálních cd (pocatek 90. let), ktere stály třeba i pětikouli a ja mel v te dobe vyplatu 3-4.000kč, bylo nutností zapujcena cd nahravat na kazety. Tehdy se hojne navstevovali pujcovny s cd, kde jste za mirny poplatek kýžený kompakt na jeden den ziskali. No a pak uz jen pripravit si par chromdioxidek, lepe metalek a pustit se do nahravani. Po rucni kalibraci nebyl zvuk vubec spatny a kolikrat jsem zadumán ani nepostrehl, z ceho vlastne hraji, jestli se toci pujcene cd nebo uz vzniklá kopie. Bylo tehdá navic normalni, ze vetsina lidi mela v aute kazeťák, takze uplatneni technicky mrtvého formátu (jak píše Sekal) bylo i v tech devadesatkach nasnadě.
Ha ha
já být člen honzík tak nevycházím z údivu ,páč jsem pompo a toto fórum a jeho svérázný kolorit už znám - jen se směji.
přesto mám (dovolím si) dotaz na vážené členy Oldear a sekal :
Když se vás někdo na ulici zeptá kudy se dostane k nádraží ,také ho pošlete do prde.e ?
Přemoudřelí pánové už jsem to tu jednou naznačil ,ale asi vám to nějak uniklo.
Člen honzík na samém začátku položil jasný dotaz ,ve kterém nebyl ani náznak
pochybností nebo nerozhodnosti ve smyslu - o jaký zdroj hudby a záznamu má zájem. Dá se pochopit že tu z čiré dobroty srdce někteří odvypráví své nostalgické úmrtí tape-deckové éry ,ale na vašem místě bych nikomu nehanil věc o kterou má zájem
a nepodsouval mu vlastní umanuté názory o tom co je a není bláznovství.
honzíku pokud jsi někde z moravy a doposud to tu čteš - tak s tím raději přestaň a napiš mi SZ / zvu tě na poslech páskového analogu.
já být člen honzík tak nevycházím z údivu ,páč jsem pompo a toto fórum a jeho svérázný kolorit už znám - jen se směji.

přesto mám (dovolím si) dotaz na vážené členy Oldear a sekal :
Když se vás někdo na ulici zeptá kudy se dostane k nádraží ,také ho pošlete do prde.e ?

Přemoudřelí pánové už jsem to tu jednou naznačil ,ale asi vám to nějak uniklo.

Člen honzík na samém začátku položil jasný dotaz ,ve kterém nebyl ani náznak
pochybností nebo nerozhodnosti ve smyslu - o jaký zdroj hudby a záznamu má zájem. Dá se pochopit že tu z čiré dobroty srdce někteří odvypráví své nostalgické úmrtí tape-deckové éry ,ale na vašem místě bych nikomu nehanil věc o kterou má zájem

honzíku pokud jsi někde z moravy a doposud to tu čteš - tak s tím raději přestaň a napiš mi SZ / zvu tě na poslech páskového analogu.