Tape deck - nahravani

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
sekal

Re: Tape deck - nahravani

Příspěvek od sekal »

Aiwa měla poměrně dobrou reputaci v segmentu magnetofonů ještě i na začátku 90. let. Měl jsem možnost si tehdy odzkoušet jejich snad nejlepší model s vestavěným DA převodníkem, a i když to bylo slušné, své limity dané formátem to nepřekročilo. Ono přiznejme si, že kazet. magnetofon byl technicky přežitý už v těch 90. letech, čímž souhlasím s Oldearem.

Z mého pohledu byl vrcholem (ještě rel. zaplatilné) analog. nahrávací techniky videorekordér se záznamem do šikmých stop. Měl jsem možnost pracovat s jedním modelem od Panasonicu, (tuším to byl typ NV-F55), a ten všechny ty decky, které jsem měl možnost si vyzkoušet, a nebylo jich málo, naprosto převálcoval. Viděl jsem i jeho měření v tehdejším obor. magazínu (tuším se jmenoval Video a Film) a výsledky zcela odpovídaly mým subjektivním poznatkům. Byly totiž téměř na úrovni CD formátu (!) Na to se žádný kazeťák nechytal ani náhodou..

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jo, rotační hlavy, to byla jiná liga. Já měl, resp. pořád mám v archivační skříni, NV-F70. To byl svého času skvělý Hifáč, ten odstup byl super. Lepší byla ale Sony SuperBeta - to byla co se týká mechaniky sofistikovaná mašina. Tu měl můj Hifi kámoš, ale já ne. Mně u těchto strojů vadily ty dlouhé pásky, bylo to jako s kotoučákem. Byla to však skvělá doba, co se Hifi stereo videa týká.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Tak ja nevim, jestli byl v 90. letech kazetový způsob poslechu prezitek, ale pro mne to byla defacto nutnost. Jako spousta lidi v mem okolí jsem postupne poskladal jakz takz slusne hrajici věžovitý dělenec od Sony, jiní zas treba populární Technics. Tape deck pochopitelne nemohl v sestavě chybět. Vzhledem k tehdejsim cenam originálních cd (pocatek 90. let), ktere stály třeba i pětikouli a ja mel v te dobe vyplatu 3-4.000kč, bylo nutností zapujcena cd nahravat na kazety. Tehdy se hojne navstevovali pujcovny s cd, kde jste za mirny poplatek kýžený kompakt na jeden den ziskali. No a pak uz jen pripravit si par chromdioxidek, lepe metalek a pustit se do nahravani. Po rucni kalibraci nebyl zvuk vubec spatny a kolikrat jsem zadumán ani nepostrehl, z ceho vlastne hraji, jestli se toci pujcene cd nebo uz vzniklá kopie. Bylo tehdá navic normalni, ze vetsina lidi mela v aute kazeťák, takze uplatneni technicky mrtvého formátu (jak píše Sekal) bylo i v tech devadesatkach nasnadě.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Ha ha
já být člen honzík tak nevycházím z údivu ,páč jsem pompo a toto fórum a jeho svérázný kolorit už znám - jen se směji. :D
přesto mám (dovolím si) dotaz na vážené členy Oldear a sekal :

Když se vás někdo na ulici zeptá kudy se dostane k nádraží ,také ho pošlete do prde.e ? *headbang*

Přemoudřelí pánové už jsem to tu jednou naznačil ,ale asi vám to nějak uniklo. :idea:
Člen honzík na samém začátku položil jasný dotaz ,ve kterém nebyl ani náznak
pochybností nebo nerozhodnosti ve smyslu - o jaký zdroj hudby a záznamu má zájem. Dá se pochopit že tu z čiré dobroty srdce někteří odvypráví své nostalgické úmrtí tape-deckové éry ,ale na vašem místě bych nikomu nehanil věc o kterou má zájem :!: a nepodsouval mu vlastní umanuté názory o tom co je a není bláznovství. :roll:

honzíku pokud jsi někde z moravy a doposud to tu čteš - tak s tím raději přestaň a napiš mi SZ / zvu tě na poslech páskového analogu.

Odpovědět