Podmínkou členství fanclubu Renown, je absence kritiky a bezpodmínečné nadšení v souladu s charismatickým
Vůdcem.
Včera mi přišla na mysl tatáž vzpomínka na Carmen nakladatelstí s velkým úspěchem na trhu.
Dryjáčník popu vládl špičkovou technikou a techniky. Dodnes je to z vynilu slyšet. I přes slabomyslné texty byl zvuk gramofonu interesantní! Zažraný popěvek o sukničkách odezněl už po 10-ti hodinách. Zbyla neblednoucí vzpomínka na silný zvukový zážitek a to je správně!
Géniové průměrnosti, dechpopová dvojice z Teleshopingu zanechala v prodejích za sebou všechny "slavné" české tvůrce
a nejednomu z nich zamotala hlavu hitovka Bílá orchidej. Složenky musí platit všichni, ne?
Vrcholné Baroko všech výživných autorů a děl co jich je, seženu od 30 Kč.
Romantismus, klasicismus a další díla válí se nepovšimnutě v tmavých regálech bazarů.
Hrot přenosky tvaru Fritz Gyger, a ještě lépe Shibata spočine v drážce záznamu pod hladinou opotřebení všemi levnými hroty krystalek, a dalších kuželových hrotů. Vyjma silného poškození nevhodně nastaveným antiskatingem a hlubokými vrypy, se na vypraném LP zachová velmi hodně původního zvuku. Zvuk analogu je spojitý a většinou má náskok v dynamice středů. Pro klasiku je dar dynamiky podstatný a přenáší mě i přes autory na CD nepřístupné.
6. Čajkovského symfonie mě zaujme jen na vynilu, klidně 40 a více let starém.
Za 3OOO Kč pořádně udělané NC-440, 450, 470 a MM phono, přenese velké potěšení do příbytku milce hudby.
Mé ucho unavené zkreslením ochranou proti kopírování, rušení vysokými frekvencemi a jitterem, zkreslením vyplývajícím z konstrukce levných CD přehrávačů a nelidsky nahraným nosičům, s potěchu relaxuje i přes nižší rozlišení a kompromisy dané technikou.
Berka pravil zajímavou myšlenku:
analog má hrát jinak, než CD!
Může být zážitkem, dát zaznít Maruščin polnice hlas, jejích mladých let, Pavarotimu rozsahu přifukujícím orchestrem
lesklých pozounů a strunných smyčců. To vše jde při stanovení priorit a přání. Obchodnící dokáží nabídnout velký "jiný" zážitek z poslechu.
Příkladný je úspěch Akcentové řady MC přenosek Valencia, Vienna a Venice.
Německo si žádá "přízvuk" v celém spektru a jeho jinakost. Osloveni malebností, opouštějí "pravdivé" sterilní acuracy sound. Nebo jak kdo, já určitě.
Až Zbyňkův CD Densen-400 plus za 60t., nabídne zapomnění na všechny radosti a koncentraci, kterou si vynil vynucuje.
NC-440 s impresivní přenoskou, malebným phonem např. Tube box II.?