Tesla NC 470 - vzít nebo nevzít?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
mesires
Kontaktovat uživatele:

Re: Tesla NC 470 - vzít nebo nevzít?

Příspěvek od mesires »

Aleska: Renown tam mel velky smajlik :D , takze bych to nedramatizoval.
Jinak Peer rozhodne ma gramo (a jake), Renown CD take ma 8-)

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

PavelN

Koukám že se pouštíš do něčeho s čím jsem já skončil. Já být tebou tak na gramce klidně jdu pokud jsou prachy ale zbavil bych se těch hybridů co máš doma protože mám obavu jestli ti jejich zvuk vyhovuje víš jak to myslím *thumbs up* ;) Ted je zrovna jeden stříbrnej SV 233 na ebay.de :-)
Takže bych to viděl na analogovou sestavičku + tranzistor a digitál :-)
To by si mohlo s tím Aurum Cantus s páskovými výškáči dobře sednout. Takže držím všechny palce *thumbs up* Pak se u mě budeš muset zase zastavit.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

to já bych si toho hybrida nechal - dneska lituju, že jsem ho dal kdysi pryč. při dobře zvolených lampách má zvuk jako máloco. a spíš bych pořešil napájení...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ještě dodám: já jsem samozřejmě neměl na mysli gramofony celkově, ale právě takové staré ncčka a podobný šrot...
což peer jasně pochopil.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

samozřejmě je to legrace. Dadaft je můj oblíbenec, fakt. *hura*

Ale teď vážně :
I to NC470 může nadělat hodně radosti. Zvláště pokud máte spoustu starých desek ve kterých je hromada vzpomínek atd..
Zkreslení gramofonu závisí na jeho nastavení. Nelze říci, že gramofon jako takový zkresluje.
Samozřejmě dobrý gramofon zkresluje v absolutních hodnotách více než dobré CD, ale to zkreslení z gramofonu je jiné než to z CD playeru.
Někdo má rád holky a někdo zase vdolky.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Renown píše:Zvláště pokud máte spoustu starých desek ve kterých je hromada vzpomínek atd.
to je pravda. a dobře seřízený gramec je paráda.
já jen chtěl mile upozornit na dvě věci, které mě trošku vadí:
a/ kup si (původně třebas klidně velmi dobrý) gramec a automaticky ti to bude hrát líp - nemusí.
b/ desky jsou za pakatel v kdejakém bazaru - to je úplná noční můra. už neposlouchám co chci, ale to, co jsem sehnal za bůra, třeba Evu a Vaška! já neříkám, dá se narazit na skvosty, ale kolik jich v té spoustě je? zvuk anebo hudba?
a LP prostě na compu nezkopneš, že.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše:....
b/ desky jsou za pakatel v kdejakém bazaru - to je úplná noční můra. už neposlouchám co chci, ale to, co jsem sehnal za bůra, třeba Evu a Vaška! já neříkám, dá se narazit na skvosty, ale kolik jich v té spoustě je? zvuk anebo hudba?
a LP prostě na compu nezkopneš, že.
Tady nejde o to sehnat něco za bůra, tady jde o to sehnat věci které jsem nikdy neslyšel a které ani neznám. Teprve právě při shánění LP v bazarech jsem zjistil, co všechno bylo doposud mimo mojí mísu - a věř, že jsou tam i věci, které nikde neslyšíš, ba ani neuslyšíš. Možná právě proto, že to není (či bylo) IN.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

To je pravda. Kdysi jsem se rozplýval nad tím jak výborně je nahrané LP "Na České Svatbě 2" a nutil jsem i dobrého muže Efičáka, aby to poslouchal. Sice se tvářil podezřele, ale nedovolil si protestovat a vyslechl to celé dvakrát. Když pak odcházel, tak si pobrukoval :"Tu červenou sukénku nejradši ze všech mám."
Vidíš a nakonec si zvykl .....

Eva, Vašek a Vaškův šašek Forever !

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Podmínkou členství fanclubu Renown, je absence kritiky a bezpodmínečné nadšení v souladu s charismatickým Vůdcem.
Včera mi přišla na mysl tatáž vzpomínka na Carmen nakladatelstí s velkým úspěchem na trhu.
Dryjáčník popu vládl špičkovou technikou a techniky. Dodnes je to z vynilu slyšet. I přes slabomyslné texty byl zvuk gramofonu interesantní! Zažraný popěvek o sukničkách odezněl už po 10-ti hodinách. Zbyla neblednoucí vzpomínka na silný zvukový zážitek a to je správně!

Géniové průměrnosti, dechpopová dvojice z Teleshopingu zanechala v prodejích za sebou všechny "slavné" české tvůrce
a nejednomu z nich zamotala hlavu hitovka Bílá orchidej. Složenky musí platit všichni, ne?

Obrázek

Vrcholné Baroko všech výživných autorů a děl co jich je, seženu od 30 Kč.
Romantismus, klasicismus a další díla válí se nepovšimnutě v tmavých regálech bazarů.

Hrot přenosky tvaru Fritz Gyger, a ještě lépe Shibata spočine v drážce záznamu pod hladinou opotřebení všemi levnými hroty krystalek, a dalších kuželových hrotů. Vyjma silného poškození nevhodně nastaveným antiskatingem a hlubokými vrypy, se na vypraném LP zachová velmi hodně původního zvuku. Zvuk analogu je spojitý a většinou má náskok v dynamice středů. Pro klasiku je dar dynamiky podstatný a přenáší mě i přes autory na CD nepřístupné.
6. Čajkovského symfonie mě zaujme jen na vynilu, klidně 40 a více let starém.

Za 3OOO Kč pořádně udělané NC-440, 450, 470 a MM phono, přenese velké potěšení do příbytku milce hudby.
Mé ucho unavené zkreslením ochranou proti kopírování, rušení vysokými frekvencemi a jitterem, zkreslením vyplývajícím z konstrukce levných CD přehrávačů a nelidsky nahraným nosičům, s potěchu relaxuje i přes nižší rozlišení a kompromisy dané technikou.

Berka pravil zajímavou myšlenku: analog má hrát jinak, než CD!

Může být zážitkem, dát zaznít Maruščin polnice hlas, jejích mladých let, Pavarotimu rozsahu přifukujícím orchestrem lesklých pozounů a strunných smyčců. To vše jde při stanovení priorit a přání. Obchodnící dokáží nabídnout velký "jiný" zážitek z poslechu.
Příkladný je úspěch Akcentové řady MC přenosek Valencia, Vienna a Venice.
Německo si žádá "přízvuk" v celém spektru a jeho jinakost. Osloveni malebností, opouštějí "pravdivé" sterilní acuracy sound. Nebo jak kdo, já určitě.

Až Zbyňkův CD Densen-400 plus za 60t., nabídne zapomnění na všechny radosti a koncentraci, kterou si vynil vynucuje.

NC-440 s impresivní přenoskou, malebným phonem např. Tube box II.?

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

eficak:

krásně napsané. Jsi rozený analogový poeta *2thumbsup*

Tak jak to vypadá je analog nejvhodnější na akustickou hudbu.A je to také o hledání zvukově vhodné přenosky. Experimentovat a experimentovat s rizikem poškození LP desky neopatrnou manipulací. Holt chce to své.

Co takhle rocková hudba. Zkoušeli jste? Holt klasiku neposlouchám, ale Evu a Vaška taky ne :-)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Teprve z vynilu jsem konečně slyšel pořádně zahrané třeba Led Zeppelin II.
Na to CD nemá.

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Efičák
*thumbs up* Bravoooo *thumbs up* !!!
Konečně zase pecka v duchu Tvých nejlepší tradic. S vyjimkou níže uvedené formulace se vším ostatním zcela souhlasím. Konečně smysluplný a krásně napsaný příspěvek na téma analog, který nepsal vegetarián, řešící dilema, zda lepší je steak z argentinského býka nebo z českého vola...

PS : Abys nám moc nespychl - mohu se zaptat, na jakých technických argumentech je založeno tohle tvrzení :...a většinou má náskok v dynamice středů...

PPS : Peer Nevím jak L.Z., ale souhlasím s tím , že třeba desky Jethro Tull jsou mnohem příjemnější z LP než z CD. Samozřejmě - velký vliv má i psychika - k téhle muzice prostě patří velká placka, velká skotská bez ledu a související rituály.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Křeček:
jasně, klasika je klasika...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Křeček :
PS : Abys nám moc nespychl - mohu se zaptat, na jakých technických argumentech je založeno tohle tvrzení :...a většinou má náskok v dynamice středů...
Odpovím za Efičáka, on by se mnou jistě souhlasil, již vzhledem k prvnímu pravidlu členství ve fanklubu = Šéf má vždycky pravdu a kritika může být pouze kladná.

Jistě jsi viděl spoustu vizualizací záznamů signálu na CD a na LP. Posledním báječným případem bylo to CD od Metalica.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

To Efičák: Aleši, na ten tvůj příspěvek se dá říct jediné *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Odpovědět