Tesla NC 470 - vzít nebo nevzít?
Tesla NC 470 - vzít nebo nevzít?
Ahoj všichni příznivci analogu,
můj známý chce vyhodit úplně nový nevybalený gramofon Tesla NC 470. Mohu si ho vzít a tím ho zachránit. Zvuk gramofonu mě vždy zajímal, ale CD je levnější a také bezúdržbové. Navíc gramo desky jsou hodně drahé a gramofon se také musí umět nastavit. Jak to pozoruju, tak je to spíš věda než uživatelsky přívětivý přístroj.
1) Chci se zeptat, zda je tento typ gramofonu dobrý a má cenu o něm uvažovat. Mám CDP Vincent CD S 1.1 a v porovnání s tímto gramofonem asi nebude deklasován.
2) Co všechno potřebuji, abych si mohl poslouchat na mojí aparatuře - přenoska tam je původní Tesla. Na kolik by to vyšlo v minimální ceně.
Zatím mi jde jen o to vyzkoušet, jak to hraje a zda by mě to bavilo.
Moc díky za odpovědi.
můj známý chce vyhodit úplně nový nevybalený gramofon Tesla NC 470. Mohu si ho vzít a tím ho zachránit. Zvuk gramofonu mě vždy zajímal, ale CD je levnější a také bezúdržbové. Navíc gramo desky jsou hodně drahé a gramofon se také musí umět nastavit. Jak to pozoruju, tak je to spíš věda než uživatelsky přívětivý přístroj.
1) Chci se zeptat, zda je tento typ gramofonu dobrý a má cenu o něm uvažovat. Mám CDP Vincent CD S 1.1 a v porovnání s tímto gramofonem asi nebude deklasován.
2) Co všechno potřebuji, abych si mohl poslouchat na mojí aparatuře - přenoska tam je původní Tesla. Na kolik by to vyšlo v minimální ceně.
Zatím mi jde jen o to vyzkoušet, jak to hraje a zda by mě to bavilo.
Moc díky za odpovědi.
Re: Tesla NC 470 - vzít nebo nevzít?
Když ho chce vyhodit = proč váháš ? Když je úplně nový /nevybalený/ pak mu nic nemůže scházet !
Jiný by mu za tento dar z nebes urval ruce, podívej se na Aukro, jak jsou stále v ceně.
A cena LP ? Přece nemusíš kupovat úplně nové - projdi se po bazarech a zastavárnách, někdy najdeš i terno a skoro grátis. Já jsem například objevil zastavárnu, kde kupuji LP po 5 - 20 Kč/ks a to jich tam mají 1m (slovy jeden metr) a ještě je pro mně schánějí po jiných zastavárnách. Než je umyji a přehraji, tak mi vousy porostou až k zemi.... A jsou mezi nimi většinou LP která jsem nikdy neviděl a neslyšel. A když jsem se zmínil o Aukru, i tam se dají sehnat LP za minimální ceny, ba i s osobním odběrem, někdy i skutečně raritní.
A budeš-li mít pocit, že mu něco schází, určitě ti Rowing či Renown pomůže.
Jiný by mu za tento dar z nebes urval ruce, podívej se na Aukro, jak jsou stále v ceně.
A cena LP ? Přece nemusíš kupovat úplně nové - projdi se po bazarech a zastavárnách, někdy najdeš i terno a skoro grátis. Já jsem například objevil zastavárnu, kde kupuji LP po 5 - 20 Kč/ks a to jich tam mají 1m (slovy jeden metr) a ještě je pro mně schánějí po jiných zastavárnách. Než je umyji a přehraji, tak mi vousy porostou až k zemi.... A jsou mezi nimi většinou LP která jsem nikdy neviděl a neslyšel. A když jsem se zmínil o Aukru, i tam se dají sehnat LP za minimální ceny, ba i s osobním odběrem, někdy i skutečně raritní.
A budeš-li mít pocit, že mu něco schází, určitě ti Rowing či Renown pomůže.
PavelN
Chtel jsem napsat podobnou reakci jako Aleska.
Myslim, ze gramec bude dobry, nemusis kupovat nove desky. myslim, ze se ti vyplati, i kdybys ho mel pouzit jen na levne desky z bazaru. Ja taky nemam velke mnozstvi novych desek. Mozna budes prekvapen zvukem dobrych LP oproti priserne kvalite nekterych CD. A ne vsichni potrebuji a maji gramce za velke penize, i tenhle udela sluzbu. Muj kamarad kpuol púred tydnem v bazaru NC420 za 1600Kc, napr. a jak je spokojeny.
Co se tyce moznosti poslechu, budes asi potrebovat nejaky levnejsi predzesilovac, ze?
Aleska
Kde ze se nachazi ta tva zastavarna?
. Ze bych tam taky zaskocil.
Chtel jsem napsat podobnou reakci jako Aleska.
Myslim, ze gramec bude dobry, nemusis kupovat nove desky. myslim, ze se ti vyplati, i kdybys ho mel pouzit jen na levne desky z bazaru. Ja taky nemam velke mnozstvi novych desek. Mozna budes prekvapen zvukem dobrych LP oproti priserne kvalite nekterych CD. A ne vsichni potrebuji a maji gramce za velke penize, i tenhle udela sluzbu. Muj kamarad kpuol púred tydnem v bazaru NC420 za 1600Kc, napr. a jak je spokojeny.
Co se tyce moznosti poslechu, budes asi potrebovat nejaky levnejsi predzesilovac, ze?
Aleska
Kde ze se nachazi ta tva zastavarna?

Provozuji Teslu NC-440 s přenoskou Pro-Ject Pick It.
Považuju zvuk gramofonu za mnohem zajímavější, než můj Vincent S-1.1.
Mám teď zajímavé phono Crystal Sound Blue. Hraje to báječně, zajímavě a LP v slušném stavu mě baví poslouchat mnohem více, než CD. Nové LP výborně nahrané Vincenta nechají zcela za sebou.
Ale.
Teslu si vzal do parády Renown, přenoska Pick It vyjde na 3t. a CS blue na 6t.
LP mi pere Bohuš a sáčky na ně mi posílá Pipis.
Bez fóra bych provoz gramce nezvládl, nebo určitě ne staršího.
Neznám původní přenosku. Náhrada je snadná.
Ortofon OM3e, OM5e, OM10, Alpha, Music Hall Tracker, Nagaoka, Audiotechnika 95.
Největší požitek na LP mi přináší klasická a akustická hudba.
Teslu NC 470 vzít.
Považuju zvuk gramofonu za mnohem zajímavější, než můj Vincent S-1.1.
Mám teď zajímavé phono Crystal Sound Blue. Hraje to báječně, zajímavě a LP v slušném stavu mě baví poslouchat mnohem více, než CD. Nové LP výborně nahrané Vincenta nechají zcela za sebou.
Ale.
Teslu si vzal do parády Renown, přenoska Pick It vyjde na 3t. a CS blue na 6t.
LP mi pere Bohuš a sáčky na ně mi posílá Pipis.
Bez fóra bych provoz gramce nezvládl, nebo určitě ne staršího.
Neznám původní přenosku. Náhrada je snadná.
Ortofon OM3e, OM5e, OM10, Alpha, Music Hall Tracker, Nagaoka, Audiotechnika 95.
Největší požitek na LP mi přináší klasická a akustická hudba.
Teslu NC 470 vzít.
Přesně, to by byl hřích to vyhodit!!!!!!Pokud máš předzes integrovanej v zesilovači, tak na zkoušku by to mělo taky stačit. Ceny desek (starších) jsou někdy směšný. Já mám asi 200 kousků, ani jednu novou, a nejdražší mám asi za stovku, kupuju v bazarech a dost i na aukru, je to sice možná risk, ale zase někdy je to fakt za hubičku. Takže určitě vzít a zkusit 

Ber a neotalej, aby te nekdo jiny nepredbehl.
S nastavenim ti zcela jiste pomuze manualek od Rowinga a pripadne nejaky gramofony fanousek - pokud mas nejake v okoli. Kdyz prijedes na nekterou dalsi analogovou akademii do Roznova, tak najdes odpovedi na vsechny sve otazky
Pro me osobne byla volba jit do analogu dvoji - ten urcity analogovy zvuk a take dostupnost spousty klasicke hudbe za smesne penize. Za cenu 1 CD mam 10 LP ...
S nastavenim ti zcela jiste pomuze manualek od Rowinga a pripadne nejaky gramofony fanousek - pokud mas nejake v okoli. Kdyz prijedes na nekterou dalsi analogovou akademii do Roznova, tak najdes odpovedi na vsechny sve otazky

Pro me osobne byla volba jit do analogu dvoji - ten urcity analogovy zvuk a take dostupnost spousty klasicke hudbe za smesne penize. Za cenu 1 CD mam 10 LP ...
Tak jste mě přesvědčili o tom, že gramofon v entry levelu má určitě smysl. Takže ho zachráním před špatným koncem a vezmu si ho.
Už jsem hledal, jak jej napojit, bohužel je z něj vyveden pouze 5- ti kolík a potřeboval bych výstup cinch.
Ohledně LP, tak mám doma sbírku po otci. Možná že časem něco koupím. Ještě by mě zajímalo, jak lehce je možné LP poškrábat. Např. neopatrným položením jehly na desku. Manipulací, atd. Stačí skutečně málo a jsou desky nadobro zničené?
Už jsem hledal, jak jej napojit, bohužel je z něj vyveden pouze 5- ti kolík a potřeboval bych výstup cinch.
Ohledně LP, tak mám doma sbírku po otci. Možná že časem něco koupím. Ještě by mě zajímalo, jak lehce je možné LP poškrábat. Např. neopatrným položením jehly na desku. Manipulací, atd. Stačí skutečně málo a jsou desky nadobro zničené?
LP nejsou na mejdany a vyjmutí z obalu (dvěma prsty) položení na talíř, jeho roztočení a pomalé položení raménka s přenoskou na desku je - obřad!
Ano, poškrábání je nevratné poškození.
Ano, poškrábání je nevratné poškození.
Výměna pětikolíku za cinche je vcelku jednoduchá.
Dají se buď osadit RCA samci přímo na kabel, nebo RCA samice na gramofon.
Při manipulaci s LP-čkem je třeba trochu obezřetnosti. LP-čko se dá poškodit velmi lehce.
Dají se buď osadit RCA samci přímo na kabel, nebo RCA samice na gramofon.
Při manipulaci s LP-čkem je třeba trochu obezřetnosti. LP-čko se dá poškodit velmi lehce.
já vám fandím pánové, a jen doufám, že se vám nepodaří vyrobit dalšího zapřísáhlého příznivce digitálu. protože moje zkušenost s takovými stroji je: nebrat. zkreslení je oproti cdčku absolutně katastrofální...
to dadft:
Můj názor: vzít a prodat...

Můj názor : BAN Dadaftovi 

To by jej musel dostat i Peer za vyjádření svého názoru:Renown píše:Můj názor : BAN Dadaftovi
A pak již můžeme rozdávat BAN každému, kdo má jiný názor. Například mně, že miluji hudbu z PC a přitom mám již konečně gramofon (a nemám CD přehrávač), Peerovi a Dadaftovi za to že nemají (možná) gramofon, tobě protože jsi (spolu s Rowingem) náš gramofónový guru...(a možná že taky nemáš Cd přehrávač).Peer píše:to dadft:
![]()
Není umění něco zakázat, ale něco povolit ! A když jsme se na fóru doposud obešli bez BANů, tak se snad i obejdeme nadále.
ale Alešku! je to od tebe moc hezké a jsi takový pes ochranář, ale od Renowna to byl vtip...
Já to také tak vzal, ale nedalo mi to - vždy se najdou tací, kteří by to mohli vzít vážně a rozdávat BANy na všechny strany, jenom ne sami sobě. On ten BAN je něco jako "absolutní trest" a s ním se také nežertuje.dadaft píše:ale Alešku! je to od tebe moc hezké a jsi takový pes ochranář, ale od Renowna to byl vtip...