Upgrade 2M RED na 2M BLACK má zmysel?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Upgrade 2M RED na 2M BLACK má zmysel?

Příspěvek od Prospero »

Hurban píše:(Trochu ma ale desí, že píšu životnosť len 150-200 hodín, a potom kúpi't nový stylus...)
Ale to bude asi u všetkých, ešte raz vďaka, Lorant
To je totalni bullshit! Soudruzi asi zapomeli jednu nulu! :mrgreen:

Ta cena je ale opravdu dobra, pokud je to seriozni obchodnik, tak bych, na tvem miste, dlouho nevahal. *sunglases*

Jak uz jsem psal, srovnavani MM a MC je vzdycky malinko "nefér", "MP 200" ale urcite hraje jako jedna z nejlepsich MM v tehle cenove skupine. *thumbs up*

P.S.: Zatim mne za jeji doporuceni nikdo z mych kamaradu nekamenoval. :lol:
(Treba budes prvý... :?: ) :)

Hurban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurban »

http://www.nagaoka.eu/index.php?item=na ... 44&lang=en

NAGAOKA MP 200 - Už je doma a hrá naozaj krásne, obával som sa aby bolo zlepšenie početeľné aj pre moje uši, ale musím uznať, že je to naozaj poznať.
Nástroje aj hlasy sú čistejšie, zrozumiteľnejšie, nezlievajú sa v jeden zlepený celok. Hudba je akosi "presvetlená".
Na rozohratie vraj treba cca 150 hodín...tak som zvedavý, či neskôr zachytím ešte niečo navyše :o)
Prospero, vďaka za dobrý tip.
Lorant

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tesi me, ze jsi spokojeny a preju ti hodne krasnych vinylovych zazitku.

Japonci "analog" umí! ;)

Rozehrani (kazde) prenosky probiha postupne, takze ty rozdily uz nebudou az tak dramaticky slysitelne. Vetsinou uz se jedna jen o jakesi “doladeni”, “zprijemeni” ci "uhlazeni" , tedy (mirne) zlepseni dynamiky, prokreslenosti nebo “barvy” zvuku. Puvodni charakter ale uz zustane zachovan, takze pokud se ti ted libi, pozdeji urcite zklamany nebudes. ;)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ještě se vrátím k tomu hluku od motoru mezi skladbama. Vypadalo to u mě konkrétně viz tato ukázka (vždy kousek hudby na konci skladby, ticho mezi skladbami a kousek začátku další skladby).

Onkajoo

Příspěvek od Onkajoo »

PítrsPraha píše:Ještě se vrátím k tomu hluku od motoru mezi skladbama. Vypadalo to u mě konkrétně viz tato ukázka (vždy kousek hudby na konci skladby, ticho mezi skladbami a kousek začátku další skladby).
u me to byl tedy vetsi brajgl, co z toho tahala ta X1-MC, po uprave opakujici se hluk v pozadi zmizel a mezi skladbami je ticho.

Hurban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurban »

Ja som vymontoval tie skrutky aj s gumovými podložkami ešte pred výmenou prenosky, takže neviem či by pri tej novej Nagaoke MP200 bolo počuť hučanie,
v každom prípade teraj je úplne čisto....

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

Ahoj, chtěl bych se připojit do diskuze, protože řeším stejný problém. Vlastním v současné době téměř totožný řetězec a to
NAD C326BEE
Phono box S
Pro-ject Xpression III olive + 2m red
Xavian Junior

Otázka zní: Jaká přenoska bude sedět k mému gramofonu?
Důležité info je, že zesilovač nad326 budu měnit po novém roce za jiný. A to bud Accuphase e211+AD9, Yamaha A S1100, audia tree/tree S, Luxmann L505f.

V merku mám následující přenosky:
2m black
nagaoka 150/200
Sumiko blue 2/special evo 3
Rondo red/blue
dynavector dv20x

Kterou by jste volili a proč?
Co si myslíte o zamýšleném řetězci?
Podotýkám že zmíněné kusy jsou konkrétní varianty, které postupně poslouchám jeden po druhém. Na různých řetězcích sice a s jiným zdrojem zvuku a repro.
Přesto mi je jasné že přenoska si musí sednout s raménkem a mými uši ;)
Díky za reakce

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Vyjádřím se pouze k :
Ortofon 2M Black - excelentní dynamika a rozlišení, bereme-li v potaz, že se jedná o MM přenosku. Chladnější projev. Nízký doporučený VTF ve srovnání c MC přenoskami snad může být ohleduplnější k deskám. Vhodná kombinace s Xpression, i když 2M Black by snesla i lepší gramofon i lepší phono.
Sumiko Blue Point No. 2 - méně dynamiky ve srovnání s 2M Black, teplejší "analogový" zvuk, Dobrá kombinace s Xpression, možná by to chtělo zisk
Sumiko Blue Point Special Evo 3 - mnohem více dynamiky a rozlišení než Blue Point No. 2. Méně "medu" než Blue Point 2. Ale pořád méně dynamiky než 2M Black. Znám lidí, co tvrdí, že je lepší než 2M Black. Podle mne není. Dobrá kombinace s Xpression, ale platí to co v případě 2M Black. jak phono , tak i gramofon by mohl být ještě lepší. Možná by bylo dobré mít k dispozici pro obě Sumikko i trochu vyšší zisk než 43dB co má Phono Box S. Jinak může být rozdíl hlasitosti mezi CD a phono dost velký.
Rondo Red / Blue - tak to už se snad nevyrábí, ne ? Bylo to nahrazeno řadou Quintet. Rondo Red určitě nebrat. Rondo Blue mne taky nikdy nenadchla. Rondo Bronze byla skvělá.
Z toho seznamu za mne 2M Black. Pokud bych ale vůbec neposlouchal klasiku, možná bych šel i do Blue Point Special Evo 3

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

a tvé doporučení na preamp renowne?
máš nějakou zkušenost s analogovými kartami? Ptám se pro případ volby accuphase e211 + AD-9..
do jaké třídy preampu by jsi ji zařadil?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

nemám žádnou zkušenost

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

moc díky *palec* a předzesilovač bys v mém případě měnil? který by jsi zvolil?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

budu se opět vyjadřovat pouze k tomu co znám, takže :
- Pro-Ject Phono Box RS (nejlépe v kombinaci s Power Box RS Phono)
- Pro-Ject Tube Box DS
ale to už jsme zase výrazně nad kvalitou zbytku řetězce NAD + Xavian

Pokud po té ĺepší přenosce toužíš, tak si ji kup, bude to hrát nesrovnatelně lépe i s těmi komponenty co máš.
Kdysi jsme udělali test s celou řadou 2M od Red po Black a to na Tesle NC440 !!! Rozdíly byly naprosto markantní pro každého zúčastněného. Takže na Xpressionu tím spíše uslyšíš ten rozdíl.

Narvat 20 tisíc do Phono Boxu RS a dalších 15 nebo kolik do Power Boxu RS Phono asi není s ohledem na zbytek řetězce to pravé ;-)

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

To ano, jenže c326 mi doma nezustane, jak jsem se již zmiňoval. Budu měnit kromě repro a gramce vlastně všechno, resp když se na to to tak koukám, tak to tak nejspíš dopadne

Mirxon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirxon »

Dobrý den. Mám podobný dotaz na upgrade z 2M Red na 2M Black, ale na gramofonu s přímým pohonem Reloop Turn5. Děkuji za odpověď.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

V každém případě si polepšíš, to co 2MRed naznačuje, 2MBlack ti naservíruje s plnou parádou. Polepšíš si ve všem, v basech, jemnosti výšek i podání prostoru.
To by jsi si ale polepšil i s 2MBlue,už tam je rozdíl markantní.
Nicméně porozhlédl bych se i u Audiotechniky, tam by jsi se mohl dostat ke stejnému zvuku za podstatně méně peněz.
Myslím, že nějaký model kolem pěti tisíc by to mohl velmi dobře nahradit.

Odpovědět