Upgrade 2M RED na 2M BLACK má zmysel?
Re: Upgrade 2M RED na 2M BLACK má zmysel?
V každém případě bych si na stránkách ortofon ověřil jestli je pro dany typ gramofonu 2M Black vhodná. Jednoduše se zada značka a typ gramofonu a nabídnou se vhodné prenosky. Pro Reloop Turn5 doporučuje ortofon max. 2M Blue. Z 2M Red se dá upgradovat nákupem hrotu 2M Blue
Klidně tam dej 2m Black. Jako druhý gramofon mám Pioneer TX1000, který je podobné cenové relace s touto přenoskou. Zkoušel jsem i několikrát dražší a nezaznamenal jsem problém. Je ale třeba dotáhnout volná ložiska u ramene, vyměnit slipmat za Achromat, nožky za Isonoe, kabel za Van den Hůl D 501. Potom to bude slušný gramofon.
Díky za radu. Ale jak provedu to dotažení kloubů ramene? Nemám na to bohužel patřičné nářadí.fox píše: ↑21 úno 2021 21:44Klidně tam dej 2m Black. Jako druhý gramofon mám Pioneer TX1000, který je podobné cenové relace s touto přenoskou. Zkoušel jsem i několikrát dražší a nezaznamenal jsem problém. Je ale třeba dotáhnout volná ložiska u ramene, vyměnit slipmat za Achromat, nožky za Isonoe, kabel za Van den Hůl D 501. Potom to bude slušný gramofon.
Před tím, než něco budeš dotahovat by bylo dobré zjistit, zda je to vůbec potřeba.
Některé gramofony od Hanpinu problém s ramínky mají, jiné ne.
Na jednom zahraničním fóru jsem se o tom tvém dočetl (hledal jsem, protože ho neznám), že je sice poněkud předražený a 2M si s ramenem "nerozumí", jinak je ale vše v naprostém pořádku a bez problémů funguje.
(Která přenoska se k němu hodí lépe ale zdroj neuvádí.)
Některé gramofony od Hanpinu problém s ramínky mají, jiné ne.
Na jednom zahraničním fóru jsem se o tom tvém dočetl (hledal jsem, protože ho neznám), že je sice poněkud předražený a 2M si s ramenem "nerozumí", jinak je ale vše v naprostém pořádku a bez problémů funguje.
(Která přenoska se k němu hodí lépe ale zdroj neuvádí.)
Trochu mě napadá proč by tedy firma Reloop osazovala a doporučovala přenosky od Ortofonu, potažmo konkrétně u tohoto modelu (Turn5) přenosku typu 2M. Myslím si, že kdyby s tím neměla dobré zkušenosti tak by rovnou doporučovala a osazovala své přístroje přenoskami třeba například zn. Audiotechnica
Reloop si u Ortofonu nechává vyrábět i přenosky pod svou značkou a tak je docela logické, že nebudou propagovat jiného výrobce.