Upgrade 2M RED na 2M BLACK má zmysel?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
BobešXY
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgrade 2M RED na 2M BLACK má zmysel?

Příspěvek od BobešXY »

V každém případě bych si na stránkách ortofon ověřil jestli je pro dany typ gramofonu 2M Black vhodná. Jednoduše se zada značka a typ gramofonu a nabídnou se vhodné prenosky. Pro Reloop Turn5 doporučuje ortofon max. 2M Blue. Z 2M Red se dá upgradovat nákupem hrotu 2M Blue

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Mirxon píše:
21 úno 2021 14:43
Dobrý den. Mám podobný dotaz na upgrade z 2M Red na 2M Black, ale na gramofonu s přímým pohonem Reloop Turn5. Děkuji za odpověď.
Klidně tam dej 2m Black. Jako druhý gramofon mám Pioneer TX1000, který je podobné cenové relace s touto přenoskou. Zkoušel jsem i několikrát dražší a nezaznamenal jsem problém. Je ale třeba dotáhnout volná ložiska u ramene, vyměnit slipmat za Achromat, nožky za Isonoe, kabel za Van den Hůl D 501. Potom to bude slušný gramofon.

Mirxon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirxon »

fox píše:
21 úno 2021 21:44
Mirxon píše:
21 úno 2021 14:43
Dobrý den. Mám podobný dotaz na upgrade z 2M Red na 2M Black, ale na gramofonu s přímým pohonem Reloop Turn5. Děkuji za odpověď.
Klidně tam dej 2m Black. Jako druhý gramofon mám Pioneer TX1000, který je podobné cenové relace s touto přenoskou. Zkoušel jsem i několikrát dražší a nezaznamenal jsem problém. Je ale třeba dotáhnout volná ložiska u ramene, vyměnit slipmat za Achromat, nožky za Isonoe, kabel za Van den Hůl D 501. Potom to bude slušný gramofon.
Díky za radu. Ale jak provedu to dotažení kloubů ramene? Nemám na to bohužel patřičné nářadí.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Před tím, než něco budeš dotahovat by bylo dobré zjistit, zda je to vůbec potřeba.
Některé gramofony od Hanpinu problém s ramínky mají, jiné ne.
Na jednom zahraničním fóru jsem se o tom tvém dočetl (hledal jsem, protože ho neznám), že je sice poněkud předražený a 2M si s ramenem "nerozumí", jinak je ale vše v naprostém pořádku a bez problémů funguje. 😉
(Která přenoska se k němu hodí lépe ale zdroj neuvádí.)

Mirxon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirxon »

Trochu mě napadá proč by tedy firma Reloop osazovala a doporučovala přenosky od Ortofonu, potažmo konkrétně u tohoto modelu (Turn5) přenosku typu 2M. Myslím si, že kdyby s tím neměla dobré zkušenosti tak by rovnou doporučovala a osazovala své přístroje přenoskami třeba například zn. Audiotechnica

ma1ko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ma1ko »

Reloop si u Ortofonu nechává vyrábět i přenosky pod svou značkou a tak je docela logické, že nebudou propagovat jiného výrobce.

Odpovědět