Upgrade zes. NAD a repro Mission

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgrade zes. NAD a repro Mission

Příspěvek od noaid »

Mike píše:Vincent SV 233,Arcam FMJ A28, špatná není ani značka Musical Fidelity.
A odlišují se nějak charakterem zvuku?

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

ano, ale všechny hrají dobře a rozhodně splňují uvedené požadavky. Ale bylo by to jako popisovat barvy...

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Borek píše:ano, ale všechny hrají dobře a rozhodně splňují uvedené požadavky. Ale bylo by to jako popisovat barvy...
No tím si právě nejsem tak úplně jist. Píše se, že třeba CA 840A v 2. verzi má právě mnohem lepší detail a prostor než v ve verzi 1. Dále jsou názory, že NAD je v tomhle taky kousek pozadu, možná mám taky ten pocit. Ty další jsem zatím nezkoumal. Pokud měl někdo možnost srovnání, je to velmi užitečné info.
Já zatím srovnával jen repro a ve stejné cenové kategorii +-15% jsou tak diametrálně rozdílná, že se až nechce věřit za ty peníze. Ale záleží samozřejmě na vkusu.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Jo a měl by mít i symetrické vstupy.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Obávám se Peere, že mistr nebyl připraven čůrat takto vysoko.
A pokud to má být střelba takto naslepo, tak to asi opravdu chce vzít něco, co má veskrze pozitivní doporučení. To Vincenti splňují, má je hodně lidí. Od NAD 314 to bude skok dopředu i v případě modelu 233 (můj odhad). Cambridge neznám vůbec, ale při přímém dotazu k 840 jsem se jednou dozvěděl asi toto: "Nehraje špatně, ale hraje jen tak jak hraje". A tím bylo myšleno, že Vincent je dál. Tak nevím, ale nebyl jsem v tu chvíli zákazníkem, tak snad to je věrohodné. Pokud chceš navíc symetriku a opravdovou, ne jen vstupovou, tak odpadá spousta hráčů např. Arcam. Ale je to pořád těžké. Vezmi si např. Krell, který je na Hifibazaru do 30. Symetriku tam máš, nikdo nepochybuje, že je to Firma, ale je spousta názorů, že je to studený čumák (a ta 300 je navíc určo entry model značky).
S Vinckem tedy nemáš žádnou exotiku, esoterickou highend značku, ale získáš slušný stroj, který tě posune nahoru a je tu dost pozitivních referencí. Navíc ti zbydou love na bedny. A vsaď boty, že když vezmeš i pitomé Aurum Cantus V3M, které jsem onehdá viděl za 15 klacků bez dopravy, tak budeš spokojeně vrnět ve vyšší lize. Tedy než tě to zase trkne. Případně by Borek možná mohl zprostředkovat jedny zajímavé bedny, které mi nedávno dohodil a já je nemoh vzít. Zkus mu napsat. Máš to do 40 sakum prdum a bude na delší dobu vymalováno. Jestli nechceš Vincenty a chceš symetriku, tak zkus sledovat značku Electrocompaniet. Občas se na eBay vyskytne něco staršího za slušnou cenu, ale trvá to.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

možností je mnoho, určující je ale finanční limit. Vincent vyšší modely, CA840 V2, Arcam FMJ.., MF jsou rozhodně volbou, která bude oproti stávajícímu NADu velkým skokem. Vliv symetriky bych ale nepřeceňoval. Vyřazuje z výběru jinak velmi dobře hrající přístroje, které symetriku nemají. Pak by zůstal asi jen ten Vincent, ten jediný z uvedených má plnou symetriku. Co se týče Krellu ten je trochu háklivější na výběr zdroje signálu a umí někdy dost nepříjemně odhalit nedostatky, které v jiných kombinacích nejsou slyšet, takže před nákupem vyzkoušet se stávajícím zdrojem zvuku (nemusela by to být investice poslední).

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Díval jsem se na slevy ze slovenského British Audio. Z toho by zatraceně něco šlo poskládat! Sám bych hned věděl, ale jaksi nejsou ty prostředky.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Díky všem za návrhy, cením si toho i když výsledkem je hlava jak meloun a bolavá páteř od sezení u PC :D
Já si to teď trochu projdu, něco možná poslechnu, a uvidím dále.
Speciální díky agavelovi za podnětné postřehy.
A opravdu zas tak vysoko nedočůrám :lol:
Tu symetriku jsem chtěl kvůli Dacmagicu, který ji má taky, ale není nutná, spíše možná do budoucna, kdybych vyměnil za pár let DAC tak ať má co potřebuje.
U Vincenta mne trochu štve, že nemá korekce, ale možná to není třeba. Já si totiž večer při velmi tichém poslechu rád trochu basů přidám. No nic není ideální.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Nejsem si jistý, jestli můžu taky přispět se svou troškou do mlýna, ale snad to nebude na škodu. Moje sestava se pohybuje asi trochu pod cenou, kterou hodláš investovat, nicméně po několika měsících soužití už můžu trochu hodnotit a snad i doporučit něco z mé sestavy.

Mám Audiolab 8000S s CD přehrávačem Rotel RCD-06 a bedny HECO Celan 500. Vnímání zvuku je silně individuální záležitostí, tak alespoň subjektivní názor na tuhle sestavu a jednotlivé komponenty:

Audiolab 8000s je velmi minimalisticky řešený integráč bez korekcí (ale DO má) a jen s RCA vstupy, ale co mu opravdu nechybí, je výborné podání prostoru s realistickým umístěním nástrojů a zdrojů zvuku. Jeho projev je neutrální, možná až trochu analytický a moc dobře si nerozumí s ostřejším zdrojem signálu, ale kvalitně nahrané CD je opravdovým požitkem, Nejlépe mu asi sedí akustická hudba s menším počtem hudebníků, velké hudební tělesa už nezvládají spíše bedny. O jeho kvalitách tak trochu svědčí i to, že ho již řadu let používá redakce Stereo & Video jako referenční zesilovač pro testy s hodnocením "opravdový Hi-end za dostupnou cenu".

Vzhledem k charakteru zvuku audiolabu bych k němu doporučoval bedny s měkčím podáním zvuku (Heco mají papírové membrány), kovové kaloty by mohly působit příliš ostře, ale to chce vyzkoušet a poslechnout.

Díky možnosti vyzkoušet si pro propojení několik kabelů (signálových i repro) jednoznačně doporučuji tuto oblast nepodceňovat, i v podobné cenové kategorii je mezi "zvukem" kabelů dost velký rozdíl a i dobrou sestavu komponentů může nevhodný kabel srazit hodně dolů.
Jen bych ještě dodal, že k opravdovému dotažení v mém případě došlo až po výměně síťových kabelů za stíněné Supry lorad.

Vše co bylo napsáno výše platí pro danou cenovou kategorii, ale možná o něčem svědčí i to, že se na poslech opravdu těším a protože nemám až tak moc času, poslech si opravdu vychutnávám. Neomrzel mne ani po cca půl roce, co mám tuto sestavu.

Na závěr jen dodám, že mi s výběrem vhodné kombinace pomohli i něktří členové zdejšího fóra. Tímto jim děkuji.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

*offtopic* AUDIOLAB už má myslím samostatné vlákno. Je to velmi dobrá volba, je schopen záhrát bez problémů i s podstatně dražšími komponenty. Ne druhé straně je limitován nedostatky připojených komponentů. Rozhodně není přehnaně analytický, spíše naopak... ani kovové kaloty nepředstavují problém (např. Monitor Audio, BW).

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Borek> to cos napsal, se nevylučuje s tím, co jsem napsal výše. Vše je otázkou vhodného sladění všech komponent.
Použil jsem toto vlákno proto, že je to jedna z možných variant náhrady za uvedený NAD 314.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Po Audiolabech se pokukovalo jako po vinikajícím řešení ještě před tím, než je spolkl Tag McLaren. Ten zrovna na integráčích moc neměnil a spíše přidal svou trošku do mlýna v DK a designu. Dneska se dá často sehnat za zlomek původní ceny. A teď je Audiolab vyplivnut zpět, respektive je v nějaké korporaci zastřešující pár britských značek (tak to tam teď mají asi všichni). A rozhodně je velmi levný na to, jak zřejmě dokáže zahrát. Nemá žádnou řadu, která by stála výš, pouze koncepci. Takže se od integráče dá jít nahoru dělenou sestavou a nevýš monobloky a případně to celé ještě v biampu. O tunerech jsem si četl, že měly nějakou potíž s plošňákem a ostatně už nejsou v nabídce. CD tak proslavené není, ale jsou teď myslím dva modely. Je to hodně laciný, když ne u nás, tak v UK určitě. Dobrá cesta nejen do úplného začátku.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

tady http://www.excelia-hifi.cz/top.html to srovnání pro Audiolab 8000s nevychází moc dobře. Je to jen individuální názor recenzentů? Nebo to fakt není ono?

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

recenze je jedna věc a poslech a sladění s dalšími komponenty věc druhá. Dle mých vlastních zkušeností s AUDIOLABEM to platí přinejmenším dvojnásob. Jsou to velmi dobré a spolehlivé zesilovače za slušnou cenu, ale nejsou jediné a "nejlepší na celém světě". Zesilovač jsem zkoušel s různými komponenty a byl jsem hodně překvapen rozdílností zvuku. Dokázal bych napsat 2 naprosto rozdílné recenze, v jedné bych ho hodnotil jako vynikající, ve druhé jako naprostý propadák (co ti Angláni na něm slyší?), neslaný nemastný, bez prostoru, atd. Chce to vyzkoušet a slyšet. Pokud se ale zapojí s dobrými komponenty i výrazně dražšími, není rozhodně AUDIOLAB brzda!

Odpovědět