Upgrade zes. NAD a repro Mission

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgrade zes. NAD a repro Mission

Příspěvek od agavel »

Nojo, ale podívej se, kolik tam ten Audiolab stojí. A to je oficiální cena. Když si vemu, za kolik se dá sehnat např. z Lintone Audio nebo jiných britských studií... To je jen mudrování. Měl bys ho radši slyšet, ale dá se pořídit za relativně slušný peníz. Dokonce se dá uvažovat i o biampu, anžto to nestojí majlant. A to se podle mě projeví a bude to o jiných procentech 8-)

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Borek a Agavel mají pravdu, umístění v kategorii "Spitzenklasse" není pro tuhle mašinku rozhodně žádná ostuda a sdílí sousedství s aparátky i dvojnásobné ceny.
Můžu potvrdit značný vliv ostatních komponentů, především zdroje signálu, měl jsem možnost poslouchat a porovnat tři různé CD přehrávače a pokaždé byl zvuk zcela odlišný. Třešničkou na dortu je pak vliv signálových kabelů, který dokáže udělat z muzikálního a živého projevu nudnou a nezáživnou "diskotéku" pro důchodce nebo naopak pozvednout reprodukci na vyšší level.
Jednoznačně doporučuji poslechnout, a protože jsi noaide z Ostravy, neviděl bych to jako neřešitelný problém ;).

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

přesně. Nechtěl jsem se tak rozepisovat.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Borek píše:přesně. Nechtěl jsem se tak rozepisovat.
Mistře, zděluj nám své moudro po troškách. Zjevení čirého poznání najednou by mohlo vyvolat šok, něco jako "všechno je jinak!" a zemřel. Noaid by to neměl natahovat a kromě úvah by měl brzo napsat, že si byl něco poslechnou a zda se mu to líbilo. Jinak to pro ostatní začne být nudné vlákno! ;)

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Tak jsem se vrátil z dalšího poslechu a už ani nemám chuť jít dnes večer na živý jazz na ostravský hrad. :(
Slyšel jsem něco, ale nechci zatím dělat moc soudy - popravdě vše mělo nějaké mouchy. Ono posuzovat samotný zesilovač je ošidné, vždy je to přřipojeno z nějakého CD nějakým kablem a hraje to do nějakých beden. Příliš mnoho proměnných.
Zatím zesilovače CA 840 dělenec, integráč 840A, NAD dělenec i nějaký na úrovni toho, co mám, Vincent 232, 236, 234.
Repro AE Radiance 3, Aelite 3 a ještě jeden, Wharfdale PACIFIC EVO II – 30, BW 704, 683, Tannoy Revolution Signature DC4 T, Aurum Cantus Melody 103.

Co se mi nelíbilo psát nebudu, co se mi líbilo, těžko říct, u všeho mne něco irituje, buď zvukově nebo technicky či vzhledově, někdy navíc v kombinaci s cenou. Ideální není zatím nic, z chvilkového poslechu je pro mne těžko soudit, ideální by byla zápůjčka na pár dní, ale to je taky někdy problém.
Vincent 234 + AC Melody 103 nehrály špatně, NAD + BW 704, taky ne, i když trochu jinak, CA + Radiance se mi poprvé taky líbil, ale potřeboval bych to slyšet po těch zkušenostech znovu. Ale ke každé té kombinaci mám i námitky.

Tombasi, rád bych si to někdy poslechl, kdyby byla možnost.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jen jestli nejsou požadavky a očekávání výšší než cenový limit.
Vincent + AC bych ale hodnotil jako velmi zdařilou kombinaci, nicméně každý může mít jiné preference a očekávání, proto je velmi těžké poradit tu pravou univerzální sestavu pro každého...

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Souhlas s Borkem,asi máte příliž mnoho nových dojmů a nejlepší je si železo půjčit domů do vlastní akustiky a do vlastní pohody a klidu. Stres často hraje velkou roli. Ovšem pokud nic nezaujalo tak bych asi zvýšil cenový limit. A co máte za zdroj singnálu?? Hledání trvá dlouho mě trvalo dva roky než jsem zjistil co za zvuk preferuji. Chce to hlavně poslouchat hodně sestav a navštěvovat zpřátelené hifisty.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

:? pánové, jak to tady tak pročítám, začínám mít komplex méněcennosti. Jak jsem původně zamýšlel nabídnout noaidovi poslech Audiolabu u mne, případně u něj na jeho sestavě, tak teď mám pocit, že bych se jen ztrapňoval. Moje sestava je podstatně levnější a komponenty typu CA 840 dělenec nebo bedny, které noaid poslouchal, by měly být o poznání lepší.
Je mi jasné, že každý má jiné uši a hledá ten "svůj" zvuk, jak to ale vypadá noaid míří podstatně výše, než co mu můžu nabídnout k poslechu.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

tombas píše::? pánové, jak to tady tak pročítám, začínám mít komplex méněcennosti. Jak jsem původně zamýšlel nabídnout noaidovi poslech Audiolabu u mne, případně u něj na jeho sestavě, tak teď mám pocit, že bych se jen ztrapňoval. Moje sestava je podstatně levnější a komponenty typu CA 840 dělenec nebo bedny, které noaid poslouchal, by měly být o poznání lepší.
Je mi jasné, že každý má jiné uši a hledá ten "svůj" zvuk, jak to ale vypadá noaid míří podstatně výše, než co mu můžu nabídnout k poslechu.
Určo nabídni. Uvidí, co jde za míň. Otázka beden je věčná, s velkou pravděpodobností zjistí pouze to, co může Audiolab s tvými bednami. Ale každá zkušenost se hodí. Jestli do teď přesně neví, co chce, tak to stejně nebude vědět ani potom. Ale bude mít určitý přehled. Rozhodnutí bude na něm.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Tombasi, k tomu není důvod, já nemám žádný zázrak, jen bych uvítal možnost srovnání, když člověk slyší pořád jen to samé, tak se to počas zprotiví a srovnání může i napovědět, zda je to zprotivení oprávněné či ne. Poslech ve studiu není to pravé, mnohem více bych byl vděčen právě za možnost srovnání u mne či tebe doma (můj NAD vs. tvůj Audiolab). Tobě to zase může potvrdit, že to nemáš zase tak špatné jak si možná myslíš. A já sám rád uslyším názor na současnou sestavu.
Zas tak vysoko nemířím, poslouchal jsem spíše to, co momentálně bylo k dispozici ;) , žádného dělence kupovat nechci. Nemíním platit k němu nějaký další předzes jen jako přepínač 2 vstupů s regulátorem hlasitosti.
Musím se taky rozhodnout, kolik ještě má pro mne cenu do toho vrážet. Nechci v tom utopit zbytečně moc peněz.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

No tak dobře, zase jste mě ukecali :), noaide, domluvíme se přes SZ na nějakém vhodném termínu.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

agavel píše:A vsaď boty, že když vezmeš i pitomé Aurum Cantus V3M, které jsem onehdá viděl za 15 klacků bez dopravy, tak budeš spokojeně vrnět ve vyšší lize.
Jelikož mi chodí dotazy na zdroj této ceny, tak vše uvedu na pravou míru. Nejednalo se o V3M ale o Leisure 3 něco. I přesto dobrá cena. A bylo to z francouzského eBay, takže je to dávno pasé. To jen pro případné další zájemce. Za svou nepřesnost se omlouvám, psal jsem to nějakou dobu po tom, co jsem přestal konkrétní budky sledovat a mám v tom značení Cantusů docela hokej.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Takhle se mimochodem vytváří fámy o cenách. Jiný model beden z Francie, které jistě prodával typický frantík, který neposílá bedny mimo Francii, tudíž se k nim našinec nikdy nedostane. Aurum Cantus V3M - u Holcnera 48 tisíc, někde jinde patnáct tisíc.
Nechtěl bych teď prodávat tyhle bedny.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Ty Machalíku, víš že jsem tě s tímhle čekal? Ale ne tak rychle. Já bych tě jen drobně opravil. Takhle končí fámy o cenách.
Jinak frantík samozřejmě posílá mimo Brno, tam by to smysl nemělo... Ostatně mrkni se sám. Někdo mi poslal mail, že jsem psal i s dopravou. To mě zaskočil, ale vidím, že jsem psal správně bez dopravy. Fámy o cenách tak mohou vznikat snad pouze u lidí, kteří si takhle nikdy nic nekoupí a netuší v jakých relacích se pohybuje poštovné u těchto těžkých věcí. Ale na té stránce to je uvedeno a francouzská pošta je teda asi zatraceně drahá.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Seš slušnej, že ses opravil a uvedl věci na pravou míru, snad si to přečtou všichni ti natěšení chlapíci, co teď mají pocit, že si kdykoli můžou koupit tu V3M za patnáctku. Ale v obecné rovině přesně takhle vznikají fámy o cenách čehokoli.
Jinak my oba víme, že kdybys tyhle konkrétní bedny chtěl, tak bys musel přehodit kupce, a tudíž by tě klidně mohly stát 510, 600 nebo 800 EUR, záleželo by pouze na tvém a jeho limitu. Cena, která se ukazuje v aukci, není cena, za kterou by si našinec mohl tu kterou věc koupit, je vždy potřeba počítat s tím, že musíme přehodit nejvyššího nabídce. Na to se též zapomíná.
Jsem rád, že jsem nezklamal :) Příště si však dám pozor.

Odpovědět