Úplné základy

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Úplné základy

Příspěvek od Stano »

stredu mám v plánu opäť navštíviť Ketos v Bratislave s konkrétnou požiadavkou

NAD 355BEE + NAD 565BEE / (našiel som aj bazárový C 375 BEE cenovo ešte ako tak pasuje)
(Dynaudio DM 2/6) 2/7 + Dynaudio Excite X12 ( a taktiež Audience 62 z bazáru, Audience 122 už mi vyfúkli :( )

Gran Colonna, Xavian Primissima a XC Mia II (hlave ide mi o tú Colonna)

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

včera som si mohol krásne dve hodiny počúvať svoje najlepšie CD na reproduktoroch Dynaudio Excite X12 a 2/7 na NAD 355BEE s 565BEE.

čo ma najviac omrzelo že sa nekonalo ten zážitok aký bol u prvej návštevy:
..."tak sa reproduktory viac strácali v priestore. Hudba sa proste objavila v priestore a zrazu ako by hudba prichádzala z oveľa väčšej časti priestoru. Proste ťažšie by sa dalo určiť rozmiestnenie reproduktorov s zatvorenými očami. (V určitých pasážach skladby som mal pocit ako keby zvuky ani nevychádzal z reproduktorov ktoré boli predo mnou ale ako by zo strán)"

pravdepodobne vtedy bol zapojený asi drahší NAD C 375BEE alebo nejaký starší bazárový kus Electrocompaniet bez DO
takže tento spôsob reprodukcie musím opäť nájsť (aj za cenu vyššiu) ale späť k reproduktorom pre mňa jednoznačne bol lepši 2/7 oveľa viac muziky dokázal reprodukovať ako X12, ale za to ani ten X12 nie je na zahodenie

teraz si počkám na odpoveď Niselu ohľadom na Xavian (dostupnosť, možnosť si ich vypočuť) a až potom sa opäť vyberie do Ketosu pre tú "priestorovú reprodukciu" :)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

To je nesmírně ošidné poslouchat něco v prodejní poslechovce a poté to přenést domů, do pokoje 3,5x3,5 metru, jak píšeš. Hodně studií zapůjčuje zařízení domů proti ceně a tak jsi to měl udělat, možná že by sis ušetřil zklamání.
Jinak ji máš prakticky stejně velkou jako já (4x3 metry) a jedno je jisté: dej reproduktory co nejdál od stěn, co můžeš, nejen zadní, ale i bočních. Někdo to dokonce řeší i tak, že bedny při přehrávání přesune na "pozice" a po dobu klidu je přesune tam, kde nepřekáží.
Máš-li ten pokoj sám pro sebe, pak optimální by bylo pustit se do akustických úprav (viz. například Mikeho vlákno), protože v tak malém pokoji to bez nich bude nekonečný příběh nespokojenosti s výsledným zvukem...

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

Prečítal som si po sebe ešte raz svoj príspevok a nenarazil som na vetu z čoho by sa dalo vydedukovať že som mal doma vypožičané HiFi. Takže len pre poriadok ako prvý tak aj druhý posluch prebiehal na predajni v BA.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Promiň a omlouvám se, já jej pochopil tak, žes je měl doma. V každém případě se s něčím podobným setkáš v každém studiu, mají bedny které tam hrají, ale také nehrají - doma to může být obráceně, neboť výsledný zvuk je dán interakcí akustické kvality poslechovky a reprobeden, včetně jejich umístění.
Držím *thumbs up* , někdy je to běh na dlouhé trati.

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

Toho sa obávam najviac, že vybrané reproduktory doma budú hrať diametrálne inak. Ale pevne dúfam že ak na predajni nechám plnú sumu tak mi ich zapožičajú na skúšku, aspoň na dlhší víkend (od piatku do pondelka).

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

Čo hovoríte na ponuku predzosilňovač NAD C160 a koncový zosilňovač NAD C272? cca 700€

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

dnes mi dorazila odpoveď, majú k dispozícií
Xavian Gran Colonna a Xavian XC Mia II s NAD C 355BEE a C545

ešte si vybaviť pol dňovú dovolenku a sup do BA

čítal som, čítal som a hľadal som a teraz uvažujem nad SACD prehrávačom

je tu niečo v cenovej kategórie 6-700€?

taký Marantz SA 7003 ?

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

Ahoj Stano, veľmi zaujímavé čítanie toto tvoje vlákno. Plne súhlasím s Tvojimi vyjadreniami o prístupe k zákazníkovi v KETOS, konkrétne od pána Slavomíra. Asi najlepší s akým sa na slovensku stretneš. ale ani Bis audio nie je vobec zlé a s chalanmi sa dá o veľa veciach otvorene pohovoriť. So zlou náladou predajcu v platane si nič nerob a hlavne to neber osobne. Su trosku divný ale v žiadnom prípade nie zlý. A ked ich trošku poobhanas, vedia byť aj veľmi priateľský. Sanozrejme netvrdím, že je to profesionálne ale platan chce trochu "odvahy". A k ostatnému by som ti poradil len tolko, že v žiadnom prípade nedaj na žiadne rady ani doporučenia ohľadom výberu komponentov ale nechaj sa riadiť len tvojim uchom a pozitkom z posluchu. To je najdoležitejšie. Samozrejme, netvrdím, že si nemáš nechať poradiť kde čo majú a kde sa dá čo počuť. To rozhodne áno. Ušetríš kopu času a v konečnom dosledku aj penazí. Za zmienku určite stojí aj HANZEL AUDIO a INTERAUDIO v komárne- Veľmi príjemní páni a majú pekné kúsky k posluchu.

Že je rozdiel vo zvuku komponentu za 500 € a za 900 € , to je fakt. Ale ak si dnes kupis za 500 a bude ta to bavit, tak za rok, dva budes mat ten za 900. No a potom o rok dva neskor možno za 4000 €. To tiež uvidíš sám. Doležité je asi si tým prejsť. Mat to doma, počuvat to dlhšiu dobu. Poznať detaily prejavu a vedieť čo by si chel viac. A potom možno prídeš na to, že pokiaľ dnes pre teba neexistuje lepšia značka ako napríklad XY, tak o 10 rokov na nu budes s láskou a nostalgiou spominat , ale v racku už budeš mať značku úplne inú. A ešte na záver by som ti rád povedal, že bádanie v oceánoch HI-Fi nekončí nikdy. Stále je niečo čo sa dá vylepšiť, stále je niečo nové na trhu a stále (pokiaľ to peniaze dovolia) budes presne vedieť čo treba zmeniť.
A moj osobný názor a skusenosť je taká, že TRUE STEREO je: gramo, prípadne cd prehrávač + stereo zosilovač ,to jest 2 kanál( na začiatok integráč, neskor delenec) + repro (či už regálové alebo stlpové (podľa miestnosti a chuti). samozrejme nejaký lepší kábel na signál a na repro.
Niektorí ma tu za to určite odsúdia ale osobne nie som zastáncom zvukových kariet, prevodníkov, počítačov v stereu a podobne. ale toť len moj názor. Lepšie pure stereo ako WMA alebo MP3 z compu.

Prajem veľa zdaru a nech sa ti podarí postaviť to pravé pre teba.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

Stano to, ze ta napr bv audio moc neohurilo, nezaujalo povazujem za to, ze si to kratko pocuval a prave tam by som hladal cestu. Nezdrzuj sa pri repro alebo zostavach co ohuruju a predvadzaju sa. Prvu pol hodku ta to bude bavit a potom si odkusnes chvost. Prave to bv si treba vypocut, najlepsie cele cd, ktore poznas dobre a predpokladam, ze ta nudna realita zachvilu zacne byt neodolatelna. PS: Nemam bv reproduktory. Dynaudio poznam zhruba tak, ze sa ukazuje na vyskach a maskuje sa tym. Repra hned od prvej sekundy pekne bavia ale je to chytak. Najvyssie triedy nepoznam tak drzim hubu.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

anwak to napisal vyborne MP3 atd. nie je cesta. Treba vyberat tak aby si pocul zvuk co najpodobnejsi tomu co poznas z reality, nie prikrasleny, prifarbeny, realny. Sleduj zvuky a porovnavaj so skutocnostou.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

nstar píše:............. Treba vyberat tak aby si pocul zvuk co najpodobnejsi tomu co poznas z reality, nie prikrasleny, prifarbeny, realny. Sleduj zvuky a porovnavaj so skutocnostou.
Ročně absolvuji 2 - 3 koncerty a nikdy, opakuji nikdy nešlo je srovnávat s tím, co vzniklo ve studiu a je tedy na CD či LP. Chtít doma totéž je sice sen, ba přímo chiméra každého HiFisty, ale výsledek je mnohdy v příkrém rozporu se skutečností.
Začtěte se do tématu na Slovanetu Obrázek (klikni na obrázek) je v něm moc a moc pravdy.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

Aleska píše:
nstar píše:............. Treba vyberat tak aby si pocul zvuk co najpodobnejsi tomu co poznas z reality, nie prikrasleny, prifarbeny, realny. Sleduj zvuky a porovnavaj so skutocnostou.
Ročně absolvuji 2 - 3 koncerty a nikdy, opakuji nikdy nešlo je srovnávat s tím, co vzniklo ve studiu a je tedy na CD či LP. Chtít doma totéž je sice sen, ba přímo chiméra každého HiFisty, ale výsledek je mnohdy v příkrém rozporu se skutečností.
Začtěte se do tématu na Slovanetu Obrázek (klikni na obrázek) je v něm moc a moc pravdy.
jasne jednoznacne pravda, ale ja som to tak nemyslel ani nenapisal, ze sa to ma podobat koncertu. Ale trebars drevo ma zniet ako drevo, plech ako plech, rozbite sklo ako rozbite sklo, HLAS ako HLAS atd...

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

anawak píše:....
to že v ten deň predavač nemal dobrú náladu ma neodradilo, ale musím poznamenať že to bolo moja prvá návšteva HiFi predajne tak som netušil ako a čo hľadať, kúpa je ešte ďaleko a ja určite sa tam ešte vrátim
a ďakujem za tip v Komárne

to už som zistil pri druhom návšteve že rozdiel je obrovský medzi 5 a 900€ komponentom, no bohužiaľ momentálne nemám v silách investovať viac a nepredpokladám že časom sa to zmení (mám 23. študujem externe a pravdu povediac ďalšia väčšia investícia už bude buď auto kvôli práci alebo už vlastný byt)

určite zostanem pri stereu, DK ma nezaujíma a TV vidím iba večer keď idú správy
a to že MP3 je na nič som zistil na vlastných ušiach keď som si chcel vypočuť CD Brian Crain - Piano Opus ktoré bohužiaľ ešte nevlastním a nenašiel som ani v lossless, jednoducho sa to nedalo počúvať po prvej minúte som to musel vypnúť - teraz čakám na CD kým mi to dorazí z USA :)
nstar píše:...bv audio moc neohurilo...kratko pocuval...
tie regálové BV ma nezaujalo, ale stĺpy už hej, no sú už veľmi cez môj rozpočet,
to že počúvam málo by som netvrdil, zvyčajne návštevy trvajú cca 2hod. potom ma to už nebaví a unavuje
nstar píše:tomu co poznas z reality, ... a porovnavaj so skutocnostou.
bohužiaľ z reálneho života nemá ani najmenšiu skúsenosť :( za čo sa aj hanbím

to Aleska a nstar: áno plánujem, a akonáhle sa objaví možnosť a príležitosť tak určite rád pôjdem na koncert, mám také tušenie že to bude pre mňa neopísateľný zážitok
a ten doporučený článok som už čítal, no pripadá mi to už veľmi profesionálne, dám príklad som človek ktorí vyberá svoje prvé "auto" a tento text už opisuje ako jazdiť v F1 - potrebujem čas, skúsenosti a hlavne aj financie

podarilo sa mi nájsť Xavian Gran Colonna a Xavian XC Mia II no bohužiaľ ochorel som a bolia ma (aj) uši a na budúci týždeň HiFi predajňa ohlásila dovolenku takže návšteva bude najskorej posledné dni mesiaci či už začiatok septembra / září

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

z poslednej návštevy v Ketose som odišiel z dlhým nosom

AMP NAD C 355BEE nepodal taký veľký priestor aký som si pamätal, pravdepodobne som sa mýlil a pamätal som si NAD C 375BEE - no ten už je za 1.180€

a cena 1.100€ už evokuje zamyslieť sa aj nad BV A300SE

BAa pravdepodobne si bude rozumieť s Dynaudiom, ale čo na to Xavian ...(?)

Odpovědět