Úplné základy

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
nstar
Kontaktovat uživatele:

Re: Úplné základy

Příspěvek od nstar »

bv a nad, no tu by som nad vobec nepovazoval za konkurenciu. To BV je uplne niekde inde a navyse je to aj lepsia investicia, pretoze v buducnosti mozno vymenis vsetko ale bv si nechas...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

pretoze v buducnosti mozno vymenis vsetko ale bv si nechas...
hoooodně odvážný názor ...

boxer

Příspěvek od boxer »

:?: :? :idea:

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

R. : I Ty, Brute?
B. : A Ty abys ses hned nepřidal, viď?
Ještě že pašík má dovolenou.

Nemáte vůbec smysl pro ironii.
Třeba to NSTAR myslel tak, že to BVA následně bude zcela neprodejné...
Only yoke, Mr. Bunta :D .

boxer

Příspěvek od boxer »

Já se nepřidal,já jsem v oponentuře? *taktone* to dá rozum,ne?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

já nemám nic proti BV Audio, jenom mně pobavil ten enthuziasmus pisatele ve značku BV Audio.
Když jsem to řekl svému kamarádovi Bohusovi ..... No, ať se radši vyjádří on osobně !

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

takže dnes som bol opäť v NISELu a v KETOSe.

V Niselu som si na NAD C 355BEE a NAD C 545BEE vypočul najprv Xavian Primissima. Ničím ma neoslovil no ani neurazil, adekvátny k cene.
Ďalším reproduktorom bol Xavian XC Mia II - obrovská zmena oproti Primissima. Oveľa viac hudby, jednoducho bolo cítiť hudbu v miestnosti.
Naposledy bol zapojený Xavian Gran Colonna, čakal som že o niečo bude horší ako XC Mia II ale nie, ba naopak. Takto po vypočutí Gran Colonna sa mi zdala XC Mia II až príliš pevným a hrubí v basoch. Prirodzenejším a príjemnejším sa mi javila Gran Colonnam pravdepodobne kvôli uzavretej konštrukcií.

Do Ketosu som vyrazil z jedného jediného dôvodu. Chcel som opäť počuť ten priestorový prejav. Mal som pripravený NAD 375BEE s 545BEE. Vypočul som si dve skladby a ono nič, stále iba dve reproduktory v izbe. Niečo mi našepkávalo že to nebol NAD, ale predsa som si nechal vymeniť CDP za 565BEE. Bohužiaľ, moja pamäť na zradila! Ten ohromný priestor nemal na "vine" NAD 375BEE ale jeden starší Electrocompaniet ECI2. Ten som počul ešte pri prvom návšteve, a to len tak na ukážku že aj keď je prístroj starší má čo ponúknuť. A ja som si ho tak zapamätal že nič iné mi nepasovalo. Všetko som porovnával k tomu, a všetko mi pripadalo tak tlačné a ploché. Keď som si vypýtal EC ECI2 predajca s spokojným úsmevom konštatoval že ho už má doma on. :(
Tak som sa spýtal na novší resp dostupný model no najlacnejší je okolo 2.000€ čo si dovoliť neviem.

teraz sa pátranie môže začať odznova, NAD si za tie peniaze už kúpiť veľmi nechcem keď viem že pre mňa existuje niečo lepši za rovnaký resp podobný finančný obnos

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

stano

tak už to bohužel bývá.
jakmile uslyšíš lepší přístroj, samozřejmě o dost dražší, tak ti v uších jeho zvuk zůstane a
k horšíme se těžko vrátíš.
v podobném duchu tady najdeš spousty témat.
buď našetřit a jít hned do kvality za co cenu nového přístroje nebo 2hnd.
rozhodně bych, na tvém místě, vyhledal pomoc zralého hifisty ve svém okolí.

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

našiel som Electrocompaniet ECI 2 za 800€ - váham :?

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

Electrocompaniet ECI 3 za 980€ či Accuphase E210 A 2za 850€

ten ECI 2 si zajtra vypočujem v NR, a kvôli ECI 3 asi zavítam do Ketosu

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Stano píše:Ďakujem za tip, no na stránkach nisel.sk toho veľa nie je.

PS: škoda že Accuphase je tak drahá značka, dizajnovo je veľmi podobná k Technicsu ktorá sa mi veľmi ľúbi.
Jo škoda že je tak drahá,ale zase štěstí že je zrovna od techniksu zvukově dost odlišná

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Aleska píše:
nstar píše:............. Treba vyberat tak aby si pocul zvuk co najpodobnejsi tomu co poznas z reality, nie prikrasleny, prifarbeny, realny. Sleduj zvuky a porovnavaj so skutocnostou.
Ročně absolvuji 2 - 3 koncerty a nikdy, opakuji nikdy nešlo je srovnávat s tím, co vzniklo ve studiu a je tedy na CD či LP. Chtít doma totéž je sice sen, ba přímo chiméra každého HiFisty, ale výsledek je mnohdy v příkrém rozporu se skutečností.
Začtěte se do tématu na Slovanetu Obrázek (klikni na obrázek) je v něm moc a moc pravdy.
Přijde na to.Já byl třeba na živém vystoupení folkové sk. KLÍČ (žádní šumaři,většina členů absolventi filharmonie) moc dobré pokud mohu soudit a na playback rozhodně nehrály,po vystoupení jsem si koupil jejich CD KARNEVAL CANZONETT, s odstupem 1.hodiny jsem si ho v klidu pustil doma a jen těžko hledal rozdíly jak zvukově tak celkově,byl jsem tím docela překvapený.Naproti tomu mám pár let CD od Lenky Filipové (spíš kvůli její kytaře) no a její živé vystoupení byl pravý opak jmenovaného KLÍČE a to jak po stránce zvukové tak prof. výkonu samotné Filipky. Lenka snad promine,nevím čemu tam ti lidé tlaskali.Jakékoliv srovnání především notoricky známých skladeb odehraných naživo se studiovými nahrávkami na CD bylo v tomto případě opravdu zcela nemožné.

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

pompo píše:
Stano píše:Ďakujem za tip, no na stránkach nisel.sk toho veľa nie je.
PS: škoda že Accuphase je tak drahá značka, dizajnovo je veľmi podobná k Technicsu ktorá sa mi veľmi ľúbi.
Jo škoda že je tak drahá,ale zase štěstí že je zrovna od techniksu zvukově dost odlišná
neviem, bohužiaľ nemal som možnosť počuť ani jednu značku :(

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

včera som opäť bol v Ketose a vypočul som si Electrocompaniet ECI 3 a musím povedať je to ono čo hľadám od doby čo som bol prvý krát tam, síce vtedy tam bol iba starší ECI2 ale aj tak

takže štvrtok či piatok ho pravdepodobne idem kupovať *2thumbsup*

Odpovědět