Vintage HiFi

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vintage HiFi

Příspěvek od MPK »

ten Thorens je pouze PLAYER, a provedením taková normální paštika. Pokud budu chtít s R2R soupeřit s digitálem, tak si vyberu Studer A80, Sony APR 5000, MCI, Apex ATR100 a jim podobný stroje, nejlépe 2 track v 1/2" verzi. To i ten Akai co zde postnul Hornet52 na tom provedením bude líp než novodobý Thorens. Před pár lety se o návrat R2R pokoušel např. Ballfinger, cenovka astronomická, ale nějak zapadl a moc o něm není slyšet. Dokonce si troufnu tvrdit, že lepší než ten Thorens bude i STM-610 od Mechlaboru.

hornet52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hornet52 »

mcm píše:
17 pro 2024 20:06
hornet52 píše:
17 pro 2024 17:23
Zdravím,taky se přidám:Obrázek
jen dotaz, reálně na tom něco hrajete nebo to je jen dekorace -respektive kde berete tu hudba na pásce, nahráváte si ji z CD? Uvažoval jsem o něčem podobným ale vždycky když přemýšlím odkud bych tu hudbu na pásku nahrál tak mě napadne CD a to pak mám jednodušší rovnou poslouchat CD :)
Zdravím,to je různé,ale archivace lp je na prvním místě.

hornet52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hornet52 »

Leony5 píše:
17 pro 2024 17:50
V určité oblasti má pro mě vintage smysl, ale co se týče digitálního přehrávání tam preferuji moderní zdroje zvuku. IMG_20240425_230242.jpg
Zdravím,ten síťový přehrávač cocktail audio mám také v černém provedení,model x45.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

MPK píše:
17 pro 2024 22:47
ten Thorens je pouze PLAYER, a provedením taková normální paštika. Pokud budu chtít s R2R soupeřit s digitálem, tak si vyberu Studer A80, Sony APR 5000, MCI, Apex ATR100 a jim podobný stroje, nejlépe 2 track v 1/2" verzi. To i ten Akai co zde postnul Hornet52 na tom provedením bude líp než novodobý Thorens. Před pár lety se o návrat R2R pokoušel např. Ballfinger, cenovka astronomická, ale nějak zapadl a moc o něm není slyšet. Dokonce si troufnu tvrdit, že lepší než ten Thorens bude i STM-610 od Mechlaboru.
To, co zmiňuješ, jsou studiové stroje, Akai je na domácí přehrávání. Ale nic proti gustu ...

Já mám doma
s-l1600.jpg
archivuju na něm 1.pressy

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

samozřejmě, že jsou to studiové mašiny, protože ty byly vyrobené s minimem kompromisů (šasi, transport, elektronika..). Ale jistě i mezi spotřebkou se najdou špičkové stroje, viz. ten tvůj Technics, Revoxy a další. Pravda, někomu se vzhled těch "dinosaurů" ze studia nelíbí, já jim však dávám přednost. Ovšem ty doby, kdy se daly pořídit za babku z výprodeje jsou nenávratně pryč, ostatně to se týká celé vintage elektroniky a hifi.

Pokud si pamatuji, Ballfinger dal do placu player a chystal i recorder, ale oba byly za raketu, takže si to spousta lidí rozmyslela a pořídila raději 2nd hand stroj a dala ho do servisu. V Usa ještě nějaká firma upravovala Tascamy BR-20, ale to byla hlavně kosmetika v podobě nového laku, zlcených knoflíků apod. pro hejly a za ranec.

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardalukas »

lidumil:

Krásný stroj. Jaký konkrétně model máš ? A jakou kombinaci hlav ? Archivuješ jak ? Na 19 a nebo 38 ?

Dík,

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

A jinak souhlasím, že dnes jsou ceny některých mašin opravdu astronomické. Bohužel, překupníci co si mastí kapsi a navíc technický stav některých mašin je katastrofální a drzost některých prodávajících je neuvěřitelná.
Bohužel pro většinu majitelů je to pak velký oříšek, tyto stroje dát dokupy, aby slušně přehrávali a nahrávaly.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

1506 US, 4-4-2-4. Archivuju jen na 38, je to krása z toho poslouchat. V kontextu dnešních cen mě to vyšlo na směšných 25000 se servisem a 2 Technics prazdými cívkami.
Naposledy upravil(a) lidumil dne 18 pro 2024 12:55, celkem upraveno 1 x.

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Tak paráda !

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

To je Philips model N7150, domácí kotoučák vyššího standartu, všechny běžné funkce má
dizajn mírně asijský - ne čistokrevný evropan...
měl jsem naň zálusk ještě v roce 1981 když se vyráběl a dodával, no nebylo z toho nic
a zakrátko - komerční audio trh ovládly kazety formátu CC v nebývalém dříve rozsahu.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

jardalukas

Proti gustu ........., ale je třeba mít na paměti - viz: https://store.acousticsounds.com/cat/397/Reel_to_Reel, u těch pásků hláška " z originál master tape " často velmi používaná a také velmi zavání marketingem. Pozor na to - obchod je obchod. Není úplně jednoduché se k těm originálům master tape dostat a některé už ani neexistují.

Mimochodem i na výše uvedených stránkách stačí kliknout o záložku vedle, do titulů SACD a hned je to o něčem jiném. Ty starší vydání hrajou super a zvuk je bezkonkurenční. Faktem je, že se při jejich poslouchání nedá dívat na točící se kotouče a nostalgicky vzpomínat, ale zase si můžete vypnout displej a třeba se zavřenýma očima si vychutnávat skvělou hudbu bez vady. To si musí každý rozhodnout sám.

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Oldear

Není třeba se bát. U této firmy nakupuji už poměrně dlouho, jak SACD, tak vinyly. Takže pokud píšou, že je to s master pásků, tak jim věř...

JanJan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanJan »

Kotoučové magnetofony jsou má srdcovka a musím trochu poupravit některé názory zde napsané. Rozhodně nejde o nahrávání hudby z CD. Jsou tři možnosti co přehrávat. Jednak staré nahrané pásky pro vzpomínky ( já první magnetofon
poriddil abych si poslechl co poslouchal táta v mladí) poté pro poslech originálních čtyř stopých pásů což je spíše o sbírání než o dobrém zvuku( i tak je zbírám a zažívám nostalgii starých časů) a pak to nejdůležitější orig. nebo kopie master pásů (15-30IPS)což si troufám tvrdit že je nejlepší zvuk co si doma můžete pustit. Bohužel tyto pásky jsou dost drahé, ale to je ve světě Hifi skoro vše. Radim vám nezkoušejte to. Bude vám pak vše ostatní připadat na a nic😄
Naposledy upravil(a) JanJan dne 18 pro 2024 23:56, celkem upraveno 1 x.

JanJan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanJan »

Od acusticsounds nakupuji a pásy jsou zvukově super( samozřejmě záleží na titulu a původním masteru) Cívky jsou pěkné, ale hází. ( za tu cenu😓) LP mě znějí lépe než od MOFI. Mají dost drahé poštovné a tak vždy k pásu přihodím nějaké LP aby se to vyplatilo(samotné LP je lepší koupit v ČR) no a pak v ČR DPH a je to😄

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

JanJan

Na jakém R2R si pásky přehráváte ?

Odpovědět