Vintage HiFi
Vintage HiFi
Dobrý den,chtěl bych založit nové téma, jako reakci na příspěvky pánů Raptor - v češtině přeloženo dravec - TAB a jiných, aby názory majitelů krásných starých strojů tyto pány neurážely v rublice - potřebuji poradit.Mám sbírku hifi strojů starých zaniklých německých firem jako Dual,Saba,Arena,Schaub-Lorenz,Telefunken,Basf atd. a mám z jejich poslechu radost.Prosím majitele těchto sběratelských skvostů aby přispívali na toto téma a prosím bez urážek a arogance.Děkuji.
Re: Vintage HiFi
....ale to je málo nové téma - on chtěl nové fórum ! .... musíme počkat, jak se to rozdělí. U automobilů je hranice 30 let (veterán/ normální auto) ....tady ještě chvilku strpení . Pokud by to bylo 30 let, tak V7000 je vintage, ovšem V35 je tedy už novodobá (ale v každém případě sračka - to je jasný ) ...
Pesi, ve svém příspěvku jsem zapoměl na starého Grundiga.Vlastním celou řadu slim serie a potom hodně staré Grundiky na příklad RTV600,RTV360 atd.Pochopil jsem, že jsi také příznivec starého Grundiga.Mám přístroje ve velmi dobrém stavu a jejich typický zvuk se mi velmi líbí.To forum by to chtělo založit.Čas se nedá zastavit ale v letecch 1965 až 1980 to byla v hifi špička.Myslím si, že řada rádoby kritiků v té době nebyla ještě na světě a to je omlouvá.
S Vintage kousky kvalitních modelů Luxman mám jen dobré zkušenosti.Repasoval nám je s kamarádem bez problémů Daniel Vrána z Casey.Když se na to necítí Analogservis zkuste to u něho.Určitě posoudí i to jestli to třeba u toho Marantze stojí zato.
Kamarádovi jím repasovaný pre Luxman c-02 pozvednul zvuk nového konce NADu o dvě třídy
Kamarádovi jím repasovaný pre Luxman c-02 pozvednul zvuk nového konce NADu o dvě třídy
Panové vy překrucujete a vykládáte moje příspěvky jinak než je tu prezentuji. A neurážejte se. Jste jak děti.
MOC dobře víte že se zabývám opravami Hi-Fi techniky a zejména i Vintage stroji ( a proto mám název webu i Analogservis).
Takže Johny 52 nepiš tu sprosté lži, že se necítím na nějakou opravu! Pouze jsem psal fakta. To, že někdo přehání jak vše třeba v 70 a 80 letech bylo strašně špičkové a kvalitní je lež. Proto jsem jasně napsal, že všechny základní parametry můžeme porovnávat měřením a podívat se na tu kvalitu. Na tom není nic špatného a pokud chcete popírat fyzikální a elektrické zákony pak se nemáme o čem bavit. O tom jestli není něco kvalitní již od roku 1970 nebo 1990 či nějaké věkové hranicijsem nepsal .. Opakuji vše můžeme si změřit .
NIKDO tu nikoho nevyháněl.Nikdo vulgárně nepsal, že to jsou sr.. nebo že mě to uráží. Pouze jsem psal fakta + nápad proč fandové Vintage strojů nemají svůj fan klub když je to baví a osobně si myslím, že to v Čr chybí. Myslím, že by to bylo super ne??? V zahraničí to tak funguje skvěle. Já taky sbírám a renovuji stará lampová rádia z 20 a 30 let a také máme krásný fun klub kde se vše probírá od amatérských rad až po profi zkušenosti. Ale rozhodně nepíšu jak kvalitní produkty to jsou a jak dnes vše je na nic...
viz zde.:
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... cu/0000793
MOC dobře víte že se zabývám opravami Hi-Fi techniky a zejména i Vintage stroji ( a proto mám název webu i Analogservis).
Takže Johny 52 nepiš tu sprosté lži, že se necítím na nějakou opravu! Pouze jsem psal fakta. To, že někdo přehání jak vše třeba v 70 a 80 letech bylo strašně špičkové a kvalitní je lež. Proto jsem jasně napsal, že všechny základní parametry můžeme porovnávat měřením a podívat se na tu kvalitu. Na tom není nic špatného a pokud chcete popírat fyzikální a elektrické zákony pak se nemáme o čem bavit. O tom jestli není něco kvalitní již od roku 1970 nebo 1990 či nějaké věkové hranicijsem nepsal .. Opakuji vše můžeme si změřit .
NIKDO tu nikoho nevyháněl.Nikdo vulgárně nepsal, že to jsou sr.. nebo že mě to uráží. Pouze jsem psal fakta + nápad proč fandové Vintage strojů nemají svůj fan klub když je to baví a osobně si myslím, že to v Čr chybí. Myslím, že by to bylo super ne??? V zahraničí to tak funguje skvěle. Já taky sbírám a renovuji stará lampová rádia z 20 a 30 let a také máme krásný fun klub kde se vše probírá od amatérských rad až po profi zkušenosti. Ale rozhodně nepíšu jak kvalitní produkty to jsou a jak dnes vše je na nic...
viz zde.:
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... cu/0000793
TAB - tak to je paráda,klobouk dolů,co se dá udělat,když to někdo umí a vyhraje si s tím
Omlouvám se, "sprostou lež" necítí se nahrazuju prostou pravdou nespecializuje se!
Na tuto debatu se necítím(nespecializuji se) a odcházím poslouchat(ne měřit) starej verk Luxman
Na tuto debatu se necítím(nespecializuji se) a odcházím poslouchat(ne měřit) starej verk Luxman
bez urážek a invektiv to stejně nepůjde, je to fórum mentálních dementů, pivních žvanilů a primitivů co sežrali moudrost světa a mají jednu díru do zadku, nicméně příspěji...Saba, krásnej vintage aparát
https://www.youtube.com/watch?v=gqXT4uKyM0g
https://www.youtube.com/watch?v=gqXT4uKyM0g
Máš pravdu, ty bys to mohl vyučovatlechos píše:bez urážek a invektiv to stejně nepůjde . . . . . . .
Souhlas, "vintage aparát" je to krásný, ale poslouchat se to nedálechos píše:Saba, krásnej vintage aparát
ADUS46: vidíš to, vidíš ? první potrefená kačena již hlasitě zakejhala, bude jich víc, o tom nepochybuji...
Lechos, tak schválně . . . "prostuduj" si toto fórum a pak dej vědět, kolik urážek, sprostých oslovení a nadávek vzešlo z tvé klávesnice a kolik z mé Slušně řečeno (napsáno) si nevidíš do hubylechos píše:ADUS46: vidíš to, vidíš ? první potrefená kačena již hlasitě zakejhala, bude jich víc, o tom nepochybuji...
A jen tak pro zajímavost, co na mém příspěvku je "kejháním" ? V čem nemám pravdu?
Ale abych nebyl úplně . . . toto je nádherný kousek z roku 1938
Firma " Ideal Radio" . . . má to 6 lamp ale poslouchat se to opravdu nedá Jako dekorace nebo do muzea
Ale o takové vintage asi už nejde, že?
Dobrý den,já jsem psal o vintage HiFi a ty mi tady píšeš, že se nedá poslouchat radio z Roku 1938.Máš pravdu, že český rozhlas na 639kHz AM se v hifi kvalitě poslouchat nedá.Jinak
Lechos nenech prchlivost cloumat svým majestátet.Ať žije a hraje třeba SABA8080.
Lechos nenech prchlivost cloumat svým majestátet.Ať žije a hraje třeba SABA8080.
Máš pravdu, však to také byl a pouze jako reakce na lechosovu Sabu
A také jsem poznamenal, že o takové vintage už nejde
A také jsem poznamenal, že o takové vintage už nejde
Podle mě bych řadil přístroje, zdůrazňuji Hifi vintage tak od roku 1960, začátek Stereo LP až po rok 1980 max.1985.Týká se to jak transistorových tak elektronkových přístrojů.
Nemusíme se urážet mluvit sprostě atd, nikdy jsem tu nikoho neurážel nebo se někomu nevysmíval nebo říkal že má starou šunku. Kdo mě zná tak ví, že mám rád techniku od starých rádií, Vintage hifi až po současnost. Neprovádím jen servis nebo konstrukce ale baví mě to zejména jako posluchače jinak bych se k tomu ani nedostal. Protože ty přístroje opravuji (dnes dělám Pioneer QX 949) tak bych mohl mít nějaké zkušenosti a proto jsem se snažil napsat objektivně jak je to s kvalitou, servisem... Není všechno tak růžové jak by se zdálo. Když se nebudeme bavit o zvuku a chcete doporučovat začínajícím hifistům Vintage přístroje tak kolik lidí dnes opravuje receivery ze 70-80let? Kolik je dostupných součástek a dílů? Proč těm lidem neříkáte vše když tomu rozumíte?
Johny 52: Prostou pravdu? Jak víte, že se nespecializuji na Vintage Hifi? Opět lžete. Vzhledem k tomu, že se neznáme a nějakým způsobem vidíte do mé dílny na čem pracuji tak bych rád věděl co podle vás tedy opravuji?
ADUS64: Dobrý den. Já nepřirovnávám Vintage Hifi ke starému rádiu z roku 1938. Napsal jsem, že by bylo zajímavé založit klub a forum pro Vintage HiFi a uvedl jsem pouze web těchto příznivců jako ukázku, že to jde. Samozřejmě s nadsázkou jsem napsal, že na běžný poslech si takové staré rádio nepustím..
A když chcete nějaké přirovnání tak třeba zmíněný Marantz 2235 bych jako obyčejný Hi-Fista na běžný poslech opravdu nechtěl. Jako milovník vintage proč ne... Pro ten obyčejný ´´každodenní´´ poslech bych raději také starší zesilovač ale úplně jiné kvality Denon PMA1500. Ano, není to receiver, nemá krásné stupnice ale pro stereo poslech je pro mé uši mnohem lepší a konec konců šum, přeslechy, zkreslení jsou také podle měření jinde včetně spolehlivosti a kvality která je nesrovnatelná....Tento výběr jsem udělal, protože oba přístroje jsem měl a netvrdím, že něco mladšího či staršího by nebylo lepší než tento Denon. Na světě je hromada značek a typů....
A jedno přání at se diskuse pěkně, objektivně a v tomto duchu rozvíjí jako třeba zde...:
zesilovace/vintage-pioneer-sa-606-vs-70 ... 14905.html
Johny 52: Prostou pravdu? Jak víte, že se nespecializuji na Vintage Hifi? Opět lžete. Vzhledem k tomu, že se neznáme a nějakým způsobem vidíte do mé dílny na čem pracuji tak bych rád věděl co podle vás tedy opravuji?
ADUS64: Dobrý den. Já nepřirovnávám Vintage Hifi ke starému rádiu z roku 1938. Napsal jsem, že by bylo zajímavé založit klub a forum pro Vintage HiFi a uvedl jsem pouze web těchto příznivců jako ukázku, že to jde. Samozřejmě s nadsázkou jsem napsal, že na běžný poslech si takové staré rádio nepustím..
A když chcete nějaké přirovnání tak třeba zmíněný Marantz 2235 bych jako obyčejný Hi-Fista na běžný poslech opravdu nechtěl. Jako milovník vintage proč ne... Pro ten obyčejný ´´každodenní´´ poslech bych raději také starší zesilovač ale úplně jiné kvality Denon PMA1500. Ano, není to receiver, nemá krásné stupnice ale pro stereo poslech je pro mé uši mnohem lepší a konec konců šum, přeslechy, zkreslení jsou také podle měření jinde včetně spolehlivosti a kvality která je nesrovnatelná....Tento výběr jsem udělal, protože oba přístroje jsem měl a netvrdím, že něco mladšího či staršího by nebylo lepší než tento Denon. Na světě je hromada značek a typů....
A jedno přání at se diskuse pěkně, objektivně a v tomto duchu rozvíjí jako třeba zde...:
zesilovace/vintage-pioneer-sa-606-vs-70 ... 14905.html