Výběr koncového zesilovače k AV Receiveru Yamaha
Výběr koncového zesilovače k AV Receiveru Yamaha
Ahojte všem příznivcům audia. Vlastním AV Receiver Yamaha rv-v773 a a žhavím s ním moje krásné zánovní repro německé značky Teufel Ultima 40 MK2 na stereo a pokud jedu 5.1, na zadky mám menší stolní bedýnky Bowers&Wilkins a stejně tak center je stejné značky. Jako subwoofer používám nějakou potvoru, kterou jsem měl na půdě asi 7 let, ale i tak mi to na bass u filmů bohatě stačí. A teď k jádru mého dotazu. Poslední dobou přemýšlím, že bych si kvůli kvalitnějšímu stereu (poslouchám asi nejčastěji) zakoupil nějaký koncový vintage zesík v ceně cca do 8 tisíc a napojil do něj audio signál na stereo ze receiveru. Receiver si chci nechat kvůli filmům, Air play a celkově kvůli řadě dalších funkcí. Co si o tom myslíte? Myslíte že se zvuk rapidně u sterea zlepší? Taky přesně nevím jak bych to udělal se zapojením. Předpokládám že by to šlo z receiveru přes pre out. Zase ale když bych sledoval film, musel bych neustále při zesílení zvuku zesílit i zesilovač nepletu se?? Jde mi především o zkvalitnění sterea a vím že na stereo je nejlepší kvalitní "těžkej" zesilovač (samosebou i nějakej kvalitní vintage). Co vy na to? Díky moc všem za ohlasy a rady 
Re: Výběr koncového zesilovače k AV Receiveru Yamaha
Pro stereo by bylo nejlepší pořídit samostatnej zesilovač, zvuk zprzněný AV receiverem, který má předek narvaný processingem, už konec nezachrání.
Já to mám zapojené takto. Nie je to síce rapidne lepšie, ale lepšie sa mi to cez zosik zdá.
Keď sa vhodne nastaví úroven zosilnenia na zosiku a AVR, netreba ani nič meniť pri zmene stereo/multikanál.

Keď sa vhodne nastaví úroven zosilnenia na zosiku a AVR, netreba ani nič meniť pri zmene stereo/multikanál.

Ku*va mrbo, tohle vypada spis jako spionazni sit CIA….
(Sorry za
, ale nekdo, kdo se v tom moc nevyzna (tak, jako napr. ja
), by si to mohl vylozit vselijak!
)
(Sorry za
Stačí, keď každý názov zadáš do googlu a hneď bude jasnejšie 
(no PCH asi nie, takže Popcorn Hour A-110)
(no PCH asi nie, takže Popcorn Hour A-110)
CIA Google taky smiruje!
Mimochodem, to PCH je dobré...
(Radsi toho ale uz necham, doleju si vinko a otocim desku...
)
Mimochodem, to PCH je dobré...
(Radsi toho ale uz necham, doleju si vinko a otocim desku...
Řešil jsem stejný problém, nakonec jsem šel cestou oddělení sterea od kina. Můžeš ale koneckonců zkusit koupit koncák a napojit ho na preout receiveru, a když to nebude ono, tak ještě dokoupit preamp.
Více i zde: potrebuji-poradit/pripojeni-koncoveho-z ... 13425.html
zesilovace/koncovy-zesilovac-t7068.html
Více i zde: potrebuji-poradit/pripojeni-koncoveho-z ... 13425.html
zesilovace/koncovy-zesilovac-t7068.html
Alebo kúpiť integráč s fyzickou reguláciou hlasitosti (ALPS, relé,) a pomôže to aj s problémami spojenými s digitálnou reguláciou hlasitosti v AVR. A ak sa nakoniec rozhodneš pre oddelené stereo, nebude treba dokupovať preamp (ak bude postačovať zvukovo).
Některé zesilovače už jsou na propojování s domácím kinem připravené- to se tu už probíralo- Vincent, Denon, Cambridge audio...
Tie práve umožnia priame pripojenie na koncák a regulácia hlasitosti zostane na AVRku (kde je vo väčšine digitálna)