Výběr repro a zesilovače

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Denkez
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr repro a zesilovače

Příspěvek od Denkez »

PítrsPraha píše:
12 dub 2020 08:00
AC 3 SE mkII dobrej tip, jen co jsem mel moznost se potkat s repro AC, vzdy potrebovaly hodne pevny / vykonny zesilovac, aby je ukociroval a bedny nehucely.
Moje zkušenost s AC V3M ve spojení s relativně málo výkoným Marantz PM6005: žádné hučení.
To jen potvrzuje, že subjektivní poslechové zkušenosti jsou zpravidla nepřenosné.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Denkezi, s tvymi vseobecne znamymi sluchovymi "schopnostmi", kdy temer neslysis rozdil mezi ani tak vyrazne jinak hrajicima zesilovacema jako Yamaha a NAD se tomuhle poznatku vubec nedivim.

Zvlast pokud jsi nemel prime srovnani Marantze 6005 s necim kvalitnim....

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jinak AC a ruzne zesilovace jsem pokousel mnohokrat, V8F jsem dokonce mel v nejuzsim vyberu pri vymene beden.

Naposledy krasna zkusenost s M-102 a puvodne Vincentem 238 mk vs Parasound A21. Ten skok v podani basu, pevnosti, hloubce, definici, byl mazec....

Ale to jsem hodne OT. Snad se dada ozve a odpovi.

Denkez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denkez »

Ještě jsi zapomněl zpochybnit v podstatě stejné poslechové zkušenosti s "hučením" AC od koudy42:
koudy42 píše:
12 dub 2020 08:49
U AC bych se narocnosti na zesilovaci vubec nebal (overeno na regalech I sloupcich). A mnohokrat jsem se ujistil, ze huceni bylo diky spatne nahravce nebo akustice mistnosti.

dada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dada »

ad co poslouchám: elektronika hlavně dnb, dubstep ale i rovnej beat pokud má ty správný geny tj. z francie
samo mám rád i hardtekno ale tam prostě musí být repro sestava: levá bedna: kamion č. 1, pravá bedna: kamion č. 2. takže to pro mě není hudba na doma
a pro dámy klidně i Depeche Mode
no a samozřejmě Ventolin!

rock tam si hodně vybírám, obecně asi to čemu se říká alternativa, tj Cure-SP-Placebo, no a když je párty tak pochopitelně Blink182
no a pak když se chci vrátit do dětství tak obskurní odnože metalu tj. Grindcore (ND), Black, Death, občas Doom a Trash. Moje spodní hranice je Metallica Master of Puppets, cokoliv měkčího jsou pro mě kotlíkáři :)
ale reálně fakt spíš ta elektronika už protože žena ty obskurity z mého dětství moc nechápe :)))

ad regálofky kontra přemekprkennápodlaha:

obecně řečeno mám pocit že sloupy zahrajou víc za míň peněz. Asi bych snesl a slyšel sem i pár dobrejch regálovek které umí, ale vždy to byly kousky z vyšší cenové hladiny. a v menší místnosti. Naposled mě uchvátily KEF R3...
čistě esteticky a parametrově se mi líbí například Xavian Ambra esclusif nebo jak se menujou ale to je hodně velkej úlet, to by mě žena hnala...

líbilo by se mi ale, pokud by nebylo nic proti ničemu kdyby takováhle regálovka mohla stát místo na stojanu na pevný podlouhlý komodě. Pokud pořídím přemkovkypodlahovky tak budu muset komodu pod telkou trochu zkrátit. Ale s tím se počítá. Nicméně dotaz: jakej problém je s umístěním regálovek na regál z masivu ze zvukovýho hlediska?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Denkez:
Koudy42 neni zadny hluchoun bez zkusenosti, proto jeho poznatky respektuju, i kdyz jsou jine nez moje. To urcite ma svoje duvody spojene s konkretnim pouzitym zelezem, na ktere bysme rychle prisli, kdybysme se o tom pobavili.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

dada:
Repro na nabytku jedine na bytelny kamenny podlozce alespon 20 kg (tezsi nez je repro), tu zespoda podlepit filcem nebo bitumenem. Mezi repro a kamen hroty. Jinak ti bude spolu s repro hrat i nabytek a to nechces. Celni stranu repro neutapet za hranu nabytku. Ale i tak to neni ono. Bytelny stojan nic nenahradi.

Na Ambry naprosto zapomen, na tvou hudbu do puntiku nevhodny.

Co bazar vs nove?

dada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dada »

OK, tím je to vyřešeno, budou to sloupky.

Bazar mám asi takto: nemám problém pokud někdo nabídne adekvátní cenu. Adekvátní cena je pro mě 50% za skoro nový komponent. Chápu že prodávající mívá s tímto problém. Holt tím pádem nejsem ten správný zákazník bazaru.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No to je utopie :-) . Sam bys skoro novou vec neprodal za pul, protoze by se v pohode prodala vyrazne draz. Pokud bys tedy vylozene nemusel.

Okej, pak je debata o AC bezpredmetna.

Alfa a omega je vlastni poslech, byt se silnou nevyhodou ruznyho prostredi a zeleza v ruznych poslechovkach. I tak ti to ale obrazek udela.

dada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dada »

Já vim, prostě to tak mám. U všeho. Kupuju nové, ideálně levně, prodávám pochopitelně co nejdráž.
Tj, když kupuju nové, snažím se jít po ceně, slevě, poměr výkon/cena, odečet DPH. Nemám problém koupit cokoliv v zahraničí. Když se zadaří, dost často seženu novou věc za cenu stejnou nebo nižší než je aktuálně k dispozici v bazaru. Taky nakupuju s rozmyslem to co opravdu potřebuju a aby to vydrželo...ale když to pak prodávám tak pochopitelně za maximální možnou cenu. České bazary mě tedy baví, ale prakticky výhradně jako prodávajícího. Nejlepší bylo LetGo, škoda že ho zrušili.

nemám kdyžtak problém koukat i po sloupcích do 40k. Oberon 7 mě ale tou cenou hodně baví. Nějaké alternativy?

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Nieco na pobavenie:
- https://www.muziker.cz/cerwin-vega-xls-215 (cena za kus)

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Fanuskovske video Cerwin Vega s pohybujucou sa flaskou vodky:
- Zial zvuk je dost pokazeny kamerou/mobilom. Ale asi to hraje dostatocne dobre :-)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

A co k nim napises za vlastni poznatky z poslechu?
Nebo zas jen hloupe googleni podle ceny bez spetky realne znalosti?

Jak pubertalni video s nekolika zesilovaci a mnoha bednami souvisi s vlaknem?

Neplevel to tu prosim nahodne nalezenymi videi.
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 12 dub 2020 13:32, celkem upraveno 1 x.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Koho tu zaujima moj nazor? :-)

Tricko plapolajuce od velkeho subwooferu:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tvuj vlastni nazor vytvoreny na zaklade realnych zkusenosti by asi zajimal leckoho... Ale nic takoveho nemuzes nabidnout, tak to tu aspon plevelis timhle brakem. Ubohost.

Odpovědět