Výběr repro a zesilovače
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Výběr repro a zesilovače
Jinak z pohledu hifi je Cerwin Vega totalni smecko a naprosto nepouzitelne, pokud ma clovek alespon ty nejmensi ambice na alespon trochu kvalitni zvuk. Bedny urcene pro ty, kteri si aparaturu porizuji jen k tomu, aby pak ukazali tancujici vodku nebo vlajici triko...
Tim, ze je tady Miero doporucuje, ukazuje totalni dilatantstvi.
Tim, ze je tady Miero doporucuje, ukazuje totalni dilatantstvi.
Sorry, ale za 40 tisic Kc IMHO nezozenies nove stlpove reprobedny, ktore zahraju slusne basy a aspon obstojne zbytok pasma. Cital si vobec aku hudbu @dada pocuva? Tie Dali Oberon 7 som nepocul, ale so skusenosti s Dali Ikon 6 odhadujem, ze ten "zbytok" pasma bude slaby.
Navrhoval som tu aktivne monitory + subwoofer, to nevyhovuje. Dalsia moznost (out-of-the-box) je napr. ta Cerwin Vega, i ked hifistu to urcite nenadchne.
(OT) Zaujimalo by ma, preco ta tak stve moj pristup k "problemu". Mal si nejaku traumaticku skusenost s podobnym doporucenim? Resp. neprezivas to hifi az prilis vazne?
Navrhoval som tu aktivne monitory + subwoofer, to nevyhovuje. Dalsia moznost (out-of-the-box) je napr. ta Cerwin Vega, i ked hifistu to urcite nenadchne.
(OT) Zaujimalo by ma, preco ta tak stve moj pristup k "problemu". Mal si nejaku traumaticku skusenost s podobnym doporucenim? Resp. neprezivas to hifi az prilis vazne?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Je to uplne jednoduchy: nevis, tak mlc. Utkvela predstava, ze se musis za kazdou cenu zapojovat do diskusi, o jejichz tematu nevis nic, tak to aspon zaplevelis OT balastem, je zcestna.
Je holy nesmysl, ze se do 40 kKc nedaji koupit slusny sloupovy bedny. Zase diletantstvi. VMAcka (ktere ale dada nechce), jsou jeden priklad za vsechny. V puvodnim limitu danyho Oberonama 7 by to bylo horsi, ale zrovna ty by vyhovely.
A ano, beru to vazne, kdyz nekomu radim. Protoze je vzdycky moznost, ze se tim dotycny inspiruje a treba koupi. Vedet houno a metat jednu nesmyslnou radu za druhou je v tomhle ohledu extremne nezodpovedny. Tobe mozna je jedno, kdyby dotycny doslova vyhodil svych nekolik desitek tisic oknem a koupil treba ty Cerwin Vega. Ja ale takova sfina nejsem.
Je holy nesmysl, ze se do 40 kKc nedaji koupit slusny sloupovy bedny. Zase diletantstvi. VMAcka (ktere ale dada nechce), jsou jeden priklad za vsechny. V puvodnim limitu danyho Oberonama 7 by to bylo horsi, ale zrovna ty by vyhovely.
A ano, beru to vazne, kdyz nekomu radim. Protoze je vzdycky moznost, ze se tim dotycny inspiruje a treba koupi. Vedet houno a metat jednu nesmyslnou radu za druhou je v tomhle ohledu extremne nezodpovedny. Tobe mozna je jedno, kdyby dotycny doslova vyhodil svych nekolik desitek tisic oknem a koupil treba ty Cerwin Vega. Ja ale takova sfina nejsem.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jinak se zvysenym rozpoctem a hudebnim vkusem by staly za poslech i Monitor Audio Silver 200. Hutnej bohatej spodek, moc prijemny stredy, plny ale neagresivni vysky. Muzikalni zvuk ladeny trochu do zabavna. Slysel jsem s Yamahou A-S2100.
"Hutnej bohatej spodek" znamena, ze basy zacinaju na 80Hz a na nizsich frekvenciach reprobedna aspon trochu bubla?
Viac: https://www.soundstagenetwork.com/index ... Itemid=153
Viac: https://www.soundstagenetwork.com/index ... Itemid=153
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...a opet: kde a s cim jsi je poslouchal?
Vygoogleny grafy nejsou znalost ani zkusenost, jen dalsi dukaz absence tvych vedomosti, ktere ti ale "poslech" internetovych stranek nenahradi. Navic, klidne ti s timhle nebo horsim vysledkem zmerim sve Revely, ktery maji realny plnohodnotny nastup od 30 Hz...
Klasika::cim min vis, tim urputneji pises. Prazdne kdakani, ktere tak agilne kritizujes u druhych, ti u tebe nevadi? Holt chlap.
Myslim ale, ze uz tu kazdy pochopil relevanci tve "erudice" radit reprosoustavy.
Vygoogleny grafy nejsou znalost ani zkusenost, jen dalsi dukaz absence tvych vedomosti, ktere ti ale "poslech" internetovych stranek nenahradi. Navic, klidne ti s timhle nebo horsim vysledkem zmerim sve Revely, ktery maji realny plnohodnotny nastup od 30 Hz...
Klasika::cim min vis, tim urputneji pises. Prazdne kdakani, ktere tak agilne kritizujes u druhych, ti u tebe nevadi? Holt chlap.
Myslim ale, ze uz tu kazdy pochopil relevanci tve "erudice" radit reprosoustavy.
Pochopili dúfam všetci, že rady od nicku PitrsPraha sa neberú vážne, on rád škodí, nevedomky. To si ale uvedomia obete jeho diletantských "poradenských" sluzieb väčšinou neskoro.
obecně řečeno mám pocit že sloupy zahrajou víc za míň peněz.
Tenhle pocit ale není správně .
Tenhle pocit ale není správně .
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Stroha jednoznacnost tohodle vyroku me nabada se k nemu vratit. Na zaklade vlastniho realneho poslechu a porovnani jakych konkretnich sloupovych repro v cene kolem 40 tis. Kc jsi dosel k tomuhle zaveru? Pro ilustraci staci treba prvnich deset z nich, ktere te necim zaujaly.miero píše:...za 40 tisic Kc IMHO nezozenies nove stlpove reprobedny, ktore zahraju slusne basy a aspon obstojne zbytok pasma.
A abych pouzil tva slova, zkus odpovedet bez kdakani omacek konkretni odpovedi jako chlap. Idealne 1) model repro, 2) zesilovac, 3) kde jsi poslouchal/porovnaval.
A druha otazka: tebou doporucovane VMA nezvladaji co: zahrat slusne basy nebo zahrat alespon obstojne zbytek pasma?
čau slayerss )
pánové, co říkáte na tohle:
novinka/elac-debut-reference-t21263.htm ... fe22f25ac0
vypadá to jako slušná štika....jen trochu nižší citlivost...
ty MA silver dvěstě taky zahrnu
pánové, co říkáte na tohle:
novinka/elac-debut-reference-t21263.htm ... fe22f25ac0
vypadá to jako slušná štika....jen trochu nižší citlivost...
ty MA silver dvěstě taky zahrnu
notovíš...když mi bylo 17 taxem byl těžkej metalista a Violator sem poslouchal jen potajmu se svojí holkou v jejim pokojíčku
teď už sem ale velkej kluk taxe už nestydim a Question of Lust si zpívám s Martinem pěkně nahlas!
Naposledy upravil(a) dada dne 12 dub 2020 18:51, celkem upraveno 1 x.
Ono je to dost zavadejici na hififoru nadhodit neco ve stylu"chci poradne sloupy a mam na to 30000Kc", neni to o snobismu, ale zdejsi komunita je jinde a ma bohate zkusenosti, cili to pak konci takovou prestrelkou. Je to stejne jako u kazdeho konicku, co je pro nekoho top, muze byt pro jineho hluboko pod standardem, a pak to pusobi ala chci RS karu, mam prachy na Fabii, prosim porad....
K veci, co utajovany zazrak jmenem Teufel, ktery zde ma bohate vlastni vlakno a bez ztraty postovneho muzes v klidu doma 30 dni poslechnout? Pak me napada jeste Dynavoice.
K veci, co utajovany zazrak jmenem Teufel, ktery zde ma bohate vlastni vlakno a bez ztraty postovneho muzes v klidu doma 30 dni poslechnout? Pak me napada jeste Dynavoice.
koudy, hele, reprobedny jsou v hifi světě asi to nejzajímavější a nejkontroverznější. nějaký zkušenosti mám taky. Nenapsal sem rozhodně že chci pořádné sloupy za 30. V zásadě je to to co chci, to máš pravdu, ale kdybych to napsal tak bych byl k...t, to slovo "pořádné" prostě nic neříká
takže co chci je sestava streameramp+sloupy, středně velká místnost. Výše je co poslouchám, tj. jasná definice jednotlivých strun na smyčcích je mi u pr...Na druhou stranu chci ale relativně neutrální bedny, aby hrály to co maj a basy daly s přehledem a bez dunění.
Ptám se vlastně jen jestli oberon7 nebo něco jinýho. Na Oberonech se mi líbí spousta věcí: Hlavně design (možnost tmavého dřeva, podstavec který nebude ženu iritovat jako hroty). Pak značka samotná. Před 25 lety sem Dali prodával a tak k nim mám vztah. Stejně jako třeba k BW. Naopak jsou značky které se mí prostě nelíbí už podle jména (třeba Whaferdale nebo AQ). Taky optimální citlivost a chvála v testech. Ale doufám že si je otestuju sám. A ta cena je prostě super.
že se tady řeší dražší věci apod mi vůbec neva. taky mě to baví. I ten kdo kupuje bedny za stopade si rád zabychuje u těch za 5 mega...
btw kam bys s mým dotazem doporučoval jít? na recenze na Heurece?
Ty teufely vypadaj podezřele. ale díky za tip.
takže co chci je sestava streameramp+sloupy, středně velká místnost. Výše je co poslouchám, tj. jasná definice jednotlivých strun na smyčcích je mi u pr...Na druhou stranu chci ale relativně neutrální bedny, aby hrály to co maj a basy daly s přehledem a bez dunění.
Ptám se vlastně jen jestli oberon7 nebo něco jinýho. Na Oberonech se mi líbí spousta věcí: Hlavně design (možnost tmavého dřeva, podstavec který nebude ženu iritovat jako hroty). Pak značka samotná. Před 25 lety sem Dali prodával a tak k nim mám vztah. Stejně jako třeba k BW. Naopak jsou značky které se mí prostě nelíbí už podle jména (třeba Whaferdale nebo AQ). Taky optimální citlivost a chvála v testech. Ale doufám že si je otestuju sám. A ta cena je prostě super.
že se tady řeší dražší věci apod mi vůbec neva. taky mě to baví. I ten kdo kupuje bedny za stopade si rád zabychuje u těch za 5 mega...
btw kam bys s mým dotazem doporučoval jít? na recenze na Heurece?
Ty teufely vypadaj podezřele. ale díky za tip.
Ne, vyraz do hifistudia a poslouchat, pokud to okolnosti Ko(kot)vid19 neumoznuji, tak urcite za zalohu poslat a idealne doma v klidku posoudit (I kdyz nerozehrane). Jinak je to jako vzdy, lizani zmrzky pres sklo. Zadny (ne)utajovany zazrak neexistuje a stafeta pocinaje tvoji mistnosti az po tve usi je totalni koktejl X na Y vysledku.