Výber reproduktorov
Re: Výber reproduktorov
V téhle místnosti to bude asi jedno, jestli to budou sloupy nebo stojanovky. Pokud nebudou začínat až od 100Hz. Takže asi spíš nějaká luxusní sluchátka.
Sluchátka jsou úplně jiný směr HiFi, na který se tazatel vůbec neptal, i když má malou problematickou místnost. Tazatel si pořídil 2x90W ve zlatě, tak asi nechce sluchátka a místnost si upraví.
Přes řeku do stínu stromů.
Zdravím a ďakujem za skvelé tipy.Zatiaľ ma zaujali tieto regálovky:
Xavian Ambra
Xavian premio exclusivo-so stojanmi nad 5t.eur
Sonus Faber olympica I - tiež nad 5t.eur
Triangle signature theta - moc ma zaujali
Audio solutions figaro BL -tiež vyzerajú slušne
Sonus faber olym.nova I - tam je cena za kus 3250 eur.
Zo stlpových :Fyne Audio f501sp
Xavian Ambra
Xavian premio exclusivo-so stojanmi nad 5t.eur
Sonus Faber olympica I - tiež nad 5t.eur
Triangle signature theta - moc ma zaujali
Audio solutions figaro BL -tiež vyzerajú slušne
Sonus faber olym.nova I - tam je cena za kus 3250 eur.
Zo stlpových :Fyne Audio f501sp
Jarda69: miestnosť už bohužial nezväčším,sluchátka sú druhoradé
.Mám rád dobré basy ktoré"lezú" iba z reprákov.
.Mám rád dobré basy ktoré"lezú" iba z reprákov.
Poprosím Vás o zhodnotenie popr.nové tipy.Ďakujem
Ešte ma napadlo či by si sa nepozrel na niečo z našich luhov a hájov - https://www.adamvox.sk/en/products/p7-arad-he-w-et .
Mali by byť niekde okolo tvojej cenovky. Niekedy dávnejšie som na výstave počul ich stĺpy a hrali krásne čisto.
Tu ich dávnejšie testovali: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... et-he-w-et .
Mali by byť niekde okolo tvojej cenovky. Niekedy dávnejšie som na výstave počul ich stĺpy a hrali krásne čisto.
Tu ich dávnejšie testovali: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... et-he-w-et .
Hodnocení už musí být na Vás při osobním poslechu.
Já mít Vaši radost v kapse, tak teď přemýšlím jak a kde si domluvit zkušební poslech se svým zesilovačem a svou hudbou.
Nekupujete rohlíky na krámě za pár drobných, měli by Vám vyjít rádi maximálně vstříc.
Pokud chcete slyšet hodnocení, tak každý Vám tu zhodnotí svoji zkušenost, ale porovnání Vašeho výběru asi málokdo.
Mé hodnocení se tak týká pouze Sonus Faber Olympica I.
Slyšel jsem několikrát (v prominentním klidu) poslechového studia Navrátil Audio kombinace
LUXMAN L- 550 (Áčko), L-505u (klasika A/B) a dělencích C-600/M-600, zdroj LUXMAN D-06
Jazz (Roy Hargrove, Charlie Haden, Anja Lechner, Ketil Bjornstad, atd.) Klasická hudba ( D.Shostakowic Piano concerto no.2, A.Vivaldi Čtvero ročních období Gil Shaham, M.P.Musorgsky Obrázky z výstav compilace Crystal cable, atd.)
Vždy to byl vyjímečný zážitek. Realistický plastický detailně vykreslený obraz s křehkýma barevnýma výškama, všemi možnými dozvuky a ruchy v pozadí. Basy byly přiměřené ozvučnici a v menším prostoru jsem vůbec nestrádal jejich reálným úbytkem na nejspodnějším patře (takovéto fyziologické chvění tam nemůže být), které ale stejně budete mít problém ve Vaší místnosti snesitelně ukočírovat, aby Vám to někde neboulelo, pokud byste šel do nějakých sloupů. Vynahrazovala to naopak neskutečná detailní barevnost, rozlišení, strunná znělost, exhibice nástrojů a koherence zobrazení scény.
Poslechněte si. Zkušenost je vlastně nepřenositelná. Krásný citát v záhlaví jednoho fóra:
,,Psát o hudbě je jako tančit o architektuře."
Newkeny,
hezký večer, klidně to popište zde. Jsem na Triangle aspoň takto vzdáleně rovněž zvědav.
Mi se kdysi velmi líbily na výstavě HighEnd Pha (byl to snad premiérový rok zn. v ČR) ve spojení s vyšší řadou Marantz, ale byly to plnotučné sloupy ve větším prostoru.
Zpracování v kvalitním tvrdém klavírním laku jim moc slušelo a určitě bych se jich nebál na zkoušku.
hezký večer, klidně to popište zde. Jsem na Triangle aspoň takto vzdáleně rovněž zvědav.
Mi se kdysi velmi líbily na výstavě HighEnd Pha (byl to snad premiérový rok zn. v ČR) ve spojení s vyšší řadou Marantz, ale byly to plnotučné sloupy ve větším prostoru.
Zpracování v kvalitním tvrdém klavírním laku jim moc slušelo a určitě bych se jich nebál na zkoušku.
Mna velmi prijemne prekvapili Elfton Vegas MkII.
Keby som nemal ine, lepsie bedne urcite by som sa nimi vazne zaoberal.
Doporucujem vypocut, prvotriedne vyladene bedne.
Keby som nemal ine, lepsie bedne urcite by som sa nimi vazne zaoberal.
Doporucujem vypocut, prvotriedne vyladene bedne.
S hodnocením Elton Vegas souhlasím, slyšel jsem je u výrobce. Ale do místnosti 3,5 x 3,5 metru? To nemyslíte vážně, doufám.
Elftony sú strašne veľké do mojej miestnosti/aj nad môj rozpočet/Momentálne tam mám F3ROY ale chcel by som vhodnejšie.
Škoda,že pri regálových sú dosť vysoké ceny tých stojanov/napr.Xavian/
Škoda,že pri regálových sú dosť vysoké ceny tých stojanov/napr.Xavian/
Dovolím si vložit můj tajný tip: https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... ento-home/
Tyto soustavy jsem slýchával poměrně často u mého kolegy, stejně jako menší model Concertino. za dané peníze získáte výborný detailní zvuk s lehkým přikrášlením do tepla, detailní, velmi příjemný, neunavující. Výborný bas, barvy nástrojů, zejména akustických, vokály... A jako bonus prvotřídní italské zpracování s pravou výběrovou kůží. krásný kus nábytku.
Tyto soustavy jsem slýchával poměrně často u mého kolegy, stejně jako menší model Concertino. za dané peníze získáte výborný detailní zvuk s lehkým přikrášlením do tepla, detailní, velmi příjemný, neunavující. Výborný bas, barvy nástrojů, zejména akustických, vokály... A jako bonus prvotřídní italské zpracování s pravou výběrovou kůží. krásný kus nábytku.
Sonus Faber
Rovněž doporucuji do vyberu. Libezne bednicky.
Rovněž doporucuji do vyberu. Libezne bednicky.
Ty jsou nádherné a skoro zadarmo, někdo bude mít velké štěstí a radost.Zdeny píše: ↑18 úno 2023 11:07Dovolím si vložit můj tajný tip: https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... ento-home/