Výber reproduktorov

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
skypi
Kontaktovat uživatele:

Re: Výber reproduktorov

Příspěvek od skypi »

Může mi někdo vysvětlit, co je na těch SF kromě toho "nábytku" úžasný? Na středech mají zvlnění tak 6 dB...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Skypi: ono by je to chtělo asi napřed slyšet...

Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kofim »

Ahoj, právě teď navštěvují různá studia a hledám sloupy v cenové kategorii kolem +-100tis. Poslech téměř vždy proběhl na marantz model 40n a zatím mi pro mé uši nejlépe sedí fyneaudio 501sp (neskutečný prostor), bw703s3 (je to v nich), riha mikro s (pravdomluvné) a dále se chystám na canton 8k, xavian accorda a elfton elevator. Co však mohu bezpečné vyřadit z hledáčku jsou kef R7, dynaudio evoke30, sonus Faber soneto, dali rubicon a audiovector qr5.

ŠtevoG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ŠtevoG »

Kofim:k akému zosilňovaču a do akej velkej miestnosti?
Fyne 501 SP sa mi ľúbi tiež ale dostal som info od hifistu z Maďarska,že v mojej miestnosti môžu byť veľmi prebasované.Takže som z toho jeleň...

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Stevo, tvoj najvacsi problem je akustika. Mas stvorcovu miestnost, co znamena, ze sa ti tam budu nasobit mody a rezonancie. Vsetky repraky ti tam, co sa tyka basov budu hrat bud priserne alebo len velmi zle. A to ovplyvnuje aj vnimamie zvysku pasiem.

Urcite si hocijake repraky vypocuj najlepsi doma. Ja by som siel do nejakych kvalitnych regaloviek.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Začal by som tým, že si ujasnis, čo Ti vadilo na tých F3Roy. Je tam 10 palcový basák a predný BR - ako si vnímal basy? Bol problém s dunenim?

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

ŠtevoG píše:
18 úno 2023 19:21
Fyne 501 SP sa mi ľúbi tiež ale dostal som info od hifistu z Maďarska,že v mojej miestnosti môžu byť veľmi prebasované.Takže som z toho jeleň...
Aby to nebol z mojej strany len taky vykrik do tmy:
takt nejako vyzera simulacia tvojej miestnosti. A predtym nez si povies, ze "to nevyzera az tak zle" - podla mojho nazoru, to je nepocuvatelne, aj ked poznam 2-3 hifistov, ktory maju zmeranu frekvencnu odozvu velmi podobnu a napriek tomu pocuju otocenie poistky. V basovej oblasti [a urcite pod 150Hz] je a) vplyv miestnosti b) postavenie repro c) dlho dlho nic a potom d) vsetko ostatne.
Graf Stevo.png
Graf Stevo2.png
Predstav si ze ti dve susediace noty [G1 a A1] hraju v podstate so 4x rozdielnou hlasitostou [ v reale to bude inak, ako sa budu vyssie harmonicke zrovnavat v relativnej hlasitosti, ale principu rozumies]. Napriklad ta 0 medzi 80-100Hz to je velmi obvykle, a je to velmi ale velmi pocut.

Najlepsie vysledky dosiahnes, ked budes vyberat repro ku miestnosti a nie k zosilovacu. Ten mas dobry a vobec sa nemusis obavat, ze by s nim hralo nieco vyslovene zle.

V zivote som pocul mozno 3-4 zostavy, ktore mali skutocne dobre basy, a vzdy tam bol pritomne aspon 3 z nasledujuceho - dobry tvar a velkost miestnosti [velka a nie stvorcova] spravne umiestnenie, kvalitne repro z vykonovou rezervou, akusticke upravy, subwoofery a DRC

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Po dlouhé době velmi dobrý příspěvek. Pokud neřešíme rozdílnou kvalitu nahrávek, pak zvuk dělá akustika místnosti ze 70%, Bedny 25%, Elektronika 4% a všecko ostatní 1%. Naprostý lowend v dobré akustice zahraje líp než sestava za tři mega v něčem co se akusticky podobá koupelně. A síla DRC je obrovská, to byla u mě největší změna za celá léta co poslouchám, čuměl jsem jak prastaré repráčky Logitech X-230 2.1 za 830,- Kč po srovnání DRC hrály, doslova s otevřenou hubou...

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Este jedna otazka od boku. Co by si chcel aby bolo inak ako mas s tymi BV F3Roy? (samozrejme to bude stale viac ci menej suvisiet s akustikou daneho priestoru). Sustavy s uzavretou ozvucnicou ti to mozu trochu ulahcit. Ostatne napisal velmi spravne Fidji

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Fidji99 píše:
19 úno 2023 06:49

Aby to nebol z mojej strany len taky vykrik do tmy:
takt nejako vyzera simulacia tvojej miestnosti. A predtym nez si povies, ze "to nevyzera az tak zle" - podla mojho nazoru, to je nepocuvatelne, aj ked poznam 2-3 hifistov, ktory maju zmeranu frekvencnu odozvu velmi podobnu a napriek tomu pocuju otocenie poistky. V basovej oblasti [a urcite pod 150Hz] je a) vplyv miestnosti b) postavenie repro c) dlho dlho nic a potom d) vsetko ostatne.

Graf Stevo.pngGraf Stevo2.png

Predstav si ze ti dve susediace noty [G1 a A1] hraju v podstate so 4x rozdielnou hlasitostou [ v reale to bude inak, ako sa budu vyssie harmonicke zrovnavat v relativnej hlasitosti, ale principu rozumies]. Napriklad ta 0 medzi 80-100Hz to je velmi obvykle, a je to velmi ale velmi pocut.

Najlepsie vysledky dosiahnes, ked budes vyberat repro ku miestnosti a nie k zosilovacu. Ten mas dobry a vobec sa nemusis obavat, ze by s nim hralo nieco vyslovene zle.

V zivote som pocul mozno 3-4 zostavy, ktore mali skutocne dobre basy, a vzdy tam bol pritomne aspon 3 z nasledujuceho - dobry tvar a velkost miestnosti [velka a nie stvorcova] spravne umiestnenie, kvalitne repro z vykonovou rezervou, akusticke upravy, subwoofery a DRC
Skvěle popsáno. *palec*
Dovolím si jen drobně špitnout, že přesně takhle projektované a užívané uzavřené místnosti se dnes v praxi objevují spíš méně. A většinou jsou dnes upraveny pro modernější žití do otevřenějšího (propojeného) prostoru (dvoukřídlé otevřené průchody, vysazené dvěře, vybourané příčky, polopříčky atd.).
Pokud Števo popsal svou místnost velmi zjednodušeně (3x3) pro příspěvek a neupřesnil víc realitu, vypadá to tragicky, ale může to být trošičku jinak, nebo ovlivnitelné stavební úpravou.
V každém případě, pokud ten prostor je a bude stísněný, je na místě přemýšlet o koncepci beden a vůbec možnosti reálného poslechu kromě úrovně šepotu.
Přes řeku do stínu stromů.

ŠtevoG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ŠtevoG »

Zdravím,
som rád,že som hodil dobrú tému.
Pre upresnenie:izba 3,75x3,85 ktorú som "zdedil" po vydatej dcére.Je zariadená:vstavaná skriňa,sedačka,cd skriňa,telka zavesená na stenu.Akustické panely zatiaľ žiadne.
Boli by ste prekvapení ale žiadne rezonancie ani dunenie basov sa nekoná.
/vzhľadom na vek počúvam dosť hlasito/
K BVaudio: maximálna spokojnosť 5 rokov ale raz nastane čas zmeny.
Keď už mám ten Accu,rozmýšlam aj o výmene reproduktorov,ktoré by k nemu viac sadli.
Len aby som to nepokazil,tie F3Roy sú dobré.

Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kofim »

ŠtevoG píše:
18 úno 2023 19:21
Posloucháno bylo v místnostech cca 2x větších (4x6m?) a je to čistě můj pocit - vybírám tak, že mi daný výběr hudby musí způsobovat "husinu" a navíc jsem ujetý na zvony - proto mi asi více vyhovují znělejší výšky a hlubší tóny - a asi i proto mě neoslovují "rovné" bedny.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

ŠtevoG píše:
19 úno 2023 12:07
K BVaudio: maximálna spokojnosť 5 rokov ale raz nastane čas zmeny.
Keď už mám ten Accu,rozmýšlam aj o výmene reproduktorov,ktoré by k nemu viac sadli.
Len aby som to nepokazil,tie F3Roy sú dobré.
Ked tu uz ludia hadzu repraky - dam aj ja do placu. Zaplatitleny high-endovy zvuk-Perlisten R5t, cca 7k. Moznost pouzivat ako BR aj uzavrete.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Kdo jste byl na návštěvě u Pytlla, víte že i v podobně malé místnosti to může hrát dobře.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Opravdu ? Bez akustických úprav?

Odpovědět