Dobrý den,
prodejce z hifi-bazaru mi doporučil denon avr-3808 a k němu buď ty wharfedale diamond 10.4 (ideální cena pro mě) a nebo Canton gle 490 (nové) - doporučuje je na rockovou hudbu, které vyjdou o 4,5 tisíce více.
Co na to říkáte, mám do toho jít ?
Já si myslím, že pro mě to bude určitě super zlepšení zvuku a usnadnění řešení do budoucna, navíc internetové rádio i usb port.
Ještě jednou děkuji. )
Rubufaso
Pokud poslouchat hudbu jako kulisu a na filmy budeš koukat jako na ripovane soubory z netu...
Pak to mas vybrané dobre.
Pokud chceš poslouchat hudbu soustředěne a filmy pojedeš z placek, bo mas rad hudbu i po "the end"...
Pak si tam kup ten denon a k nim ty třešňové regalovky 820.2.
Pokud te chytně zvuk kina, pak z nich uděláš špičkové efekty a na předek dokoupis 880.2.
(To už bys ale potřeboval na L+R stereo koncak)
S těmi 820.2 užijes spoustu hudby. S těmi gle 490 té bude trápit hučení basu a zatažene středy.
Jde o to, co chceš poslouchat, v jaké kvalitě a jak velkém pokoji.
V kvalitě reprodukce je vsak mezi gle a vento propastny rozdíl.
( s wharfed nemám žádnou zkušenost)
lachim píše:a na filmy budeš koukat jako na ripovane soubory z netu...
.
.
.
a filmy pojedeš z placek
Ripy maju dnes zvukovu stopu vo vacsine pripadov totoznu so zdrojom. Z pohladu mnozstva dat sa to neoplati zmensovat (konvertovat). Iba sa to "vytiahne" a vlozi do ripu. Rozdiel voci originalu, co sa tyka zvuku je nula cela nula.
Nic nie je treba "komparovat". Ak cosi skopirujes bez straty kvality a do niecoho vlozis bez straty kvality - co by si tam chcel porovnavat? DVD aj BluRay je "skladacka". Je mozne z neho vytiahnut (okrem ineho) audio stopu. MKV je tak isto "skladacka". Mozes do neho vlozit video (spravidla skonvertovane kvoli velkosti) a doplnit o audio stopy, titulky, popis kapitol a buh vi, ake este vtakoviny. Audio sa tam spravidla vklada povodne, bez akejkolvek konverzie, straty kvality, znizenia bitrate. U vacsiny poriadne spravenych ripov - aby ma tu niekto nechytal za slovicka, ze si stiahol z netu mrdku a zvukova stopa tam bola v MP3
Odar
Milý chlapče v tomto oboru jsem profesionál a netřeba mě poučovat o formátech a kontejnerech. Otázka byla jednoduchá: čím si to porovnával a pokud se vyjadřuješ, že porovnávat netřeba, logicky lze vyvodit, že jsi neporovnával. Pokud si neporovnával tak víš kulový a jen svý neodborný dohady a ty by sis měl nechat pro sebe a neblábolit dohady na HIFI foru, ale někde v klubu počítačových adolescentů. Sorry.
Odar
Ja chtěl tím primerem "ripy x placky" též demonstrovat jistý obecný princip přístupu k budování sestavy.
Ten, kdo neco nějak páli z kompu někam, hlavně, ze to hraje, asi neocení rady k radě vento nebo reference.
Ten, kdo si potrpi na originální média a možná by v budoucnu řešil i napájení a akustiku, by jiz dnes treba ocenil tip na radu reference. ( za tu cenu je Škoda o ni nepřemýšlet)
odar
raději bych se držel tématu tohoto vlákna.
můj pohled však vážně nepovažuj za filozofický, prosím. popsaný názor mám na základě zkušeností s hifisty a hlavně pak začínajícími hifisty.
na canton gle 490 + avr denon určitě nebude tazatel zkoumat rozdíl mezi ripem a originálem. na řadě reference + avr denon 3808+stereo konec.... to by již mohl chttí hodnotit, ne?
rubufaso se dotazoval na radu k nákupu. a tu jsem se snažil nějak přehledně formulovat.
(o názorech na rip x originál bych raději debatoval ve vlákně k tomu založeném)
Odar
No nejde o nic, je to každého věc, ale jsem názoru pokud se někdo hrabe ve sračkách, tak stejný postup by neměl radit ostatním. Fyzika, nefyzika - z hovna bič neupleteš. Pokud je někdo na takové úrovni "HIFI", že vytáhne z originální placky jen obraz a jednu zvukovou stopu a ještě to dokáže zprznit přepočtem aby se mu to vešlo na zvolenou placku s určitou kapacitou a pak napíše, že se to bude lišit "nula celá nula", tak je to neználek a o HIFI jen slyšel. Parametr - ukradnout z internetu se zvoláním:" a mám to zadarmo " já neuznávám. Jinak si však chlapci dělejte co chcete a poslouchejte úroveň kvality, která Vám vyhovuje, avšak tento styl a postoj se neslučuje s úrovní diskuse na HIFI foru. Nechci dělat žádnou selekci, nakonec s tímto postojem tu nejste osamoceni, ale to je další věc. Názorově a i se svým přístupen patříte zřejmě někam do pirátské bastlírny.
Říkat Vám, že i v případě kopie tzv. 1 : 1, kdo to opravdu umí, to při komparaci datově přesně stejné být nemusí a napsat, že dokonce je slyšet rozdíl mezi lisovaným originálem a pálenou kopií 1 :1, tady ani nemá cenu psát. To by bylo téma na skutečné HIFI forum, kde diskutující mají potřebné znalosti, zkušennosti a hlavně kvalitní vybavení hodné kategorie HIFI a né tam kde operují piráti a odrostlí mastiči her, odchovaný na tátově 486 a bakelitových Typhoonech. Tento zvuk fakt není ta reference HIFI.
Mimochodem, tušíte alespoň co znamená to HIFI?
S499_1023
Vykašli se na fyziku a používej vlastní uši, to máš jak s těma 0 a 1, kabel koax versus optika - teoreticky stejné 0 a 1, ale prakticky každý jiný zvuk. Podobné je to lisované versus pálené, však jste experti slyšeli něco o opravných položkách. To, že někdo ten rozdíl neslyší je věcí kvality používaných aparátů.Tak hodně štěstí a požitků ve skutečném HIFI.
Raptor: Jo, takoví mě baví, co slyší i přes fyzikální hodnoty jinak. Prakticky stejné 1 a 0 dávají prakticky stejný zvuk, zatím ještě NIKDY a NIKDO nedokázal ve slepém testu poznat rozdí bez ohledu na koncohájovost používaného chlubítka.
Debata s Tebou je zbytečná, protože Ty zjevně chodíš na poslechové testy s nedostatečnou kvalitou aparatury a nebo máš něco s ušima, bohužel. Tvoje zkušennost je Tvoje zkušennost a být Tebou určitě bych nepoužíval slova " ještě NIKDY a NIKDO ". To je tady na foru tragická úroveň tzv. hifistů. Nedávno mě tady jeden takový a to dokonce zaměstnanec, nebo dokonce majitel prodejny s HIFI studiem tvrdil, že DSD po HDMI ještě nikdo nikdy ven z přehrávače nedostal. Smutný to příběh. Já to mám doma tak zapojený a čistý - PURE DSD poslouchám, jak ze sítě, z USB, z PC, tak z SACD. Podotýkám, že nejsem člověk s nadpřirozenou schopností, jen jsem něco vystudoval, mám nějaký přehled a kvalitní vybavení na úrovni, jenž současné technologie dovolují.
Pokud jsi něco vystudoaval, co má s oborem souvislost, nemohl bys plácat, že stejné jedničky a nuly hrají jinak. Debat s tebou je zbytečná, protože jsi demagog.