výběr reprosoustavy a receiveru

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Raptor

Re: výběr reprosoustavy a receiveru

Příspěvek od Raptor »

S499_1023
Ještě dodatek, běžně to nedělám a neber to jako aroganci, ale podíval jsem na Tvé aparáty. Džízas, staromilská historie let 70 tých. Pamatuji si tu dobu, skvělé aparáty, ale na tehdější dobu. V roce 1985 jsem měl z Tuzexu taky deck AIWA F990, byl skvělý, ale časy tape decků jsou pryč. Ty žiješ ( kromě CD ) ještě v dobách analogu - nic však proti tomu a já Tě tady píšu o Pure DSD - tak sorry. Teď již vím a skutečně bez urážky, Ty ani nic slyšet v rodílech nemůžeš, zejména bedny ARS, papírově 20Hz-20kHz, ale reálně v rovině od 90 Hz. Tak ještě jednou promiň. Pokud se chceš trochu posunout, navštiv nějaké kvalitní HIFI studio, popř. HIFI klub a poslouchej, možná pak uslyšíš.

Tak sorry.

S499_1023
Příspěvky: 1366
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: výběr reprosoustavy a receiveru

Příspěvek od S499_1023 »

Milý chlapče, to, co mám v podpisu, je tak 5% mého aparátu. Tak přestaň mávat chlubítkem a napiš, jak se můžou poslechově lišit stejné nuly a jedničky. Máš to vystudované, tak to dáš levou zadní.

Raptor

Re: výběr reprosoustavy a receiveru

Příspěvek od Raptor »

Už na Tebe nemám čas, jen letno: nehrají 0 a 1, ale zvuk z nich zpracovaný, tam bys měl hledat kámen úrazu. Mimochodem ničím jsem se tady nikdy nechlubil, já ten marketing zadarmo nedělám. Howgh.

BVa
Příspěvky: 2447
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: výběr reprosoustavy a receiveru

Příspěvek od BVa »

nehrají 0 a 1, ale zvuk z nich zpracovaný
Keď ti z rovnakých 0 a 1 lezie vždy inak spracovaný zvuk, tak zahoď ten "kvalitný" aparát, na ktorom to počúvaš. Alebo uši, to je pravdepodobnejšie. ;)
BVaudio, výroba a predaj

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: výběr reprosoustavy a receiveru

Příspěvek od Odar »

Raptor --> Od profika som cakal skutocne vysvetlenie. Ak je raz kopia 1:1 a z podstaty veci je mozne tuto kopiu vyrobit, tak nie je mozne prehlasit, ze kopia 1:1 hra inak. To je proti logike. Ale je mi jasne, ze tu je to hadzanie hrachu na stenu.
lachim --> Ospravedlnujem sa, naozaj som OT. Nemam rad zovseobednovanie v tejto oblasti. V tomto sa asi nikdy nezhodneme.

Uživatelský avatar
drfish
Příspěvky: 1359
Registrován: 17 pro 2012 17:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: výběr reprosoustavy a receiveru

Příspěvek od drfish »

V podstatě šlo o to, že jsem naznačoval, že přehrávání ripů nevyžaduje receiver schopný přehrávat HD formáty. Pod BDripem jsem myslel mkv řekněme ve velikosti 4-16 GB, nikoli BDremux. To je zásadní rozdíl, Odar (jak jsem pochopil již v jiných vláknech) uznává spíše ty remuxy. Myslím, že dostupnější a i s dostupnější českou podporou jsou ty horší kvality, tím pádem více užívané, a tam stopa v HD nebývá, obvykle pouze DTS. Pokud by tedy šlo o běžné přehrávání z HDD, postačí opravdu starší kus bez dekodérů DTS-HDMA atd. Navíc to lze samozřejmě doladit i univerzálním BD playerem s multikanálovým výstupem. ;)

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: výběr reprosoustavy a receiveru

Příspěvek od Odar »

drfish --> Miesas trosku hrusky s jabkama. Remux je kopia BD (bez menu). Bez straty kvality to dostanes na disk. Ja vyssie pisem, ze do ripov (vacsinou standardne 8 GB velkych +/- autobus podla minutaze filmu) je vkladana audio stopa, ktora sa vytiahne z disku bez zmeny. Z toho vyplyva, ze aj ked pozeras rip s komprimovanym videom, zvuk je kvalitativne ten isty, ako ked to pozeras z originalnej placky. Nic viac, nic menej.

Ze v HD formate je vacsinou iba audio stopa v povodnom zneni, to je fakt, ktory nezmenime. Je vela ludi, ktori si placku kupia, ale film prehravaju z disku kvoli pohodlnosti. Fyzicky menic maju v policke. Ze to niekto nepovazuje za dostatocne kvalitne riesenie je pre mna zahada, ale nemozem rozumiet vsetkemu.

Uživatelský avatar
drfish
Příspěvky: 1359
Registrován: 17 pro 2012 17:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: výběr reprosoustavy a receiveru

Příspěvek od drfish »

*offtopic*
Pokud je to tak jak píšeš- tj. že do mkv souborů je vložená originál HD stopa- a je to pravda- pak můj život zcela ztratil smysl. :mrgreen: V posledních řekněme 300 filmech, od doby co na BDripy koukám, nebyla HD stopa přítomna ani jednou, a to se snažím pořizovat ty nejkvalitnější kopie. Takže tím pádem je BD přehrávač v mkv nedetekuje anebo je přehrává jen jako DD a DTS. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Určitě tam ta HD stopa bývá? *2thumbsup*
Ještě to všecko prověřím, to zapeklitost... :mrgreen:

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host