Výšková výhybka - kondenzátor
Re: Výšková výhybka - kondenzátor
Když nehraje č. 41 - 3.2kHz, tak je výškáč vadný, nejspíš nehraje vůbec. Od těch 18 kHz výše bych si nedělal hlavu. Výškáč můžeš vyzkoušet i samostatně, připojený přes kondenzátor a opatrně s hlasitostí. Ale jak už napsali jiní, příčina bude někde jinde.
na CD klidně může být signál podobný frekvence a právě potíž je v tom, že to není slyšet přímo jen jako divné cosi, ale odpravit výškáče to dokáže spolehlivě.
Takhle od klávesnice se již nedá poradit nic, co by tu již nezaznělo.
Není to první takto zapeklitý případ, zajímavé je, že oba jsou z Moravy a oba na vrcholných modelech stejné značky.
(Matrixovi M 800)
Není to první takto zapeklitý případ, zajímavé je, že oba jsou z Moravy a oba na vrcholných modelech stejné značky.
(Matrixovi M 800)
Noble Audio - výroba a prodej
Reprobedny BW mívají podle mě poněkud anomální charakteristiku s vysokým vrcholem nad 20kHz (řekl bych 30-40 kHz). Proto jsou asi na jakékoliv ultrazvukové oscilace citlivé.
To je prachsprostá rezonance té kovové kaloty, u B&W je opravdu hodně vysoká. Ty jejich nové diamantové kaloty jsou už jinde, ale v tomto případě by si Petromyl007 již nemohl dovolit je kupovat jedenu za druhou, cenově to bude odhaduju aspoň 10x dražší.
Frekvenčně to je určitě pod 30kHz a ten pík je nějakých 10-15dB-dost hrůza.
Ten druhý zmiňovaný případ problému z B&W se výšek netýkal.
Frekvenčně to je určitě pod 30kHz a ten pík je nějakých 10-15dB-dost hrůza.
Ten druhý zmiňovaný případ problému z B&W se výšek netýkal.
Noble Audio - výroba a prodej
-
Petromyl007
- Kontaktovat uživatele:
Záhada vyřešena. Vrahem byl jeden audioquest kabel.
Ručně dělaný SKY (pravděpodobně špatně zrobeny DBS system).
Nyní vše jak má být!
Děkuji moc všem za pomoc
Peťa
Ručně dělaný SKY (pravděpodobně špatně zrobeny DBS system).
Nyní vše jak má být!
Děkuji moc všem za pomoc
Peťa
Co to je :
To je něco High-Endového, nebo neslušného ?Petromyl007 píše: a) Ručně dělaný SKY
b) pravděpodobně špatně zrobeny DBS system.
To je higend kábel s napájaním, ktoré má polarizovať kryštály do správneho smeru.
Asi se tam nějaký krystal urval...
Stejně by mě zajímal mechanismus závady. Napětí DBS je max. 72V. To vždycky prorazilo kondenzátor ve výhybce a pak zničilo výškáč? (svitkový kondíky obvykle snesou od 63V výš, což by aspoň na nějakou dobu, stačilo)
PETR L: To máš jednoduchý .... DBS bývá většinou na signálových kabelech a pokud vygenerují brodel byť jenom od napětí 2V tak průměrnej zesilovač ho zesílí cca 30x-40x a na odpravení výškáčů to stačí bohatě.....
Co se týká kondenzátorů tak tam je to složitější ale k jejich zničení mnohdy není potřeba velké napětí stačí velké dU/dt (velká změna napětí ve velmi krátkém čase). I když i tak je to u toho kondenzátoru přitažené za vlasy - musel být vadný již z výroby.
Co se týká kondenzátorů tak tam je to složitější ale k jejich zničení mnohdy není potřeba velké napětí stačí velké dU/dt (velká změna napětí ve velmi krátkém čase). I když i tak je to u toho kondenzátoru přitažené za vlasy - musel být vadný již z výroby.
-
Petromyl007
- Kontaktovat uživatele:
Ano je to opravdu tak!
Na inzerát jsem koupil z německa SKY, kde byvalý majitel nechal vyměnit originální koncovky za EICHMANN bullet plug.
Pravděpodobně soudruzi z NDR někde udělali chybu.
To že odešla vyhybka si si vysvětluju, že už měla "10 roku nahrano" . A pamatuju si taky, (i když to prý po technické stránce není možné)
že poprvé známý omylem přehodil + - na výstupu na repro (u zesilovače).Chvíli jsme tak hráli vcelku horlivě
Po výměně výhybky se zdálo, že chyba se opět ukazuje, protože na druhé reprobedně jsem mě za omylem výškáč z N803 , který je
jak jsem se dnes dozvěděl takřka stejný ale ostřejší a hraje více hlasiteji.(chybička se opět vloudila)
Byla to hnusná souhra několika náhod.
Každopádně nyní:
stejná aparatura -vše v pořádku- naprosto jiný zvuk .
Díky moc všem za reakce, které určitě pomohly konečně kladně vyřešit tuto "záhadu".
Peťa
Na inzerát jsem koupil z německa SKY, kde byvalý majitel nechal vyměnit originální koncovky za EICHMANN bullet plug.
Pravděpodobně soudruzi z NDR někde udělali chybu.
To že odešla vyhybka si si vysvětluju, že už měla "10 roku nahrano" . A pamatuju si taky, (i když to prý po technické stránce není možné)
že poprvé známý omylem přehodil + - na výstupu na repro (u zesilovače).Chvíli jsme tak hráli vcelku horlivě
Po výměně výhybky se zdálo, že chyba se opět ukazuje, protože na druhé reprobedně jsem mě za omylem výškáč z N803 , který je
jak jsem se dnes dozvěděl takřka stejný ale ostřejší a hraje více hlasiteji.(chybička se opět vloudila)
Byla to hnusná souhra několika náhod.
Každopádně nyní:
stejná aparatura -vše v pořádku- naprosto jiný zvuk .
Díky moc všem za reakce, které určitě pomohly konečně kladně vyřešit tuto "záhadu".
Peťa
Závady se vždycky objevují ve skupinách. Takže podruhý se to nerozbilo, jenom byl jiný výškáč? Není mi to moc jasný, to ten zesilovač nebo předzesilovač snese na vstupu nějakých 36 (ne-li 72)V? Je přece tranzistorový. Takže výškáč a výhybku spíš zabila nějaká tvrdá limitace? Ale co, není to letadlo, aby se muselo přesně vysvětlit, co se tam stalo.
Jak jsi spokojený s bullet plugy z praktického hlediska? Uvažuju o nic, ale už výrobce upozorňuje, že nasazení je někdy obtížné. Buď nejdou nasadit nebo jsou volné.
Jak jsi spokojený s bullet plugy z praktického hlediska? Uvažuju o nic, ale už výrobce upozorňuje, že nasazení je někdy obtížné. Buď nejdou nasadit nebo jsou volné.
-
Petromyl007
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chlape,
mám doma 2 páry kabelů sky.
Jeden s origoš koncovkami a druhý s buletty (ted už opraveny).
Moje ucho rozdíl nepoznalo . Takže ti neumím moc poradit. Ale pokud bys někde kolem moravy a chtěl si otestoval sluch, tak si to
můžeš zkusit na vlastní uši. V případě zájmu se ozvy.
Peťas
mám doma 2 páry kabelů sky.
Jeden s origoš koncovkami a druhý s buletty (ted už opraveny).
Moje ucho rozdíl nepoznalo . Takže ti neumím moc poradit. Ale pokud bys někde kolem moravy a chtěl si otestoval sluch, tak si to
můžeš zkusit na vlastní uši. V případě zájmu se ozvy.
Peťas