Výšková výhybka - kondenzátor
-
Petromyl007
- Kontaktovat uživatele:
Výšková výhybka - kondenzátor
Ahoj všem. Neví náhodou někdo, kde bych mohl sehnat kondenzátor k výškové výhybce, tvaru
plechovky od paštiky z 80-tých let (8cm průměr 3cm výška) a jediného označení 20uJ??
Víc na něm bohužel napsáno není.
Děkuji za jakoukoliv odpověd
plechovky od paštiky z 80-tých let (8cm průměr 3cm výška) a jediného označení 20uJ??
Víc na něm bohužel napsáno není.
Děkuji za jakoukoliv odpověd
Re: Výšková výhybka - kondenzátor
To chce fotografii a obrátit se s dotazem na Audioweb, nebo Repromania.net. Tam bude tvoje úspěšnost s tímto dotazem neporovnatelně vyšší. Pod pojmem tvar paštiky z 80. let si lze představit skoro cokoliv, ale ne kondenzátor. Doplníš-li fotografii toho kondenzátoru ještě fotografií reprobedny, či dokonce jejím názvem, máš skoro 100% jistotu kladné odpovědi.
To bude asi 20mikrofarad v 5% tolerancii.
Ahoj,
to co potřebuješ je svitkový (MKP nebo MKT) kondenzátor prakticky libovolné voltáže (větší je obvykle považováno za lepší) s kapacitou 20uF (mikrofarad).
Z levných lze doporučit motorové svitkové kondíky 20uF dostupné z GME.cz a GES.cz
http://www.gme.cz/cz/mkp-20m-450vac-p126-054.html
Pak je levná a dobrá značka Bennic, dají se ale koupit 2x10uF a dát je paralelně místo jednoho 20uF /je-li místo/.
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=80743
to co potřebuješ je svitkový (MKP nebo MKT) kondenzátor prakticky libovolné voltáže (větší je obvykle považováno za lepší) s kapacitou 20uF (mikrofarad).
Z levných lze doporučit motorové svitkové kondíky 20uF dostupné z GME.cz a GES.cz
http://www.gme.cz/cz/mkp-20m-450vac-p126-054.html
Pak je levná a dobrá značka Bennic, dají se ale koupit 2x10uF a dát je paralelně místo jednoho 20uF /je-li místo/.
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=80743
Těch 20 uFna vejškáč se mi nějak nezdá,to by musela být dělící frekvence někde okolo 1kHz !
Přesně to si myslím od samého začátku vlákna
!
Chtělo by to detailní foto kondenzátoru, nebo alespoň opsat všechny popisy, jinak jsou rady o ničem.
Chtělo by to detailní foto kondenzátoru, nebo alespoň opsat všechny popisy, jinak jsou rady o ničem.
Pavel Macura Audio
Jako daleko pravděpodobnější mi přijde možnost, že kondenzátor má 2uF.
Pavel Macura Audio
-
Petromyl007
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji moc všem za pomoc.
Během dneška vyfotím celou výhybku a hodím se link.
Mimochodem ta se skladá z jednoho odporu, malinké cívky a dvou kondenzátorů. 20uJ a 6uJ.
Oba kondenzátory jsou ale strašně velky hovádka. Procházel jsem net ,ale bohužel takový sortiment jsem nikde nenašel.
Jinak patří k repro BW NAUTILUS 800. Objednal jsem cely výhybky novy,ale i přesto bych si chtěl nechat stávající do náhrady.
Teda pokud někde náhradní díl seženu.
Díky moc všem
Během dneška vyfotím celou výhybku a hodím se link.
Mimochodem ta se skladá z jednoho odporu, malinké cívky a dvou kondenzátorů. 20uJ a 6uJ.
Oba kondenzátory jsou ale strašně velky hovádka. Procházel jsem net ,ale bohužel takový sortiment jsem nikde nenašel.
Jinak patří k repro BW NAUTILUS 800. Objednal jsem cely výhybky novy,ale i přesto bych si chtěl nechat stávající do náhrady.
Teda pokud někde náhradní díl seženu.
Díky moc všem
-
Petromyl007
- Kontaktovat uživatele:
vyfotil jsem tu zmiňovanou věc.
http://i33.tinypic.com/2nbh7uv.jpg
Tohle jestli někde seženu tak to bude zázrak. Je to ten větší ...
http://i33.tinypic.com/2nbh7uv.jpg
Tohle jestli někde seženu tak to bude zázrak. Je to ten větší ...

Vypadá to ,že to je vyhybka třetího řádu,takže by to teoreticky mohly být i hodnoty 6 a 20 uF,ale težko říct.Tohle budou
asi kondíky vyráběné na zakázku přímo pro BW,může to být jenom obchodní značení,záměrně neuváděné hodnoty kvůli kopírování,jestli budeš mít
tu vyhybku novou,jestli tam nebudeš mít uvedené hodnoty,nech si ti kondíky u někoho proměřit.V současné době používá BW u vyšších sestav
kondy od německé firmy Mundorf,převážně MCap Supreme,jsou trochu dražší,občas je prodává N.A. - zde na fóru.
http://www.mundorf.com/english/bauteile ... nsator.htm
dá se to nahradit jakými koliv kondenzátory kvality supreme a lepšími. (samozřejmě lze použít i levnější ) ale je to zhruba ta kvalitativní třída...
Tyhle kondy jsem už někde viděl, myslím že to někdo v holandsku prodává snad jantzen nebo tak ....a jsi si opravdu jist, že je ten kondenzátor zničenej ??? většinou tyhle potvory mají pěkně tuhej kořínek. Není tam blbě spíš něco jinýho ??
odkud seš, kdyžtak ti to proměřím nebo s tím za někým zajdi,,,,
Jo a jsem si jist, že u bowersů ti to opraví. Matrix si u nich nechával opravovat starý osmistovky a nebyl problém i měniče náhradní mu dodali.... Nevidím problém v jednom blbým kondenzátoru.... To nejhorší co tě může potkat je že se trochu prohneš ale pokud máš na nautily tak by to pro tebe neměl být problém...
Tyhle kondy jsem už někde viděl, myslím že to někdo v holandsku prodává snad jantzen nebo tak ....a jsi si opravdu jist, že je ten kondenzátor zničenej ??? většinou tyhle potvory mají pěkně tuhej kořínek. Není tam blbě spíš něco jinýho ??
odkud seš, kdyžtak ti to proměřím nebo s tím za někým zajdi,,,,
Jo a jsem si jist, že u bowersů ti to opraví. Matrix si u nich nechával opravovat starý osmistovky a nebyl problém i měniče náhradní mu dodali.... Nevidím problém v jednom blbým kondenzátoru.... To nejhorší co tě může potkat je že se trochu prohneš ale pokud máš na nautily tak by to pro tebe neměl být problém...
-
Petromyl007
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji moc všem za pomoc. Zkusím pohledat co by se dalo použít.
Každopádně bych upřednostnil kvalitní komponenty.
Moc se v těchto věcech nevyznám, ale líbí se mi značka Mundorf - řada MCAP supreme silver gold.
I velikostně se původní obludě trochu přibližují. Najdu kde se prodávajív ČR a vyzkouším.
Díky moc!!!!
T-M poslal sem ti e-mail...
Každopádně bych upřednostnil kvalitní komponenty.
Moc se v těchto věcech nevyznám, ale líbí se mi značka Mundorf - řada MCAP supreme silver gold.
I velikostně se původní obludě trochu přibližují. Najdu kde se prodávajív ČR a vyzkouším.
Díky moc!!!!
T-M poslal sem ti e-mail...
Vy předpokládáte, že jde o nějakou poruchu. Nebýt na té fotce na kondíku napsáno svod (kdo to tam napsal nepomůže?), tak není vůbec zřejmé, že se bavíme o vadném kondenzátoru. On vůbec nenapsal, proč ten kondík shání. Mohl třeba chtít stavět kopii nebo kdoví co. Sice to z něj pomalu leze, ale když po někom chci radu, tak mu aspoň musím dát šanci pochopit problém, ne?. 
myslím, že to vysvětlil dostatečně a úměrně svým znalostem, není to bastlič jen zákazník co mu něco nefunguje - nemůžeš se divit že se neptá přesně.
Pokud mu chce někdo poradit, měl by být schopen ho navést otázkami k potřebným informacím.
Jen pro info petr mi napsal podrobněji a popsal problém, opravdu to vypadá na závadu , i když mi mechanismus vzniku není jasnej. K pajcování nautilů - dost těžko, měniče jsou nedostupné takže kopírovet vexli je nanic.
Ptro petra : a nech si opravdu zkontrolovat zesilovač jestli ti nekmitá .
Pokud mu chce někdo poradit, měl by být schopen ho navést otázkami k potřebným informacím.
Jen pro info petr mi napsal podrobněji a popsal problém, opravdu to vypadá na závadu , i když mi mechanismus vzniku není jasnej. K pajcování nautilů - dost těžko, měniče jsou nedostupné takže kopírovet vexli je nanic.
Ptro petra : a nech si opravdu zkontrolovat zesilovač jestli ti nekmitá .
Na úplného laika se v tom hrabal dost. Dokonce našel nebo nechal najít pravděpodobnou příčinu závady. Tak jak se závada projevila, když už to nechce napsat on? Když řekněme na tom schematu nahradíme C3 zkratem. Hrát to bude, ale jak? Zajímalo by mě to.