taky jsem si tím jistý a děkuji pánubohu, všem svatým, buddhovi i alláhovi, že jsem to ve zdraví přežil. když si vzpomenu na tu část svého hifi dospívání, kdy byl celý byt posetý různě dlouhými kusy kabelů nejroztodivnějších konstrukcí, všude se válely měniče, cdpřehrávače v různých stupních "tuningu" (čti rozkladu) a zesáků, které vyrovnané na hromadě dosahovaly od podlahy do stropu, a já mezitím bloumal s výrazem neukojeného šílence, je mi špatně. čirá hrůza to byla.bohus píše:Teď jsem si ale jist, že už tu největší sebezničující novátorskou potřebu mám za sebou a už zbývá jen šperkování.
když čtu Syčákova slova, uvědomuji si, že přes předchozí slova nejsem hifista. ještě mě čeká nákup gramofonu, neboť vážná hudba tento přístroj vyžaduje, ale slova, že gramec hraje až od Ortofon Bronze, mi přijdou nesmyslná. vždy je to o celkovém sladění všech důležitých věcí - přístrojů, akustiky, naslouchající bytosti. před pár dny jsem zkoušel vcelku kvalitní sub. zřejmě by to byl přínos. jenže to bych musel znovu hledat místo pro bedny, sehnat jiný zesilovač atd. NE !!! nejsem hifista. konečně nakupuju ve velkém nosiče a na každý z nich (na hudbu) se velice těším a soustředěně jim (JÍ) naslouchám. jsem šťastný.
nejsem hifista, jsem audiofil. hudba mě naplňuje. neumím si život bez ní představit.