Zesilovač k JBL L90

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zesilovač k JBL L90

Příspěvek od Lad2000 »

A co tohle, v tabulce to má dobré hodnocení a ta cena je opravdu zajímavá.
Jinak tento prodejce je docela seriózní, už jsem od něj nakupoval.
A na Aukru je i dost jiných kousků za slušné ceny.

https://aukro.cz/stereo-zesilovac-yamah ... 6936978089

Jim Beam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim Beam »

Díky ale chtěl bych zesilovač, který je na stejné nebo podobné úrovni jako ty bedny. http://www.audioheritage.org/vbulletin/ ... 4-JBL-L-90 Nové se prodávali za 5000DM a v testu v odkazu je řadí do "spitzenklasse" a dokonce nad dražší Kappa 8.2. Řekl bych, že ten Audilolab ani Yamahy v této třídě nejsou. A-757 MK2 a Denon asi taky ne, tada aspoň podle cenovek když byly nové.

Projel jsem v rychlosti hifiengine a zaujaly mě tahle stroje:
Onkyo M-504 - sice hodně stará, ale krásná mašina a možná by se vešel s penězma. Slyšel jste někdo? Jak hraje? Nebo něco podobného z Mkové řady vyráběli jich dost a vypadají pěkně ale nevím jak je to se zvukem.
Luxman M02/03 -tyhle zesilovače co jsem se rozhlížel jsou docela rozšířené, tak by se někdo mohl podělit o názor
NAD S200 - tady jsem hodně mimo rozpočet, ale dávám jako příklad co by se mi hodně líbilo - žádný zbytečný tlačítka, točítka a pod. Symetrické vstupy by se taky mohly hodit.
Denon POA-4400 - nevím kam zařadit ale bavil jsem se o nich s jedním překupníkem a ten je nazval sračkama. Nevím možná protože je zrovna neměl skladem :)
Marantz MA6100, MA500/700 - slyšel někdo?

Jim Beam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim Beam »

Kolem 500€ se dají sehnat AVM Evolution M1. Zná někdo?

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

https://elektro.bazos.cz/inzerat/977961 ... AN-set.php

Potom třeba tohle, ale asi se Ti to nevejde do cenového zadání :)

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Jime, Jime, vaříš z vody, zavrhuješ zesilovače podle jejich původní pořizovací ceny a přitom jsi žádný neslyšel. Stejně ti nikdo neřekne, jak si ten který zesilovač sedne s tvými bednami. Máš tady už nejmíň 20 tipů
Odkud jsi? Pokud jsi to už psal, tak sorry, ale chci ti nabídnout poslech Audiolabu, případně malého Toppingu mx3. Jsem z Ostravy, tak pokud to není daleko, klidně i na tvých JBL.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

*offtopic* Audiolab je velmi zvláštní zesilovač. Zkousel jsem ho doma s nekolika CD přehrávači. S nejakym levným NADem jsem si ríkal, že to hraje blbě. Uměle vytvorená pověst. Pak mi to nedalo a zkousel jsem ho s dalšími mnohem dražšími, nakonec Electrocompaniet Emc 1up. Zvuk se menil podle kvality zdroje. Zesilovač jakoby nemel vlastní signaturu. Cim lepší byl zdroj, tim lepsi byl zvuk, kde se projevovala předevsím kvalita samotného CD přehrávače. To jsem s jinym zesilovačem nezažil.

Ale k věci. Z hovna bič neupleteš a když upleteš, tak nezapráskáš...
Variant, co k tem JBL použít je mnoho, ale při vší úctě nelze očekávat, že koupíš do 10t. top přístroje ve vynikajícím stavu, i když už jsou staré. Ten Denon ani Marantz k nim nebude dobrý. Hrat to bude, ale nesedí to k sobě zvukem. Dělený Luxman nebo Onkyo bude výrazně dražší než 10t. Jednodušší bude silný integrač. To co se psalo o starých Akaiích neplatí automaticky treba pro to Onkyo. Hledej silný zesilovač, ktery jsi schopen zaplatit. Dej sem případné tipy. Hledat umíš stejne jako všichni ostatní. Doporučený výkon zesilovace je 50 až 300W, ale praxe u tech JBL ukazuje, že těch 200 a vic je optimum. Jsou to americké bedny staré školy, kde výkon zesilovače a poctivá konstrukce napájení byly důlezité. A to byly vždy drahé věci... neni to britská škola, kde bednám stačí 60W, není to o hlasitosti, ale autoritě zesilovače a kontrole těch beden.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

@Borek: ale to co popisuješ u Audiolabu je přesně to, jak by se měl dobrý zesilovač chovat. On nemá mít žádnou vlastní signaturu, barvu, charakter nebo cokoliv jiného, on má zesílit to, co dostane na vstupu a je logické, že čím kvalitnější zdroj, tím kvalitnější výstup. Zesilovač nemá DAC, takže skutečně záleží na kvalitě CD a jejich DAC, jak kvalitní signál do zesilovače pošlou.
Na druhou stranu jsem se nesetkal s tím, že by zvuk byl vyloženě špatný, pokud je zdroj alespoň průměrně kvalitní.

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

Bohužel,v současné době toho na bazarech moc není,ale myslím,že toto by ty bedny mohlo rozhýbat pěkně https://elektro.bazos.cz/inzerat/987030 ... AX-750.php.

Ten seznam testů,ten bych vůbec nebral vážně,někteří recenzenti byly buď hluší,nebo daná značka dost nenamazala,jinak se některé výsledky vysvětlit nadají.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Ta Yamaha je slušná zvukově.Bohužel u ní může zlobit přepínač vstupů.Raději bych vybral zesilovač co má přepínání vstupů tlačítkově ne otočným voličem.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

*offtopic* to Tombas: to je tisíckrát omleté klišé. Ale ten Audiolab přenášel charakter a kvalitu zdroje. Jinde jsem tuhle vlastnost nezaznamenal.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

A jde to vysvětlit jinak než že jsi dosud potkal zatím jen jedinej slušnej zesilovač? ;-)

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Jim Beam, vidím že pokukuješ po nějakém koncáku či monoblocích. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit něco z produkce Yamaha m-40,45,xx,xx,xx,xx, . Za málo peněz hodně výkonu a muziky.

Jim Beam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim Beam »

tombas: Díky za nabídku, ale mám to dost z ruky (Dačice). Žádný jsem neslyšel ale původní cena a hodnocení v testech aspoň pomůže udělat si představu do jaké kategorie výrobek zařadit. Jasně dražší výrobek nemusí být vždy lepší, ale většinou to tak bývá. Kdyby ne, tak ty drahé přece nikdo nekupuje. Nemám nic proti tomu Audiolabu ale jak píše Ramones je na 8ohm bedny a Borek "ty bedny si už zaslouží lepší a výkonnější zesilovač". Připadá mi to docela rozumné.

Jim Beam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim Beam »

Borek: Nikde nepíšu že za ty peníze očekávám TOP přístroj a ve vynikajícím stavu. Píšu že chci zesilovač ze stejné třídy jako ty bedny, které taky nikdy nebyly úplně TOP. "Dělený Luxman nebo Onkyo bude výrazně dražší než 10t" Tak v Čechách určitě :) Za 10 je sice neseženu a ni venku, ale jestli mě paměť neklame ty Luxmany jsem párkrát viděl kolem 500€. U nás jsou (nejen) tyhle věci někdy i 2x dražší než v zahraničí, proto je výhodnější natankovat plnou a udělat si výlet.
Ok budu tedy hledat zesilovač 200W+ aspoň se mi výrazně zúží výběr. Tak co třeba Revox B250? Ten přes desítku moc nebude, podle ceny nového a recenzí by nemusel být špatný.
Naposledy upravil(a) Jim Beam dne 27 pro 2018 22:21, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět