Audiokazety
Re: Audiokazety
Srovnání určitě někdo provedl a pokud je empétrojka z kvalitního zdroje, tak audiokazeta parametricky "prohrává". Stejné je to, když porovnáte záznam na vinylu s cd nebo zvuk tranzistorového a lampového zesilovače. Osobně jsem však nikdy kazetový magnetofon nepřestal používat, jeho zvuk mne provází od dětství a mám ho rád se všemi nedostatky. Po pravdě řečeno, při záznamu z cd na pásek Cr02, subjektivně vnímám pouze snížený odstup signál šum.
poslední zvonění
http://www.hifibazar.sk/hifibazar-sk/es ... dio-Kazety
všechny znám všechny mám jen Konica, Scotch ne
http://www.hifibazar.sk/hifibazar-sk/es ... dio-Kazety
všechny znám všechny mám jen Konica, Scotch ne
domáca výroba audio kaziet https://www.youtube.com/watch?v=Wq-mULdRqaE
sony metal po 20 rokoch . buď vadná výroba ,alebo podivné skladovanie. ťažko povedať. vypadaná časť bola na začiatku , dĺžke asi 4 metrov. https://postimg.org/image/ip15b6ygp/
sony metal po 20 rokoch . buď vadná výroba ,alebo podivné skladovanie. ťažko povedať. vypadaná časť bola na začiatku , dĺžke asi 4 metrov. https://postimg.org/image/ip15b6ygp/
Evoluce kazet Sony HF

Sony HF90 byly univerzální a nezničitelné, bez nutnosti kalibrace, z burzy hudebnin za 80 Kčs/ks přežily deck JVC, Aiwa a walkman Tesla na vojně, vyhověly velmi dobře jako úložiště programů a dat prastarých compů PMD85 a IQ151, Atari, ZX Spectrum... všechna čest strejcu Moritovi
Jestli mě paměť neklame, tak na Sony HF 90 jsem tuším kolem roku 2003 pořídil historicky poslední ne-retro záznam z CD na MC a byl to Fool's Garden - Dish Of The Day. Pamatuju, že z CD sem to nahrával u kamaráda, který měl takové prapodivné combo od Sony tuším, že to bylo ono.

Ahojte, vie mi niekto povedat aky je rozdiel medzi Normal, CrO2 pripadne Metalkou z hladiska spracovania signalu v magnetofone? Co sa meni na signale? O co pridem ak pustim korektne nahratu CrO2 pasku na magnetofone prepnutom na rezim Normal a naopak?
Budeš mať prevýšenie na vysokých kmitočtoch.
nestane se nic, naopak chromka hraje na decku v poloze normal víc na výškach, nahrávat se ovšem musí v režimu chrom
(aaa, někdo už podobně reagoval, no nic, nechám tak)
(aaa, někdo už podobně reagoval, no nic, nechám tak)
Docela zvláštní postoj v HIFI, když tady v jiných vláknech řešíte např. kabely, nebo koncovky, či dokonce různé podložky pod přístroje a je údajně slyšitelná změna. Já netvrdím, že není a za 40 let v HIFI jsem zažil již lecos, ale případnou změnu lze v celkové kvalitě reprodukci kvantifikovat tak na 1-2% a možná na hranici rozeznatelnosti, či statistické chyby. Na druhou stranu zprznění magnetofonové nahrávky formou nahrát chromku na nastvení CrO2 a přehrávat na nastavení normál je tady hodnoceno, že se nic nestane, když je nahrávka zcela kmitočtově rozhozena směrem k vyšším frekvencím s agresivním nádechem, kde tuto změnu v kvalitě reprodukce lze kvantifikovat na 30% degradaci záznamu proti originálu. Hifi znamená vysoká věrnost a tedy jakýkoliv záznam by se měl co nejvíce blížit originálu. A také v dobách analogu a počátcích CD ( s analogovým projením ) tomu tak bylo. Na "Drakovi" s "Metalkou" to bylo prakticky k nerozeznání od přehrání na Sony CDP-101.
Pokud by se někdo před XXX lety např. Ve Smečkách takto vyjádřil k přehrávání audiokazet, tak by se se zlou potázal. To však ještě HIFI bylo HIFI a né pokleslý marketing hrnoucí zisk. Tolik jen postesk jednoho HIFI starocha.
Mimochodem "Draka" jsem již v minulosti prodal, ale AIWU F 990 a Kenwooda KX-9010 mám stále a cca 250 kazet, ikdyž dnes už jen digitální audio v digitálním propojení a to SACD, DVD-A a CD vyrobené do roku 1995.
Pokud by se někdo před XXX lety např. Ve Smečkách takto vyjádřil k přehrávání audiokazet, tak by se se zlou potázal. To však ještě HIFI bylo HIFI a né pokleslý marketing hrnoucí zisk. Tolik jen postesk jednoho HIFI starocha.
Mimochodem "Draka" jsem již v minulosti prodal, ale AIWU F 990 a Kenwooda KX-9010 mám stále a cca 250 kazet, ikdyž dnes už jen digitální audio v digitálním propojení a to SACD, DVD-A a CD vyrobené do roku 1995.
to je sice (teoreticky) pravda, charka se nedefinovaně zmrší ale provozovalo se běžně - podle vkusu posluchače a ten je prvořadý...zvaž také že komerčně
dostupné nahrané audio kazety byly bez vyjímky ošetřené dolby NR a mnoho starších decků, walkmanů, auto přehrávačů a jezevčíků tímto nebylo vybaveno,
když výšky moc syčely no tak se jemně stáhl tone korektor, spousta uživatelů si nelogicky stěžovalo že zapnuté dolby užírá výšky, nepravda
a nepochopení systému redukce šumu
dostupné nahrané audio kazety byly bez vyjímky ošetřené dolby NR a mnoho starších decků, walkmanů, auto přehrávačů a jezevčíků tímto nebylo vybaveno,
když výšky moc syčely no tak se jemně stáhl tone korektor, spousta uživatelů si nelogicky stěžovalo že zapnuté dolby užírá výšky, nepravda
a nepochopení systému redukce šumu
No i takto se to dá pojmou, ale to už vůbec nepíšeme o HIFI, paradoxně na HIFI názorech. Časy se holt mění.
-
- Kontaktovat uživatele:
Oldear
Naprosto se stotožňuji s tvými posledními dvěma příspěvky.

Naprosto se stotožňuji s tvými posledními dvěma příspěvky.
Staré ucho: Až tady budeš déle, poznáš soudruha náměstka konosuke maxella lechose líp a divit se přestaneš.
no když hi-fi tak leda půlstopý cívkač a 19.05 cm/s...kazeta (úzká stopa, malá rýchlost) je provizorium, bohužel, cena a značka moc nezměníOldear píše:No i takto se to dá pojmou, ale to už vůbec nepíšeme o HIFI, paradoxně na HIFI názorech. Časy se holt mění.
PS. jsem si vědom že diskuze je o kazetách tedy jenom na okraj
S499_1023: na náměstka jsem to, kurňa už nedotáhl, přišel samet co naděláte, snad příště