Brum u gramofonu

Prostor pro milovníky poslechu LP
TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Re: Brum u gramofonu

Příspěvek od TRANSIWATT »

http://digilander.libero.it/pasqua49/CO ... platel.jpg

Jéšišmarja OndraKu ! Dyť to je strašná sračka s mezikolem. Od toho víc nečekej. Svého času sice možná legenda, ale dnes vhodný leda tak jako retro hifi na poličku anebo na přehrávání standartů 78ot/min.
S tímhle gramcem bych neztrácel čas.
Už tohle je pouze faceliftovaná vykopávka něčeho z přelomu 50/60 let.

Se podívej
http://i.imgur.com/Bw0BabGh.jpg

OndraK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraK »

Vykopávka to asi je ale mě se hrozně líbí :-) a kdyby nebylo brumu který tedy při přehrávání zanikne tak pošlu do skříně nc450 kterou mám taky. Chci tomuhle stroji prostě vdechnout maximum života. Navíc hraje skvěle a sledování ho v akci je pro mě jako čučet do ohně :-)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Trasiwatte, ale dyž píše že dřívě nebruměl až potom tak je závada odstranitelná, ne ?
sorry, čtu až teď, neví to
jaks to měřil tím ohmmetrem ? na výstupu signálu živák proti zemi ? měl by ukázat cca 500-600Ω to je hodnota moje přenosky Shure M75 a Pioneer PN240 ale ostatní typu MM jsou velmi podobné
pohon mezikolem může hučet z beden - při max. basech - ale brumět nesmí

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

No sice to je vykopávka, ale rozhodně nebude špatná, když jí dáš do kupy. Nevím, jak jsou na tom Lenca s trvanlivostí pryžových obložení, ale mám doma 50let starý Garrard a tam je stále obložení jako nové. Ostatně i ikonické Garrardy 301 a 401 mají pohon třecím mezikolem a Thorens TD 124 taky...

Tady máš pro inspiraci bratříčka toho tvého Lenca.

Obrázek

A tady celý článek : http://www.highfidelity.pl/@main-2835&lang=

OndraK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraK »

Přiznám se že takhle jsem to ohmmetrem neměřil ale pro vedu opravné měření a dám vědět.Pryž na třecím kole je jako nová, otáčky jsou pravidelné, stabilní, při poslechu houslí nebo klavíru neslyšim žádné kolísání.Taktéž všechny mechanické části jsou bez vůle a fungují jak Š.hodinky :-) ... to video z hlukem motoru je děsivé :-)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Hodně dělá ta papírová krabička. V ruce je to super odpružené. Stejně to dělají třeba větráky. Na stole drnčí, v ruce ani ťuk.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

zkusmo uzemni kovovou část chassis gramofonu na rouru topení, někdy pomáhá ta nejprostší metoda, jindy naopak stav se zhorší
kvůli tzv. dvojímu zemění, pokus-omyl, nestoji to nic

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

On to Transiwatt bere asi podle nějaké HC 13. Vlastním mj. Teslu NC 410, což je velmi málo známý model, první HiFi gramofon od Tesly, který má stejnou koncepci pohonu, jako TD 124 - t.j. od motoru řemínek na předlohu a odtud pak mezikolo na talíř, regulace otáček vířivou brzdou a ani nehučí ani nebrumí.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Je spojená zem RCA konektorov na gramci s kostrou gramofónu (ramienko, motor, šasi..)? Ak ano - je to chyba. Kostra gramca musí byť pospájaná a uzemnená, ale nie cez sigálový kábel.. Ak sa pripojí potom ešte nejaký uzemňovací káblik, tak sú tam dve zeme. Takže izolovať RCA a kostru, kostru uzemniť samostaným káblikom na kostru zosilňovača.

OndraK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraK »

Až budu mít trochu více času vše nafotím a třeba vás pak ještě něco napadne. Ostatně nesheldávám žádné nevýhody tohoto pohonu, funguje perfektně. Líbí se mi že je na gramci všecho mechanické, prakticky žádné potenciální kurvítka.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

však český kolotoč Tesla NC410 měl pohon talíře vloženým mezikolem a dolní hranici požadavků hi-fi jakž-takž splňoval akorát pár desetíletí zpět to bylo

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

lechos: Splňoval naprosto v pohodě.

OndraK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraK »

Jj kostra šasi uzemněná na ochraný síťový vodič je opravdu spojená ze signálovou kostrou. Toto opravím a uvidim jestli se něco stane.

Odpovědět