Cibuv gramofonovy koutek

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Cibuv gramofonovy koutek

Příspěvek od Peer »

Je spousta krásných věcí.
VPI Super ScoutMaster Reference Turntable
6.380,- GBP
Obrázek

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Jelikož se stejně rozhodneš sám dle vlastní hlavy a máš už také i s gramofony dost zkušeností a tyhle řeči ve vlákně jsou jen pro zábavu a zjištění názoru ostatních tak sem napíši také svůj pohled, třeba to někoho bude zajímat.
Z těch 5 kousků co jsi vyjmenoval a boxer sem hodil jejich fotografie *thumbs up* je to těžké. Všechny jsou výborné a nedá se proti nim říci půl slova.
Německé Clearaudio, francouzký Verdier, EAT Forte z našich domácích vod, kanadský Oracle.
Špičkové provedení ložiska, výborný stabilní motor, vibracím odolné šasi lze očekávat u všech.
Ale v této cenové kategorii bych už asi volil tangenciální rameno oproti radiálnímu i když to vypadá elegantněji, uznávám.
To je také asi důvod, proč i v nejvyšších cenovkách jsou radiální raménka rozšířenější jak tangenciální.
Pokud už radiální tak dobře udělané unipivotní oproti dvoubodově uloženému. Tolik obecný pohled zhlediska konstrukce ramének.
V jednotlivých typech bych raménka rozdělil dle svého pohledu takto (zmiňuji jen ta opravdu dobrá, i to na posledním místě bych naprosto doporučil):

I. tangenciální:
1. Kuzma Airline
2. Clearaudio TT 1, TT 2

Obrázek

II. unipivotní
1. Moerch DP-6, UP-4, Graham The Phantom II, VPI JMW
2. Clearaudio Unify
3. Kuzma Stogi S, Naim Aro

Obrázek

III. dvoubodové
1. Dynavector DV507 MkII, Tri-Planar Ultimate
2. Kuzma 4point, SME V, Ikeda IT-407

Obrázek

Pokud si nechceš gramofon postupně skládat sám a zkoušet různé komponenty a hledáš kompletní řešení od jednoho výrobce pak bych se přiklonil k MB a volil Kuzma Stabi Reference. Cenově to je v tvém rozpětí, dokonce proti některým volbám i ušetříš (cena by se měla za nový u autorizovaného distributora pohybovat po přepočtu těsně přes 200 kKč) a budeš mít špičkový stroj s jedním z nejlepších ramének na světě. A to netvrdím jen já: http://www.high-endaudio.com/RC-Tonearm.html

Zde je samotný Franc Kuzma jak Stabi Reference nastavuje *hura*
Obrázek

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Sakra ta uvedená cena co jsem napsal je bez raménka :(

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Všechna raménka jsou nádherná.
Jen ty ceny... :(

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Ciba, prepáč už ti do toho nebudeme kecat, som necakal, ze sa spusti taka lavina,
Ta Kuzma je gramofon, ktory mam v merku ako další ked ma moja Kuzma bude chciet opustit no a to ramienko mi učarovalo. Viem, ze cena je mimo, ale presne ako piše Rowing, použit sa dá aj iné a vždy je možnost lepšie ramienko časom dokúpiť.

Bohužial pre mna toto je jediny gramofon, ktory nahradí moju Kuzmu a ktorý mi moja pani dovolí doma mat...už šetrím.

Pasul, ten skok oproti ramienkam, ktoré uvádzas bude minimalny, možno žiadny, možno v nuanciach, ale o tom hifi je, za kazde promile zlepsenia sa plati...
hifi je, bolo a bude o peniazoch. Inak aj ja dúfam že ciba uvažuje realne, ale sú to jeho peniaze, tak už mu do toho nekecajme....

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Chtěl bych všem poděkovat za super fotky , ale i za názory samotné , nakonec jsem po dlouhém uvažování zvolil variantu Clearaudio Anniversary a tangenciální raménko TT2 jako konečné řešení mého analogového koutku , výběr měl svoje opodstatnění (vzhledem k tangenciálnímu raménku) a doufám , že tato volba se ukáže jako správná . Oba přístroje nakupuji jako nové a chvíli bude trvat než mi budou dodány , takže jakmile dojdou dám vědět . Moc se těším ... *2thumbsup*

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

ciba píše:Chtěl bych všem poděkovat za super fotky , ale i za názory samotné , nakonec jsem po dlouhém uvažování zvolil variantu Clearaudio Anniversary a tangenciální raménko TT2 jako konečné řešení mého analogového koutku , výběr měl svoje opodstatnění (vzhledem k tangenciálnímu raménku) a doufám , že tato volba se ukáže jako správná . Oba přístroje nakupuji jako nové a chvíli bude trvat než mi budou dodány , takže jakmile dojdou dám vědět . Moc se těším ... *2thumbsup*
Blahoželám k výberu!!! Krasny kusok, ak bude možnost, rád by som ho počul a videl.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

boxer píše: *fnuk* *fnuk*
Neboj, ked vyrasties a budes uz velky tiez si kupiš poriadny "kolotoč" :mrgreen:

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Ahoj , už je to skoro všechno ( doma ..) i phono Audioresearch + step up trafo Ortofon . Nakonec to trvalo o trochu déle , ale vzhledem k mé totální pracovní zaneprázdnosti to až tak nevadilo . O tom jak to celé " hraje " se chystám zmínit později .
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Ciba:
Nádhera, gratuluji.
Konečně máš pořádný gramofon... ;)

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

paráda *bravo* gratulace *thumbs up* tak nějak si představuji i já svou analogovou konečnou *klanimse* Jsem natěšenej až napíšeš více ;)

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Cibo,
hledám slova................NÁDHERA.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Díky za přání , jsem z toho všeho opravdu Happy .. *2thumbsup*

Odpovědět