Cibuv gramofonovy koutek

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Re: Cibuv gramofonovy koutek

Příspěvek od Mark Levinson »

Mně tady chybí některé analogové perly za ještě "rozumné" peníze.
Například Brinkmann LaGrange:

Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

SME 20/2A
Obrázek

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Nechci nikomu šlápnout na kuří oko, ale ani ten La Grange ani SME nejsou gramofony nejvyšší třídy. Ten SME je možná v UK považovaný za top, stojí snad 22.000 Liber, ale *taktone*

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Zatím děkuji všem za příspěvky , informace a fotografie , jak tak pozoruju bude to dost těžká volba .. :D

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

No, to by se Danu Oudesovi nelíbilo... s tím SME :D

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Myslím, že ten EAT bude pěkný kus za SME 20/2A.
Ale také si dávám pozor na kuří oka jiných...
EAT je možná považovaný v ČR za top ale *taktone*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

EAT je možná považovaný v ČR za top ale *taktone*
vzhledem k tomu, že jsem v ČR jediný kdo takový gramofon má, tak nevím ....

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Pro mne je tady různé foto těch kilogramů železa silné pobavení. Pak 10kg talíř, který likvíduje ložiska tak hurá na surboturbo odpružení a magnetické pole se musí v okruhu dvou metrů zbláznit. Jinak závěrem skončím na 1,8 gramu na přenosku.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

monte píše:Pro mne je tady různé foto těch kilogramů železa silné pobavení. Pak 10kg talíř, který likvíduje ložiska tak hurá na surboturbo odpružení a magnetické pole se musí v okruhu dvou metrů zbláznit. Jinak závěrem skončím na 1,8 gramu na přenosku.

Nemá to má souvislost s Oracle VI., co si Ciba vybral.
Oracle Delphi V.,hrál v Ketosu s Audio Research a Ortofon Cadenza Black
Analog umí být velmi přesný a nesmlouvavý v dynamice a rozlišení nahrávky.
Odpružené gramofony jsou disciplína na dlouhý běh. Zkušenosti se získávají těžce. Pro-jectu se opravdu povedl 6Perspex po deseti letech zkušeností s 6.9 a Perspective.
SME-čko je světová špička. O tom žádná. Přenosku mají Oracle svoji. (Benz Micro) Mělo by to být sladěné, měli na to 30 let. Každým, novým modelem Delphi, vylepšili vlastnosti a kvalitu zvuku.

Rad_HiFi má největší Audio Research zkušenosti z posluchačů vinylu, co se píšou. (jistě jsou i další) Slyšel jsem jeho AR Phono 5 i AR elektronkový předzesilovač a myslím, že to má naposlouchané.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

monte
ano, i já mám často pocit jistého starosvětsky půvabného humoru. efičák na jiném místě píše: Člen Jazzík dosáhl zlepšení zabalením napájecího kabelu do alobalu a jeho uzemněním. Vůle na ložisku ramínka může způsobovat nějakou rezonanci. Dělal mi to prototyp RPM9. Po dotažení klíčem na ložiska se zrno z středů stáhlo atd. atd.
není to okouzlující a zábavné?
na co Gilette Fusion? někteří se prostě rádi holí dobře nabroušenou břitvou...
*2thumbsup*

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Tak situace již nazrála k rozhodnutí , vybral jsem několik gramofonů , coby užší výběr a z nich si jeden v nejblišžích dnech pořídím . Samozřejmě se rozhodnu sám , který to bude , ale přesto mě zajímají vaše případné komentáře . Můj užší výběr :
1) Clearaudio Innovation , Unify 9
2) Clearaudio Anniversary s Tangenciálním ramenem TT 2
3) EAT Forte , Ikeda 407
4) Verdier La Nouvelle Platine
5) Oracle Delphi Mk. V , SME V

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Jednoznačně Verdier La platine. Já mám pro tento kousek slabost. A Ikeda na to. Tak nějak bych si to představoval já. Koukni sem:

http://www.youtube.com/watch?v=21IGt1YSHrA

Všechno ostatní mě vždycky nějak něčím odpuzuje. Oracle nedosahuje takových kvalit(Údajně. Já se v tomto nějak moc nevyznám). Eat Forte je na mě nějak moc Ancient a takový nevýrazný design. Clearaudio ano. Taky můžu. A to jejich tangenciální rameno je moc pěkné. Ale stajně Verdier je Verdier. Otázečka - Není ten La Nouvelle nižší model?

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Za mě jednoznačně Oracle Delphi V + SME V.
Můžeš si u mne poslechnout můj analog a toto bude ještě lepší...
Jakou přenosku?

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

pasul píše:Jednoznačně Verdier La platine. Já mám pro tento kousek slabost. A Ikeda na to. Tak nějak bych si to představoval já. Koukni sem:

http://www.youtube.com/watch?v=21IGt1YSHrA

Všechno ostatní mě vždycky nějak něčím odpuzuje. Oracle nedosahuje takových kvalit(Údajně. Já se v tomto nějak moc nevyznám). Eat Forte je na mě nějak moc Ancient a takový nevýrazný design. Clearaudio ano. Taky můžu. A to jejich tangenciální rameno je moc pěkné. Ale stajně Verdier je Verdier. Otázečka - Není ten La Nouvelle nižší model?
je to nižší model, pod Platine , ale stejně tak Hi Tec .. Zase na druhou stranu ten design ..

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Já nevím proč, ale prostě to je jediný gramofon, co mě hodně zůstal v hlavě. Měl jsem na Audiogonu spousty rad jako Grand Prix Audio Monaco, Avid Acutus a podobné kousky, co jsou za louží rozšířené. Dají se koupit za celkem dobré peníze. Ale samozřejmě pokud se objeví. Top Kuzma a ani Walker Audio to není. Ale reálná kategorie pro nás holoprdelníky. Ano.

Když už brousit na soustruhu, tak Verdierem. A vůbec. Ještě že já si to tenkrát nechal vymluvit. Jak vidím všechny okolo, co žijou pouze na ebay a aby jim neutekla žádná aukce, protože už to jinde neseženou. No dííííky za to, že jsem vydžel. Soustruh-nebrat. A teď klidně do mě. :mrgreen:

Odpovědět