Cibuv gramofonovy koutek

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
ciba
Kontaktovat uživatele:

Re: Cibuv gramofonovy koutek

Příspěvek od ciba »

V celku ..
Obrázek

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Je to krasavec. O tom žádná. Musím taky gratulovat a jsem si jistý, že to bude řádný mazec. Třeba se zase zastavit na návštěvu a zjistit posuny. *thumbs up*

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Cibo prostě *thumbs up*

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Clearaudio Anniversary , aneb jak to vdím .. (nejen já)

část první - to co lze vidět ..

Na první pohled upoutá pozornost relativně vysoký talíř z Akrylu (80mm) , precizně obrobený s dokonalou povrchovou ůpravou a objektivně prost jakékoliv úchylky ve smyslu axiální či radiální házivosti . Zajímavé je i samotné sestavení talíře s pouzdrem ložiska , vlastní tělo ložiska – pouzdro , pravděpodobně z nerezové oceli , které se vkládá do středového otvoru v talíři ma z důvodu vyvážení značku , stejná je pak naproti na akrylovém talíři a je tedy potřeba při montáži na toto brát zřetel , tady je evidentně vidět Německý smysl pro detail ... Ložisko Gramofonu je pak známý Clearaudio systém CMB (Ceramic Magnetic Bearing) , kdy talíř „levituje“ na tenkém vzduchovém polštáři . Trn ložiska má také hezké zlaté zabarvení , ale není to z estetických důvodu , na povrch materiálu ze kterého je trn vyroben je totiž nanesena tenká vrstvička ultratvrdého nitriduTitanu (TiN). Nakonec zajímavá věc je sledovat tzv. doběh rukou lehce roztočeného talíře (bez řemínku) , toto mě vždy zajímá i u jiných gramofonů , tady v tomto případě to však nemá chybu ..

Tříramenná základna gramofonu je vyrobena ze sendviče a to ze speciální hmoty – dřeva v originálním jazyce nazvané „ Panzerholz „ ,( normálně se používá pro konstrukci neprůstřelných dílů například pro obrněná vozidla) a povrchově precizně upravených duralových desek cca 7mm silných . Na konci každého ze tří ramen “sedí „ docela těžké nerezové puky , které mají jednak tlumit nežádoucí vibrace a druhak pak slouží jako solidní základa pro montáž raménka .
Poslední část kompletu je motor , bohužel o jeho konstrukci mám minimální informace a tak zde není o čem psát , snad jen zajímavý poznatek – osa motorku , kam se nasazuje řemenička je vyrobena z keramiky a také samotná řemenička má tři protulehlé šroubky-červíky pro její upevnění , samotné tělo motoru je pak opět vyrobeno z nerez oceli sedící na asi 30mm silné nerez podložce , vše odpružené malými silikonovými silentbloky .

Stěžejní část celého kompletu je samotné tangenciální raménko , nádherné a precizně opracované . Princip konstrukce je dobře patrný z fotografií , ve skleněné trubičce se pohybuje „vozík“ , uložený na malých rolnách ke kterému je připevněno karbonové raménko s vlastní přenoskou , celé je to velmi sofistikovaná a delikátní záležitost , zejména při nastavování raménka je nutné zapomenout na vše co se do té doby člověk naučil s raménky radiálními ..
Jako celek to působi velmi impresivně a dokonale , bohužel na fotografiích nelze zachytit krásu a dojem z tohoto gramofonu , musí se to prostě vidět na vlastní oči . .

Pokračování .

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

To raménko je TT2 nebo TT3?
Podle tvaru bych řekl, že TT3?
A přenosku do toho plánuješ jakou?

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Nyní tam je TT3 , upgrade na TT2 přijde později , spolu se Sumiko Palo Santos Presentation (http://webcache.googleusercontent.com/s ... =firefox-a ,
Zatím tam je Ortofon Cadenza Bronze , což je myslím pro tetnto stav vynikající volba , ostatně o zvuku se chystám jestě napsat .

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Obrázek

Všichni dobří rodáci na výletě v Mnichově 2010.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Pokračování – zvuk .

Nikdy bych nevěřil , že jednotlivé typy gramofonů , respektive jejich konstrukce můžou mít tak fatální vliv na kvalitu zvuku , tedy až do ted . Vždycky jsem daleko víc vnímal rozdíly mezi použitými přenoskami či phono předzesilovači a tak nějak se v duchu ujištoval , že samotný gramofon má určitý vliv , ale ne zásadní ..

Chyba lávky – Anniversary je toho důkazem , už jenom ůroven šumu , jemného praskotu a různých lupanců z drážky na deskách , které zvukově důverně znám (i z nasazení na jiných gramofonech) je vše tak trochu na „ jiné“ úrovni , tedy řádově nižší než na co jsem byl dosud zvyklý , dokonce se přiznám , že některé LP desky byly pro mně kvůli tomuto problému neposlouchatelné . Druhá věc , která se nedá přehlédnout (přeslechnout) je „ brutální ! “ dynamika , z tohoto zjištění jsem doted konsternován , protože pro to nemám žádné rozumné vysvětlení , můj milovaný CDP Audio Aero , kde se výrobce chlubí papírovým ůdajem 127db dynamického rozsahu , se v přímém srovnáni s Anniversary doslova krčí v koutě .. Snad mi tento jev někdo časem vysvětlí , moc by mě to zajímalo . Třeti věc , která stojí za zmínku je podání basů , mám na mysli kvantitu a zároven také jejich kvalitu , tady si dovolím napsat kacířský názor - jakkýkoliv digitální přehrávač co jsem kdy měl možnost v mém životě slyšet , prostě neuměl zahrát basy způsobem jak to umí tento gramofon , zároven ještě doplnuji – pravděpodobně bas z kvalitního gramofonu jako v tomto případě Anniversary je limitován schopností věrně reprodukovat tento region jakkoukoliv reprosoustavou v podobné cenové kategorii jako jsou mé Avally . Kdo slyšel u mne Ikon Avall jistě ví , že tyto aktivní bedny basy zahrát umí , dynamicky bez komprimace a ve vysokém rozlišení , ovšem až teprve nyní s tímto gramofonem zjištuji , že to jde všechno mnohem lépe a to o dost lépe ..

Pokud bych měl zmínit ještě další disciplíny v hodnocení Anniversary , tak to je především čistota a transparentnost , schopnost zobrazit i jemné detaily ve zvuku , to vše velmi přirozeně bez umělého důrazu , přesně tak jak to špičkový analog umí . Lidské hlasy (střední pásmo) – tak toto je určitě parádní disciplína Clearaudia , pokud je kvalitní nahrávka , přítomnost muzikantů a zpěváků v poslechovce zaručena a to i v prostorových souvislostech .

Pokračování .

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Pekne sa to číta, som ochotný ti veriť každé slovo - gratulujem! *2thumbsup*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

ciba

kvalitní gramec je nářez.
ti závidím, chlapče.
ten tvůj cdp už patřil do té "skříně" dávno...
:-)

v čr jsem slyšel zatím pouze dva kousky tzv. "nářezové".
kvalitní gramec (za gramcovou sestavu po zesilovač) = cca. 300.000 kč, že?
proto jsem asi slyšel jen ty dva kousky.
a proto osobně gramec nemám.

musik macht frei!

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Cibo, pozorně jsem si přečetl Tvé řádky a jsem nadšený.
Ten CD player je nekompromisní, gramec to měl u tebe těžké.
Je to fuška, ale když to sedne, stojí to za tu práci a prachy. *thumbs up*

forfans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forfans »

pro : Cibu : Gramec je špička, ale ty bedny ....... hudba je na takové úrovni , jaký je nejslabší článek jejího řetězce.Ty bedny jsou "out". Dej Clearaudiou nějaké Focaly - třeba Focaly Scala Utopia nebo BW 800 D a prohlédneš !! (ten gramec si to zaslouží !!!) *klanimse* FF

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

pro forfans
zdá se, že Cibovy reprosoustavy IKON AVALL Full active dobře znáš. Napiš prosím, proč jsou podle Tebe v jeho řetězci slabým členem.
Díky.

forfans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forfans »

ahojky, protože by je Ciba asi neprodával !!!!!!!!!!!!!!
od ciba v 07 zář 2010 20:34
http://www.ikonakustik.de/box_avall.html
http://www.ikonakustik.de/test.html
IKON AVALL Full active , AUDIOAERO Capitole Reference SE ,AR REF 5, Clearaudio Anniversary , Oyiade cables
ciba
---------------------------------------------------------------------------------------------
FF *taktone*

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Ahoj Cibo.Jak jsi spokojen s tou antistatickou pistolí?Díky DRvoštěp.Jinak smekám,paráda *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

Odpovědět