Čím čistíte hrot přenosky?
- enregistree
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čím čistíte hrot přenosky?
Pouzijte "sticky hands" (ebay).
Nekomu se to nebude pozdavat, OK.
Nekomu se to nebude pozdavat, OK.
Sticky hands?
Jo jo to mi neco říká. Nebude to ten stejný matroš jaký používá ta super hi-fi pomůcka Onzow Zerodust?

Akorát je to tak padesátkrát levnější.
Mám k tomu jedinou výhradu. Když na to hrot dopadne, vcucne se do materiálu a pak ho z toho vytáhnete, logicky musí trpět ten gumový bazmecht co drží jehlu. Zkoušel to někdo? Nelepí ten matroš až příliž?
Jo a s tím smirkem, doufám že to vážně nikdo nezkoušel. Jak jsem zmínil ten záchod myslel jsem si že všichni pochopí jasný vtip...
Jo jo to mi neco říká. Nebude to ten stejný matroš jaký používá ta super hi-fi pomůcka Onzow Zerodust?

Akorát je to tak padesátkrát levnější.

Mám k tomu jedinou výhradu. Když na to hrot dopadne, vcucne se do materiálu a pak ho z toho vytáhnete, logicky musí trpět ten gumový bazmecht co drží jehlu. Zkoušel to někdo? Nelepí ten matroš až příliž?
Jo a s tím smirkem, doufám že to vážně nikdo nezkoušel. Jak jsem zmínil ten záchod myslel jsem si že všichni pochopí jasný vtip...

- enregistree
- Kontaktovat uživatele:
Hrot nedopadne. Polozi se na tu hmotu stejne jako na zacatek desky, rukou nebo pomoci cue… A stejne se zvedne, zadny odpor pri zvedani nehrozi. Onzow to urcite stejne popisuje v navodu. V google images a videos je bambilion praktickych ukazek.Bunik píše:Mám k tomu jedinou výhradu. Když na to hrot dopadne, vcucne se do materiálu a pak ho z toho vytáhnete, logicky musí trpět ten gumový bazmecht co drží jehlu. Zkoušel to někdo? Nelepí ten matroš až příliž?
Ta vec, o ktere pise Teti vyse bude neco dost podobneho.
Slava lepkavym rucickam! Uz zadny roztok, aspon ne pro bezne denni cisteni.
Používám také Onzow Zerodust a mohu potvrdit slova enregistree. Ta gelová hmota je velmi šetrná vůči hrotu. Při vytahování hrotu z gelu je přilnavost na hrot silná akorát tak, aby s něho strhla prach a jiné nečistoty, nikoliv větší. Čili o nějakém poškození nemůže být řeč. Myslím, že Japonci vědí co dělají. Já osobně jsem spokojený.
potvrzuji onzow OK
...tak s tím šmirgl papírem to nebyl úplný nesmysl...ve starším SaV uvádějí, že kdysi firma LINN (což není žádné ořezávátko) doporučovala čistit hrot jemným smirkovým papírem. Ono na ty pevné nabalené částice z vinylu obyčejný štětec nestačí. Ale nikomu bych to raději nedoporučoval, dá se tím asi víc zkazit než vylepšit při neopatrné manipulaci. 

Další možnost je objednat MM přenosku Ortofon 2M Black s hrotem Shibata,
jako bónus získáte mechanickou váhu, karbonový kartáček na hrot, šroubováček s logem Ortofon.
http://www.ortofonaudio.cz/ortofon/esho ... n-2M-Black
jako bónus získáte mechanickou váhu, karbonový kartáček na hrot, šroubováček s logem Ortofon.
http://www.ortofonaudio.cz/ortofon/esho ... n-2M-Black
Uhlíkový kartáček na hroty používám před a po přehrání každé strany LP.
Nemaje mikroskop, nevím jak na tom ve skutečnosti Sigma je.
Ale je to fajn si hrát, když to hraje.
Nemaje mikroskop, nevím jak na tom ve skutečnosti Sigma je.
Ale je to fajn si hrát, když to hraje.
Používam roztok od Clearaudio + štetec ktorý bol v balení. Čistím cca po každej 10 vypočutej LP, alebo podľa potreby keď sa mi zdá že je na hrote nejaký "bordel", to sa mi však stáva veľmi zriedka, pretože na tanier gramca ide vždy vypratá LP na mojej pračke. Takisto tesne pred prehraním každej strany, ešte uhlíkovou kefičkou zotriem nejaké tie prachové "bordely" 

Po přečtení zkusím isopropyl + karbonový kartáček na jehlu.
No Ortofon třeba v manuálu na moji 2M RED důrazně psal, že nepoužívat žádne roztoky jenom jejich kartáček, tak jak to je ?
Project Clean it - isoprophyl
Dnes jsem si, po nahrani obrazku do jineho vlakna ("Galerie gramofonu"), vsimnul, ze na jednom z nich je mj. videt i vyborna "vibracni" cisticka hrotu "AT 637" a vzpomel si, ze by se kdesi u mne mela stejna take jeste povalovat.
A ejhle: V jednom ze suplicku jsem ji skutecne nasel a po vymene baterky zjistil, ze krome "osvetleni" jeste naprosto spolehlive funguje.

Original lahvicka s "TA" cistici kapalinou byla uz sice vyschla, "Elixir of Sound" od firmy Clearaudio cisti ale naprosto stejne = spolehlive.
"Masinku" polozime na talir gramofonu, na karbonovy "stetecek" naneseme par kapek cistici kapaliny, zapneme spinac a do stredu vibrujiciho "terciku" opatrne spustime hrot jehly. Po cca. 30 sec. ramenko opet zvedneme, "masimku" vypneme a uklidime.
Vysledek je naprosto spickovy a drzi podstatne dele, nez pouhe ocisteni vlhkym steteckem.
Audio Technika tuto "hracku" bohuzel uz od konce devadesatych let minuleho stoleti nevyrabi, obcas se ale (nove jsou pomerne predrazene) objevi na ebay.
Ode mne:

A ejhle: V jednom ze suplicku jsem ji skutecne nasel a po vymene baterky zjistil, ze krome "osvetleni" jeste naprosto spolehlive funguje.

Original lahvicka s "TA" cistici kapalinou byla uz sice vyschla, "Elixir of Sound" od firmy Clearaudio cisti ale naprosto stejne = spolehlive.
"Masinku" polozime na talir gramofonu, na karbonovy "stetecek" naneseme par kapek cistici kapaliny, zapneme spinac a do stredu vibrujiciho "terciku" opatrne spustime hrot jehly. Po cca. 30 sec. ramenko opet zvedneme, "masimku" vypneme a uklidime.
Vysledek je naprosto spickovy a drzi podstatne dele, nez pouhe ocisteni vlhkym steteckem.
Audio Technika tuto "hracku" bohuzel uz od konce devadesatych let minuleho stoleti nevyrabi, obcas se ale (nove jsou pomerne predrazene) objevi na ebay.

Ode mne:

Tuhle jsem přemejšlel...a co takhle ultrazvuková čistička na brýlové čočky ? Každa lepší provozovna oční optiky ji má, i koupit se dá.
Prospero tak sem se hned kouknul:
http://www.ebay.com/itm/AUDIO-TECHNICA- ... 6010wt_843
Ale pro mě by ta vibrační potvora byla dražší než můj gramofon
http://www.ebay.com/itm/AUDIO-TECHNICA- ... 6010wt_843
Ale pro mě by ta vibrační potvora byla dražší než můj gramofon