Čím čistíte hrot přenosky?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Čím čistíte hrot přenosky?

Příspěvek od Prospero »

Ja vim, oni se zblaznili. :D ( Proto jsem taky psal, ze je dnes predrazena.)

V 80-tych letech stala 79,-DM (s ohledem na inflaci tedy neco kolem 45€) a me se postestilo koupit ji v r.1993 "ve vyprodeji" za 39,-DM! *hura*

Na me MC prenosky jsem ji uz ale nepouzival a vyhrabal ji opravdu az v utery.

O to vetsi je ma radost! ;)

aries
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aries »

Počúvam LP štyridsať rokov - od Tesly NC580 po terajší VPI Aries 10.5 memorial Nordost, prenoska Dynavector DV20X2L
Hrot prenosky za socíku som čistil štetcom na optiku nasucho bez možnosti kontroly účinnosti čistenia.
Teraz čistím nasledovne:
- frekvencia čistenia: po každej počúvacej seanse čo je v priemere 2 až 2,5 hod. počúvania denne
- spôsob: najskôr štetčekom z čistiacej kvapaliny Stylus Cleaner LP#9 nasucho a následne namokro čistiacim roztokom Stylus Cleaner LP#9
- účinnosť čistenia nafotené mikroskop + iPhone S5:

hrot pred čistením - obr.1,
http://www.imghosting.cz/images/27OBR.1.jpg
Obrázek

hrot po suchom čistení - obr.2
http://www.imghosting.cz/images/17OBR.2.jpg
Obrázek

hrot po čistení kvapalinou Stylus Cleaner LP#9 - obr.3
http://www.imghosting.cz/images/14OBR.3.jpg
Obrázek

Dúfam že sa obrázky "otvoria" - je to môj prvý diskusný príspevok.
Zdravím všetkých audiofilov závislých na muzike.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...no nevím pánové, ale já už od mládí čistím hrot po přehrátí každé strany a tak samo desky, před každým přehrátím.
Bo pořadek musy byť :D

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

používám hentakýto bazmek, delší štětec je původem na fotooptiku, kratší z kosmetického setu vod ségry a jedinej origoš pro svůj účel je Lenco antistatic carbon fibre brush z Tuzexu AD1986...
Obrázek

liboraudiotechnika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liboraudiotechnika »

Můj gramofon si čistí hrot sám - při každém dohrání a před každým novým přehráváním *thumbs up*

aries
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aries »

Ramones píše:...no nevím pánové, ale já už od mládí čistím hrot po přehrátí každé strany a tak samo desky, před každým přehrátím.
Bo pořadek musy byť :D
Reakcia:
1/Čo rozumieš čistením desky - pranie /napr. prečka VPI 16.5/ alebo len suché očistenie od prachu /napr. Lencobrush MKII/?
Ja každú kúpenú LP aj novú dôkladne vyperiam vo VPI 16.5, založím do nového antistatického vnútorného obalu MoFi a pred každým prehraním samozrejme vyčistím LP kartáčkom karbon Lencobrush.
Som presvedčený že to úplne stačí keďže som to skontroloval pod mikroskopom a ani po viacnásobnom vypraní sa už nemalo čo zmeniť k lepšiemu, keď prevádzkuješ LP tak aby bola minimálne vystavené prachu /o iných nečistotách ani neuvažujem/ tak to úplne stačí.

2/ Na základe fotiek urobených mikroskopom po prehraní jednej, dvoch až ôsmich strán LP ja považujem za zbytočné čistiť hrot po každej strane prehranej LP, ale keď je to súčasť rituálu počúvania prečo nie aj dobrý pocit z vyčistenia LP prispieva k pozitívnemu hudobnému zážitku a nezbúdejme že v prvom rade ide o muziku!!!!.

Prajem všetkým krásny analógový deň.

Odpovědět