Jak poznám první press?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak poznám první press?

Příspěvek od Dark side of the moon »

off-topic:
Spousta kroků (jistě bez vlivu na parametry nahrávky ;) ) jak z (dnes již téměř vždy) digitálního záznamu dostat libozvučný analog :)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak jasně. Většinou se to tam posílá po netu nebo vypálené na CD

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

A jak to jako souvisí s rozpoznáváním prvních pressů?

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Nijak. Je to reakce na předchozí příspěvek.
Proto je to také označeno jako off-topic.
Je ještě něco nejasné?

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Mně je jasný všechno, ale tobě opět nedochází kde co.
Teď naposled například to, že nereaguju jen ta tebe, a co jsem se svým předchozím příspěvkem pokoušel vám dvěma "nenápadně" naznačit.
Je ti ještě něco nejasné?

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

Liamee píše:
26 čer 2024 19:40
Pan Jan píše: Nejlépe ušima, když hraje a líbí se ti tak je to First press
To je nějakej pokus o vtip, nebo co to má tenhle nesmyslnej blábol jako znamenat?
Toto reinkarnovaný LUK nikdy nepochopí.On so svojou špičkovou aparatúrou, ktorú mimochodom tu na fóre nikdy neodfotil velebí len skoro 50 ročný digitálny formát s 44100 vzorkami za sekundu pri 16bit. Že Liamee.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

:lol: To mi tu jako Cernane chceš tvrdit, že si jako fakt myslíš, že první press se poznává poslechem a podle toho jestli se ti líbí? *bravo* :lol:
Tak pro tvou informaci, je to čirej blábol, hovadina a nesmysl, kterej původní pisatel nemyslel vážně, ale jen jako provokaci pomocí který chtěl jen vyvolat flame......... takže mě vlastně nepřekvapuje, že ty tomu věříš. :lol:

A ten zbytek tohohle tvýho příspěvku? Opět jen lžeš, blábolíš z cesty a plácáš samý nesmysly, jako vždycky. Číkoli aparatura nemá s poznáváním prvních pressů ani s tím jak jsou který nosiče a formáty kvalitní, společnýho zhola nic. Ty velebíš jen 75 let starej formát plnej šumu, praskotu a s hromadou dalších negativ a nevýhod a nechápeš, že i 16/44.1 stačí i pro ten nejnáročnější poslech na nejvyšší úrovni hifi. Já velebím CD, LP, SACD, DVD-A, Blu-ray, HDCD, Hi-Res atd., zkrátka všechny nosiče, který jsou schopný přinést nám špičkově kvalitní poslech hudby.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

"nechápeš, že i 16/44.1 stačí i pro ten nejnáročnější poslech na nejvyšší úrovni hifi" - jasný Liamee co taky s tou hromadou nasyslených cedéček :roll:

trochu se dovzdělej jak to je s tou kvalitou CD formátu v porovnání s HiRes:

https://www.hifi-voice.com/teorie-a-pra ... luchace-ii

"Nicméně mým favoritem je Hi-Res PCM modulace, dnes reprezentovaná formátem DVDA. A čekám, kdy napadne nějakou velkou vydavatelskou společnost, že si řekne: „A dost! Už dost CD!“. Nové tituly stejně nahráváme v rozlišení 192/24 nebo lepším, budeme to dále vydávat jen na BD-Audio (nebo jen DTS-HD, nebo jen DVD-A :-) a základní stream 44.1/16 necháme ke stažení a ochutnávce na webu."

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

mcm píše: "nechápeš, že i 16/44.1 stačí i pro ten nejnáročnější poslech na nejvyšší úrovni hifi" - jasný Liamee co taky s tou hromadou nasyslených cedéček
Ne hochu, jen prostá fakta, nic víc. Že se tobě tahle skutečnost a realita nelíbí a nesouhlasíš s ní je naštěstí jen tvůj problém.
mcm píše: trochu se dovzdělej jak to je s tou kvalitou CD formátu v porovnání s HiRes:

https://www.hifi-voice.com/teorie-a-pra ... luchace-ii
Ty mě chlapče se svejma žalostnejma znalostma problematiky nemáš co říkat abych se dovzdělal, Já se o tuhle problematiku do hloubky zajímám dlouhý desítky let a na rozdíl od tebe tak vím všechno co je potřeba, to ty tu o těchhle věcech jen dokola kdákáš samý kraviny. Takže se nejdřív řiď vlastní radou a dovzdělej se, pak ti dojde jak jsi vedle a teprve pak můžeš začít o těchhle věcech diskutovat a můžeme se začít bavit.

A tímhle odkazem na článek na server hifivoice jsi to opět ukázkově zabil. :lol: Na hifivoice budeš fakta, objektivu a pravdu hledat mezi těma hifi blábolama a teoriema a pí ár kecama hledat jen horko těžko.
mcm píše: "Nicméně mým favoritem je Hi-Res PCM modulace, dnes reprezentovaná formátem DVDA. A čekám, kdy napadne nějakou velkou vydavatelskou společnost, že si řekne: „A dost! Už dost CD!“. Nové tituly stejně nahráváme v rozlišení 192/24 nebo lepším, budeme to dále vydávat jen na BD-Audio (nebo jen DTS-HD, nebo jen DVD-A :-) a základní stream 44.1/16 necháme ke stažení a ochutnávce na webu."
Jsem ale rád, že konečně začínáš objevovat nosiče, tím se snad za čas taky dostaneš ke kvalitnímu poslechu hudby. Nicméně s tím DVD-A jsi jaksi mimo. Chápu že tys tenhle formát teprve teď objevil, ale pro tvou informaci, je to formát, kterej se nikdy nechyt a už od svýho vzniku a příchodu na trh (což už je skoro 25 let) jen skomírá na okraji zájmu a vychází na něm jen velmi malý množství vydání.
[/quote]
Já zas čekám, kdy tobě dojde, že odcitovat pár řádků blábolů z nějakýho článku na webu fakt nestačí. Hlavně ale čekám, kdy už ti konečně dojde, že to není o rozlišení, ale o masteringu/remasteringu, protože rozlišení samo o sobě udělá rozdíly jen malý, kdežto mastering/remastering dělá rozdíly klidně až prospastný a to nehledě na rozlišení.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Pro mě je například formát cd naprosto dostačující pro kvalitní poslech, pokud je dobrý mastering, dynamika je to top. Hires považuji za zbytečnost a jen marketing, třeba u Tidalu ho mám vypnutý, nic mi to v podstatě nepřináší jedu 16/44.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

to je podobný jako když se díváš na film ve FullHd nebo 4K - já když si mohu vybrat tak si pustím raději ve 4K než FullHD a stejně tak když si mohu vybrat tak si raději pustím HiRes než zastaralý formát CD.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Pleteš hrušky a jabka. Pro tebe prostě čím víc pruhů, tím víc Adidas, tak hlavně že jsi spokojený, o to jde, ale prosimtě nech si tyhle svoje 'poznatky' pro sebe a přestaň se už veřejné ztrapňovat svými bláboly, za mě jsi předčil i Lechose.

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

Vidím, že sa okolo LUKa zgrupili odborníci na kvalitný zvuk. Ja ti poviem trpko prečo sa neujal formát 192/24 a vyšší u vydavateľstiev. Už im okolo roku 1975 začala vadiť prílišne dobrá kvalita zvuku z vinylov a potrebovali to niečím zhoršiť. Vykúpenim pre vydavateľov bol formát CD, ktorý posunul latku kvality zvuku dole. Dôvodom ale neskôr prišiel problém z kopírovaním 1:1. To posunulo predaje albumov do mizerných čísiel. Preto sa aj dnes tento horší CD formát ešte viac przní ako voľakedy. Dôvodom je zase kopírovanie CD aj napriek rôznym ochranám ktoré zavádzali. Zatiaľ každá ochrana CD bola prekonaná. Priekopníkom v tomto je AnyDVD. Odstráni ochranu z každého CD, DVD a najnovšie aj BluRay. Preto si vydavateľstvá rozmysleli vydávať tituly v digitálnej kvalite približujúcej sa záznamom na vinyloch v kvalitných štúdiách cca. 1975-1985.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

To ti někdo z vydavatelů sdělil nebo sis to jen vycucal?

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Cernan, mcm: vsak si udelejte treba pres Foobar ABX plugin test totozne nahravky, nejakou kterou znate, jednu verzi 44.1KHz a druhou nejaky hi-res. Poznate kulovy...

Odpovědět