fasolt píše:
Liamee píše: ↑05 zář 2024 16:44
My všichni ostatní tu milej zlatej mluvíme o tom co je pro ten kvalitní poslech hudby naprosto zásadní, a co nelze přehlížet ani upozadit a to je zvuková kvalita nahrávek, která se na těch médiích či v těch formátech nachází a která se na/v nich vydává. To je právě to pane "odborníku" na těch tvých "lepších formátech" je jen zlomek toho co na CD a proto CD nelze vyloučit a nelze o něm prohlásit, že je mrtvý atd., to je celý. Už to tej tvej makovici konečně docvaklo? Fajn. Takže teď už to chápeš i ty.
Podle jeho příspěvků myslím, že to nemůže chápat, bohužel. Na jeho obranu bych uvedl, že jsem v podobných bludech také žil dost dlouho a vůbec mi to nedocvaklo. Posledních několik let už to chápu a hlavně slyším

.
Já vím, že je zbytečný snažit se mu to vysvětlit, ale alespoň pokud by tuhle diskusi náhodou četl někdo další, třeba nějakej nováček, tak je potřeba uvést na pravou míru jak se věci mají ve skutečnosti a nenechat tu jen ty jeho bludy. Někdo kdo se v tom třeba úplně neorientuje by totiž ty Cernanovo (a u mcm platí to samý) nesmysly ještě mohl vzít vážně a mohl by si myslet, že je to pravda.
fasolt píše:
Ano, hudební průmysl degraduje nahrávky a je jedno, jestli se pak objeví na CD nebo BR, na vinylech je degraduje také, ale jiným způsobem a tak to může znít lépe. Nedávno vyšel David Gilmour, slyšel jsem to na CD i BR, stejně otřesný mastering, mix nebo co se na tom podepsalo nevím. Jen doufám, že je to alespoň dobře nahrané a někdy v budoucnu se toho chopí třeba Steve Willson a udělá konečně dobrý master. Pak bude jedno, na kterém nosiči to vyjde. Zatím je to těžko poslouchatelné na všem (vinyl jsem neslyšel).
Ano, přesně tak,
"hudební průmysl degraduje nahrávky a je jedno, jestli se pak objeví na CD nebo BR, na vinylech je degraduje také" Ale ne "na úroveň CD formátu," jak se tu pokouší plácat Cernan. Právě to
"na úroveň CD fromátu" je naprostá hovadina, blábol a nesmysl, o to jde.
A stejně tak je nesmysl to jeho
"jedno procento produkce." Je to mnohem víc procent, ne jen jedno.
A to, že to jeho "jedno procento" LP a Blu-rayů kvalitou zvuku jednoznačně předbíhá
42 letý
"zastaralý
" formát CD, to je nejen nesmysl, to je neznalost, nevědomost, překrucování skutečnosti a vybírání si jen něčeho z toho jak se ve skutečnosti věci mají.