Jaké nové rameno?

Prostor pro milovníky poslechu LP
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaké nové rameno?

Příspěvek od efičák »

Jelco vyrabi ramena pro Graham Transrotor VPI.
Nove ramena Ortofon puvod take nezaprou.
Jelco mozna nedela uplne nejvyssi kvalitu. Uprimne bych se jako laik rad poucil co je na Jelco spatneho.

Fox zminil Diokem vozene vylepsene Regy.
Cena za Diy kit je legracnich 10.t.
Na rameni je vygravirovane jmeno objednavajiciho.
Audiomonds nebo jak se jmenuje ta firma dela z Regy dustojny nosic kvalitnich MC prenosek. Kamos to ma s Lyra Delos a puvodni RB300 se stribrnym dratkem Audiomonds presvedcive predci v detailu a rovnomernem podani vsech slozek.

TAB Tvuj tip na MS nebo Jelco podporuji a preju plnou spokojenost.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Děkuji za tvůj příspěvek.

To rameno od audiomods vypadá pěkně a hotové i s VTA nastavením vychází kolem 20.000Kč.

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

Asi je to dost mimo a možná budu nepěkně okřiknut, ale nemůžu si pomoct.
Na Tvém místě bych se ještě jednou a velmi důkladně zamyslel nad tím, jestli má opravdu smysl
vkládat takové obrovské peníze do reprodukce záznamu, který je už svým principem
nesmírně omezený a zatížený řadou neodstranitelných chyb a zkreslení.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

panda píše:Asi je to dost mimo a možná budu nepěkně okřiknut, ale nemůžu si pomoct.
Na Tvém místě bych se ještě jednou a velmi důkladně zamyslel nad tím, jestli má opravdu smysl
vkládat takové obrovské peníze do reprodukce záznamu, který je už svým principem
Pando. Neboj, nebudu tě okřikovat. :) Ale vůbec nevíš, o čem mluvíš /píšeš/.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

panda píše:....jestli má opravdu smysl
:roll:

(Kdyby tohle nebylo vlakno o ramenech, byl bych pandu rad poprosil o strucne popsani tech neodstranitelnych chyb a zkresleni, omezujicich a zatezujicich princip a kvalitni reprodukci analogoveho zaznamu.) :mrgreen:

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Panda:

mno to je tak. Já ty desky neposlouchám z modního hlediska a nebo že bych si chtěl poslechnout své staré desky s Kajou Gotů :D
Já ty desky poslouchám, protože když překonáš všechny ty překážky máš vše dobře nastavené, máš k tomu i odpovídající řetězec tak ten poslech stojí za to.

A ten vhled toho stroje, obaly LP, shánění starých desek a to vše kolem je už další pěkný bonus k tomu zvuku.
Tím však nepopírám, že bych ty peníze nepotřeboval na jiné podstatnější věci pro život

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

TAB píše:Micro Seiki MA-505 je vychytané a líbí se mi jen se bojím té složitosti.
Na tom raménku nic extra složitého není, myslím si, že je to výborné raménko, pokud máš jen jedno raménko ideální volba. Výměnný headshell a VTA OTF umožní bleskové přehození přenosky. Bez zajímavosti není ani změna VTF během přehrávání.
MA-707 (CF1) je zvukově nepatrně lepší, ale jen bez přidaného závaží na zvýšení ef hm. s přenoskami s vysokou snímavostí. Nicméně pocit z používání je neporovnatelně lepší u MA-505. Je lépe udělané.
rOn píše:Micro Seiki MA-505 sa vyrábalo i vo verzii L ako 12" varianta.
MA-505 je těžce sehantelné a dosti drahé. Bohužel jsem ho nikdy neměl, ani neslyšel, ale podle řady lidí není lepší než MA-505. Do 20 se nevleze.
Davidus píše: Zajímavé rameno by mohlo být i nějaké od SAEC, ale tam už se asi do 20 000 nevlezeme.
Saec je skvělá volba na přenosky s nízkou snímavostí, nevím, zda vůbec nějaké lehké raménko dělali. Nicméně Saec 407/23 (TM) je skvělý partner k Denonu DL-103R

Nejdřív si ujasni zda si necháš ten Denon DL-S1, nebo koupíš jinou přenosku. Raménko je nutné kupovat dle používané přenosky.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Sostakovic: děkuji za podstatné informace. Tu přenosku Denon DSL-1 si určitě nechám a vycházím ted z ní.

Vzhledem k parametrům MC přenosky potřebuji rameno s efektivní hmotností mezi: 10-14g aby vyšla rezonance 9-10Hz. Což jak koukám vychází na těžší ramena.
MA505 má pouze 7g a abych to dohnal tak bych musel asi pod head shell dát nějakou podložku. Zvýším sice hmotnost ramena ale o kolik se zvětší efektivní váha ramena to netuším :(

Takže když shrnu vše co tu padlo:

MA 505 S : můžu při přehrávání si nastavit přítlak a VTA což je super a budu moc lítat mezi gaučem a gramofonem a sledovat jestli něco uslyším či neuslyším. Dále ještě antiskating se nastaví sám jen se vybere tvar hrotu.

koupit ho můžu třeba zde:
http://www.fonolab.cz/obchod.html?product=563

Jelco: Díky ceně můžu mít jak 9 tak 12 palcovou verzi. Tyhle ramínka používá i transrotor takže špaté asi nebudou. Mají olejové tlumení a jde o nový výrobek.
Nemá žadnou nastavovací vychytávku a co mi vadí, že výrobce neudává efektivní hmotnost ramínka.

Acos Lustre:
Připomíná mi MA 505 kterou jsem neviděl ani neslyšel ale Acos Lustre jo. Má stejné nastavovaní VTA i za chodu během přehrávání. Líbí se mi jeho ložiska a zpracování s posuvnou kolejnicí. Cena je ze všech nejlepší. Bohužel taky neznám jeho efektivní hmotnost a předpokládám, že bude taky lehké nýbrž jsem to ramínko držel v ruce.

No rozhodnout se to chce mít pořádné koule :D Promiňte ten výraz..

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

TAB píše: MA505 má pouze 7g a abych to dohnal tak bych musel asi pod head shell dát nějakou podložku. Zvýším sice hmotnost ramena ale o kolik se zvětší efektivní váha ramena to netuším :(
Kde jsi zjistil tu efektivní hmotnost MA-505? Dříve se to takto neudávalo, taky jsem tu hodnotu někde viděl, ale myslím si, že reálná ef. hm. je trošku vyšší. Bohužel nemám měřící desku, tak ti to nemůžu změřit, ale fakt by mě to zajímalo.
Podložky pro zvýšení ef. hm. bych tam nedával.

Acos Lustre je celkem základní statické raménko, které nesnese porovnání s MA-505.

Jelco - to, že ta raménka používá Transrotor nic neznamená, většina hifistů (včetně mě) stejně neslyší rozdíly a kupujou věci podle pocitu. Proto existujou takový blbosti jako:
eficak píše: Na rameni je vygravirovane jmeno objednavajiciho.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Udává to prodejce na fonolaba a pak je to i na těchto stránkách:

http://www.micro-seiki.nl/micro-market/ ... php?id=160

Podle mě jde o stejného člověka a mám pocit, že si tu hodnotu vycucal z prstu, protože tch 7g udává u všech verzí jak pro 505 i 12pálcovou verzi 505LS a pochybuji, o tom, že pro delší rameno bude hodnota stejná. Měřící desku s tak nízkými frekvencemi nemám ale klidně bych jí i koupil.

Vím, že Acos je statické rameno ale přijde mi, že je dobré apson co jsem ho viděl. Jinak plně souhlasím. Hromada lidí se rozhoduje podle pocitů a taky i včetně mě a to i když mám k technice blízko a některým věcem rozumím. To neznamená ale že zvukový rozdíl neslyším. Někdy ano někdy ne...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ja bych to az zas tak kriticky nevidel. Vsechna tebou zminovana ramena se daji, myslim, zaradit do kategorie stredne tezka az tezka, takze at uz vyberes kterekoli, nemely by s tim Denonem (Compliance 14x10-6cm/dyne a vaha 7g) zadne velke problemy vzniknout. (A tech 7g efektivni hmotnosti mi i u te 9” verze u MS prijde pomerne malo.)
Nejsem zadny odbornik, myslim si ale, ze dnesni ramena i prenosky, diky svym spise universalnim parametrum, umoznuji celou radu povedenych kombinaci a jak sam pises, ne vse co se da zmerit je take slyset. ;)

ron

Příspěvek od ron »

U Micro Seiki MA-505 je efektívna hmotnosť 6.6g bez headshellu. Orginálny headshell M-S má 9.7g ktoré si musíš k celkovej efektívnej hmotnosti pripočítať, takže výsledná je 16.3 gramu.
Headshell môžeš podľa potreby zameniť, napríklad za magnéziový ADC s hmotnosťou 6.7 gramu.
Celková efektívna hmotnosť je súčtom hmotnosti ramena, headshellu, prenosky a skrutiek.

Obrázek Obrázek

Existuje ešte verzia MA-505 MK III, ktorá je straight arm, fixed headshell. Tá bude mať efektívnu hmotnosť nižšiu.

Obrázek

http://www.micro-seiki.nl/Micro_Seiki_M ... manual.pdf

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

rOn:

jak jsi přišel na 6,6g? Problém je, že efektivní hmotnost není to co tady uvádíš tedy 6,6 + 9,7g. To nelze jen tak sečíst. Už se to řešilo ve vlákně které jsem zakládal..

Prospero:

Já vím. Jen když už mě to stojí ty peníze tak chci vědět jestli kupuji správně a proto se zajímám o všechny informace. Až si sednu do křesla a pustím desku snad bude vše OK at už se rozhodnu jakkoliv.. :)

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Tak schválně jsem dal dotaz obchodníkům co prodávají Jelco SA-750L tedy 12 palcovou verzi. Jeden mi odepsal 10.96 až 10.8 podle protizávaží které dám na rameno a druhý mi odepsal že ef. hmotnost je 26g :D :D

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

http://www.soundhifi.com/jelco.html
http://www.vinylengine.com/library/jelco/sa-750d.shtml
http://puremusicgroup.com/cart/index.ph ... oductId=53

Při googlování jsem došel k závěru, že kratší raménka Jelco mají efektivní hmotnost 18g, dvanáctí palcové 20g / uvedeno na konci článku /

Odpovědět