Jaké nové rameno?

Prostor pro milovníky poslechu LP
ron

Re: Jaké nové rameno?

Příspěvek od ron »

TAB píše:rOn:

jak jsi přišel na 6,6g? Problém je, že efektivní hmotnost není to co tady uvádíš tedy 6,6 + 9,7g. To nelze jen tak sečíst. Už se to řešilo ve vlákně které jsem zakládal..
Máš pravdu, na to som pri svojom odhade pozabudol. Problém je že som efektívnu hmotnosť v žiadnom dostupnom manuáli k M-S nenašiel. Trocha som googlil a vyzerá to že reálna efektívna hmotnosť bude niekde medzi 14 a 15 gramami s orginálnym headshellom HS-303. Stále je to ale ďaleko od 7g (možno tak u verzie MK III je tých 7g reálnych)
Naposledy upravil(a) ron dne 03 črc 2013 14:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: preklep

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Pánové je tu jeden ještě větší problém. Nějak jsem si neuvědomil, že snímavost přenosky DSL-1 bude vyšší než jsem předpokládal. Protože výrobce uvadí

14x 10-6 jenže to je měřeno při 100Hz ale vzorec na vinyleengine počítá s kmitočtem 10Hz. Tudíž ta snímavost je ves kutečnosti cca 1,5 x 2 větší.
To znamená, že potřebuji lehké rameno a to moje původní karbonové od Pro-Jectu bylo asi nejvhodnější :(

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Tak tam dej osvědčenou SME 3009 s pevným headshellem. Toto rameno má myslím pouze 6g. Používal jsem ho na Gyrodecu s Denon DL-304 a nehrálo to vůbec špatně.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

SME 3009 mám doma na opravu takže to mohu vyzkoušet. Jediné co se mi na tom rameni nelíbí je to plastové nožové ložisko, které se sice dá nahradit ale i tak mi to přijde jako hrubá mechanika.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

Já jsem vyměnil plastové ložisko za bronzové. Taktéž základnu. Drátky VDH a cinche WBT.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

pěkná práce *thumbs up*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nakonec jsem ho věnoval Rowingovi. Tehdy stavěl gramofon se dvěmi rameny. Škoda, že už tu nepíše. Rád by jeho super stroj shlédl.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

fox píše:Nakonec jsem ho věnoval Rowingovi. Tehdy stavěl gramofon se dvěmi rameny. Škoda, že už tu nepíše. Rád by jeho super stroj shlédl.
Rowing je doktor analogu.
Poslal foto sveho dvouraminkoveho gramce a tohle kdyby delal SEV ...
Foxovo a Peerovo rameno mu slusi.
Jsu rad Foxi ze ses vratil.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Jestli fotku máš, tak ji sem dej. :D

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Nemam.
PC odeslo i s fotkama.
Moc pekny gramofon s vedeckou konstrukci trochu jako gramofony svycarskeho doktora fyziky a autora Adjust plus.

Tak jsu zvedav na Tabuv navrh a provedeni gramcu. Dost dlouho v tom fara a na design si potrpi.
Jeste jeden tip na raminko nabidnu kdyz uz lezu do Tabova vlakna.

Na Emperoru hralo nejlepe 12" Raminko Ortofon Vintage s dynamickym pritlakem na hrot prenosky.
EAT ho prodava pod svym nazvem EAT Yosegi. Dali tam svuj lehky headschel a nedbaji vyssi ef. hmotnost.
Original se da koupit venku za slusny peniz. Neni to tak proflakle jako SME.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

Tichá pošta náramně funguje. Než jsem se nadál, měl jsem foto doma. :D Ta ramena jsou maso. Přesná práce. Jako Švýcarské hodinky ! *2thumbsup*

ron

Příspěvek od ron »

To sú dve SMEčka 3009?

Ďalší tip na rameno, čo tak SAEC WE-308? Bola to japonská odpoveď na SME, dual knife edge bearing.
Len som o ňom čítal že má odporúčaný netypický presah 5mm a nastavenie jedného null pointu na inner-groove. Ale zmenou montážnej vzdialenosti ide nastaviť i podľa Baerwalda.

Alebo SAEC 407/23, ale to bude pravdepodobne mimo rozpočet.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ano. To vlevo je celkem vzácné a taky dražší rameno SME3009-R z roku 1972. To vpravo SME3009 Improved S2 z pozdější doby.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Se mnou je to těžké. Kdyby rozpočet byl vyšší nebo měl přenosku s menší snímavostí tak bych se rozhodoval snadněji. A to teprve vybírám rameno a přiznám se, že už pokukuji po novém tak rok možná i déle.

Podobné je to i se vzhledem. RPM 9 měla hodně nadčasový design a také jsem sklidil doma kritiku, že jsem jí prodal. Spousta věcí už byla vyrobena a přijít s něčím co bude vypadat dobře a nekopírovat je těžký. Přemýšlím jestli klasický MDF sendvič s dýhou a šelakem (šelakování se teprve učím) nebo čistě technický moderní vzhled. Ale to už odbočuji.

SAEC jsou hezká otázka je zas jak to vypadá s ef. hmotností. Pořád zápasím s tím, že zkrátka některé údaje nejsou známé. Jinak se přiznám, že jsem zakoupil gramofon
Aura G1 s tangenciálním ramínkem včetně orig manuálu, účtenky a záručního listu. Chci ho rozchodit a omrknout tangenciální systém a zkusit něco postavit ale z dnes dostupných materiálů a možnou přesností výroby.. .

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Tabe s cnc jsou moznosti neomezene.
Oslov studenta designu.

Povrchovka schellack, muzes priblizit?
Tonearm Ortofon Vintage 212. Hodne rafinovane rameno.
Na venek neefektni, provedeni a zvuk ...

Konstrukce Aura s novejsi strojarinou, snad se neco povede.

Odpovědět