Jaký bazarový gramofon vybrat ?
Re: Jaký bazarový gramofon vybrat ?
Ano, myslím ten gramofon z ebaye. Ale ten se prodává BEZ ramene. Já mám na svém 126 Mk III právě tohle rameno (3009 Mk III) a jako ortodoxní zastánce lehkých ramen a poddajných vložek ho považuji za lepší než I nebo II.
Ano, pozor, ta nabidka na Ebay je bez ramenka!!!
Thorens TD 160 Super inkl. Netzteil und inkl.Haube, mit 10mm Lager für den Plattenteller, mit Metall-Innenteller, die dicke Dummimatte, inkl. Tonarmbase für SME 3009 III Tonearm.
ACHTUNG:
Hier wird nur das Thorens Laufwerk versteigert! der Rest wird in meinen weiteren Auktionen angeboten, bitte beachten!
ohne Tonarm , ohne Elac System , ohne Chinch-Kabel , ohne Phono-Pre , etc.
Tady je priblizny preklad:
Thorens TD 160 Super vcetne sitoveho zdroje, krytu, s 10-ti mm loziskem pro talir, kovovym subtalirem a tlustym (melo asi byt – Gummimatte) tedy gumovym slipmatem, vcetne zakladny pro ramenko SME 3009 III.
POZOR:
Zde je nabizen jen gramofon (bez ramenka), zbytek nabizim v dalsich aukcich, tyto prosim sledujte take.
Bez ramenka, bez prenosky Elac, bez chinch kabelu, bez phono-predzesilovace, atd.
Thorens TD 160 Super inkl. Netzteil und inkl.Haube, mit 10mm Lager für den Plattenteller, mit Metall-Innenteller, die dicke Dummimatte, inkl. Tonarmbase für SME 3009 III Tonearm.
ACHTUNG:
Hier wird nur das Thorens Laufwerk versteigert! der Rest wird in meinen weiteren Auktionen angeboten, bitte beachten!
ohne Tonarm , ohne Elac System , ohne Chinch-Kabel , ohne Phono-Pre , etc.
Tady je priblizny preklad:
Thorens TD 160 Super vcetne sitoveho zdroje, krytu, s 10-ti mm loziskem pro talir, kovovym subtalirem a tlustym (melo asi byt – Gummimatte) tedy gumovym slipmatem, vcetne zakladny pro ramenko SME 3009 III.
POZOR:
Zde je nabizen jen gramofon (bez ramenka), zbytek nabizim v dalsich aukcich, tyto prosim sledujte take.
Bez ramenka, bez prenosky Elac, bez chinch kabelu, bez phono-predzesilovace, atd.
Ďakujem za rady, nikdy som si neuvedomoval aké sú tie Thorens gramofóny krásne, až keď som zbadal tento a v kombinácii so SME je to nádhera. Niečo prečítam porovnám si 126 aj 160 a jednu z nich kúpim, ale jeden automat mám JVC ql-y5f a teraz by som rád manuál, kde sa vyhrám s antiskatingom a podobne, na tom JVC otočím kolečkom, stlačím gombík a som nastavený
Potrebujem niečo s čím sa dá hrať.
126 nie je automat, má len koncové vypínanie a zdvihnutie ramena a ak si ju kúpiš s ramenom SME 3009 III, tak sa zaručene vyhráš, na tom ramene sa dá nastavovať úplne všetko.
SME dvojka je ale hezčí. 
To máš pravdu ale do trojky dostanu jakoukoliv vložku (a seřídím ho na ni), zatímco u dvojky to až tak neplatí). Ostatně dvojka se mi (a s velkou pravděpodobností i Tobě) víc líbí hlavně proto, že jsem byl v dětství vydatně exponován P 1101
.
Naštěstí si pak tátův kamarád přivezl z pracovního pobytu Duala 721 a já jsem zase byl obšťastněn katalogy, v nichž pomyslnou nejvyšší příčku zaujímal právě Thorens 126.
Naštěstí si pak tátův kamarád přivezl z pracovního pobytu Duala 721 a já jsem zase byl obšťastněn katalogy, v nichž pomyslnou nejvyšší příčku zaujímal právě Thorens 126.
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Právě ze nic v repracich není slyšet .Mám Thorense bez plovoucího šasi ,ale i tak můžeš do police ve které je (viz fotky ) bouchat pěstí a vůbec nic se nepřenáší .Když tam byla NC 500 ,tak stačilo jenom přejít kolem a krocejovy hluk byl slyšet.Thorensu je to úplně jedno.Nějaké police na zed...zbytečnost.lechos píše:Ale hluk nárazu přenoska spolehlivě sejme a odezní v reprácích tak ho začátečníka nemistifikuj báchorkama ovčí babičky.
Ahoj přátelé,
rád bych si pořídil gramofon, abych si tu a tam mohl koupit na koncertě LP a následně mi pak k něčemu mi bylo. Problém je, že v gramofonech se vubec nevyznám, takže bych chtěl poprosit o radu. Asi by pro mě byl vhodnej automat nebo poloautomat, aby se minimalizovala šance, že desky poškrábu svojí blbostí. Zároveň bych rád, aby byl přístroj kompaktních rozměrů, protože nemám doma zrovna moc místa. Vzhledem k tomu, že asi budu poslouchat docela sporadicky, nerad bych za to dal nějak hodně peněz, ale zas bych rád, aby to slušně vypadalo i hrálo. Mám k tomu receiver HK AV330 a repro CANTON LE 109 (poslouchám hlavně MP3 a FLACy). Neměl byste pro mě někdo nějaké tipy? Díky za rady!
Uvažoval jsem třeba o tomto JVC:
http://aukro.cz/show_item.php?item=4486280971. Vypadá to, že by nevyžadoval žádný servisní zásah...
Popřípadě ještě:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... s-sl-q300/.
rád bych si pořídil gramofon, abych si tu a tam mohl koupit na koncertě LP a následně mi pak k něčemu mi bylo. Problém je, že v gramofonech se vubec nevyznám, takže bych chtěl poprosit o radu. Asi by pro mě byl vhodnej automat nebo poloautomat, aby se minimalizovala šance, že desky poškrábu svojí blbostí. Zároveň bych rád, aby byl přístroj kompaktních rozměrů, protože nemám doma zrovna moc místa. Vzhledem k tomu, že asi budu poslouchat docela sporadicky, nerad bych za to dal nějak hodně peněz, ale zas bych rád, aby to slušně vypadalo i hrálo. Mám k tomu receiver HK AV330 a repro CANTON LE 109 (poslouchám hlavně MP3 a FLACy). Neměl byste pro mě někdo nějaké tipy? Díky za rady!
Uvažoval jsem třeba o tomto JVC:
http://aukro.cz/show_item.php?item=4486280971. Vypadá to, že by nevyžadoval žádný servisní zásah...
Popřípadě ještě:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... s-sl-q300/.
Ahoj, ten na aukro nekupuj. A nekupuj gramofón bez toho aby si si o tom čo to prečítal.
Najprv si skús naštudovať čo to o nastavení gramofónu a podobné témy. Skočiť po gramofóne s ohľadom na jeho výzor a cenu je to najhoršie čo môžeš urobiť, pretože tak ako je počúvanie vinylu pre niekoho zábavou a zážitkom, môže byť pre niekoho kto si kúpi nekvalitný gramofón(čo je prípad asi aj toho JVC) zážitkom, ktorý ho odradí od počúvania LP
Kúpa gramofónu v ČS bazároch, je v súčasnosti dosť problematická, pretože akýkoľvek šunt sa predáva a prezentuje ako nejaké hifi. Ten pán na aukre, ten predáva všetko a tvári sa aký úžasný servis tomu urobil a ako dobre to hrá, na presvedčenie zákazníka pri aspoň trochu dobrom gramofóne používa aj cirkusové čísla(v priložených videách), ktoré nemajú nič spoločné s prehrávaním LP. Všímam si jeho aukcie, sám som zháňal bazarový gramofón.
Problém tunajších bazárov je, že lepšie gramce predávajú poväčšine kšeftári a ceny sú z pravidla prehnané. Skús sa popozerať aj na eBay a hlavne si čo to o prehrávaní LP prečítaj.
Aby sa ti nestalo, že kúpiš lacný gramofón, položíš LP a tým celý záujem o vinyl skončí.
S kúpou sa neponáhľaj, ak vyskočí nejaká dobrá ponuka určite ju sem daj ale ten JVC nekupuj. Ten Technics - ten vyzerá slušne, ak chceš kúpiť na rýchlo tak kúp ten.
Najprv si skús naštudovať čo to o nastavení gramofónu a podobné témy. Skočiť po gramofóne s ohľadom na jeho výzor a cenu je to najhoršie čo môžeš urobiť, pretože tak ako je počúvanie vinylu pre niekoho zábavou a zážitkom, môže byť pre niekoho kto si kúpi nekvalitný gramofón(čo je prípad asi aj toho JVC) zážitkom, ktorý ho odradí od počúvania LP
Kúpa gramofónu v ČS bazároch, je v súčasnosti dosť problematická, pretože akýkoľvek šunt sa predáva a prezentuje ako nejaké hifi. Ten pán na aukre, ten predáva všetko a tvári sa aký úžasný servis tomu urobil a ako dobre to hrá, na presvedčenie zákazníka pri aspoň trochu dobrom gramofóne používa aj cirkusové čísla(v priložených videách), ktoré nemajú nič spoločné s prehrávaním LP. Všímam si jeho aukcie, sám som zháňal bazarový gramofón.
Problém tunajších bazárov je, že lepšie gramce predávajú poväčšine kšeftári a ceny sú z pravidla prehnané. Skús sa popozerať aj na eBay a hlavne si čo to o prehrávaní LP prečítaj.
Aby sa ti nestalo, že kúpiš lacný gramofón, položíš LP a tým celý záujem o vinyl skončí.
S kúpou sa neponáhľaj, ak vyskočí nejaká dobrá ponuka určite ju sem daj ale ten JVC nekupuj. Ten Technics - ten vyzerá slušne, ak chceš kúpiť na rýchlo tak kúp ten.
Ok, díky za rady. Trochu se na to podívám. Ten Technics se mi zamlouvá...
Pozri si túto ponuku http://www.hifibazar.sk/hifibazar-sk/es ... -Gramofony
Ten Denon je nad tvoj cenový rozsah, ale za 150 eur je výborný, niekde na bazosi chcú za neho do 400 eur.
Ak chceš automat, tak porozmýšľaj nad tým denonom.
tento http://www.hifibazar.sk/hifibazar-sk/es ... non-DP-37F
Ten Denon je nad tvoj cenový rozsah, ale za 150 eur je výborný, niekde na bazosi chcú za neho do 400 eur.
Ak chceš automat, tak porozmýšľaj nad tým denonom.
tento http://www.hifibazar.sk/hifibazar-sk/es ... non-DP-37F
-
TRANSIWATT
- Kontaktovat uživatele:
Třeba na aukru jsou někdy výhodné nabídky skvělých strojů. Ovšem má to svá úskalí. Přístroje bývají mnohokrát značně opotřebené, takže se to hodí spíš pro DIY projekty ,kdy se z jednotlivých kousků můžou vytěžit dobré věci anebo mít možnost zajistit si kovoobráběcí práce, rozumět elektronice.
Nejčastější závadou bývají "
-ložisko talíře má velkou vůli, viklá se (vyrobit nové)
-ohnutá oska talíře i jen nepatrně, talíř jede jak hosenková dráha (cčelé uložení talíře nové)
-nadměrné a zřejmě pozorovatelné kolísání otáček na stroboskopu (různé příčiny...elektronika, nevyvážený talíř, mechan.odpor ložiska...) raději NEBRAT takový kus
-vůle v ložiscích raménka (posoudit, jestli to jde spravit nebo použít jiné raménko - to je již náročná přestavba)
Doporučuji proto takový kousek předem vidět a ověřit uvedené choulostivé body.Pouze osobní odběr !!! Pokud se výše uvedené závady objeví a nemáte možnost nebo chuť je odstranit , neberte takový přístroj.
Nejčastější závadou bývají "
-ložisko talíře má velkou vůli, viklá se (vyrobit nové)
-ohnutá oska talíře i jen nepatrně, talíř jede jak hosenková dráha (cčelé uložení talíře nové)
-nadměrné a zřejmě pozorovatelné kolísání otáček na stroboskopu (různé příčiny...elektronika, nevyvážený talíř, mechan.odpor ložiska...) raději NEBRAT takový kus
-vůle v ložiscích raménka (posoudit, jestli to jde spravit nebo použít jiné raménko - to je již náročná přestavba)
Doporučuji proto takový kousek předem vidět a ověřit uvedené choulostivé body.Pouze osobní odběr !!! Pokud se výše uvedené závady objeví a nemáte možnost nebo chuť je odstranit , neberte takový přístroj.
Díky kluci, už se trochu dostávám do obrazu. Ten Denon vypadá parádně a asi bych se dokázal rozšoupnout, jen je pro mě blbý, že jsem z Prahy a ten bazar je pro mě daleko. Poštou myslim tak chouloustivou věc jako gramofon neni dobrej nápad posílat.
Poštou nebo spedicí v balíku v žádném případě, zajíc v pytli, jen odzkoušení na místě, osobní odběr.
Mohl bych ještě poprosit, co si myslíte o následujících nabídkách?
http://aukro.cz/teac-p-515-japonsky-gra ... 19741.html
http://aukro.cz/gramofon-technics-sl-dd ... 42775.html
Dík
http://aukro.cz/teac-p-515-japonsky-gra ... 19741.html
http://aukro.cz/gramofon-technics-sl-dd ... 42775.html
Dík